Палачинки ще ядем, вино ще пием, мартеници ще правим - Франция 33

• 29 143
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета! Влизам да ви се похваля онзи ден си правих тест за бременност които беше положителен EFP  толкова съм щастлива ,  че ми се иска да крещя от радост . Днес ходих на лекар - които потвърди бременността, но не ми изписа някакви витамини - което ме учуди много, та питам тези от  вас  които вече са минали по този път.
 Кога ви изписаха Фолиева киселина  и други витамини? -че аз сериозно се притеснявам  newsm78

# 31
Честита бременост! Нека бъде спокойна и безгрижна!
Преди 7 години, когато за последно бях бременна, не изписваха витамини, нито фолиева киселина. Ако искаш да пиеш, може свободно да си купиш от аптеката. Не се поемат от касата, в такъв случай. Фолиева само май не съществува, има комбинирани витамини. Тук лекарства нямат навик да изписват на бременните, освен ако има някакъв проблем разбира се!

La vie est belle, ето те и теб! Как сте с бебчо?

# 32
  • Rennes, France
Фолиева киселина трябва да ти изпишат - отиди при джи-пи-то и си поискай рецепта Peace Честито и дано мине всичко успешно. Тук до 3мес не обръщат много внимание, но е хубаво да чиете поне сърцето след около 2-3 седмици, и да планувате с доки първия скан Hug
Ла ви...как е Калин Heart Eyes

Тук такава буря се вихри, вятър, дъжд...леле #Crazy

# 33
Resse, честито. Лека бременност  Hug
Моята лекарка не ми даде фолиева, но си взех от аптеката, без рецепта - струва 2 евро някъде.
Има и чиста Simple Smile

Да, как е Калин?

Роц, ние доста работа ще имаме, та надали ще видим самия карнавал, ама все по нещо мазно ще намажем.  Wink
Радвам се, че Филип е по-добре!

# 34
Мерси момичета и аз се надявам цялата бременностт да продължи безпроблемнно!
Iventse , как се казва фолиевата киселина на френски?

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 16:35 от Resse

# 35
acide folique Simple Smile

# 36
Навлизат значи във Франция тези тенденции, ама винаги малко след другите. Laughing По мое време, наистина, не изписваха фолиева киселина, а в аптеката точно асид фолик търсих и ме гледаха странно и недоумяващо Laughing Или просто аз съм попаднала на неосведомени Peace Но пиех комбинирани витамини за бременни, сама си ги купих. Не помня как се казваха.

Ние днес сме в къщи, една сряда в годината, да можем и ние да идем на педиатър Sunglasses Гогата взе , че се разболя точно вчера, което беше по-скоро добро съвпадение, защото ако трябваше днес по-спешност да анулирам и оставам в къщи, щеше да е много сложно!
И тук има голяма буря, май ще стоим у дома!

# 37
Resse, честито! Лека и безпроблемна бременност от мен и доколкото е възможно се опитай да не се вкарваш в излишни страхове, четейки по форумите  Wink  Simple Smile  Аз пиех само фолиева киселина. Тук препоръчват балансирано хранене, повече плодове и зеленчуци, вместо синтетични витамини.  Не е зле да се ориентирате и към болница в която ще раждаш и да се запишеш в близките седмици или пък да потърсиш sage-femme за консултации в близост до вас. 

Ивенце, дано ви остане време и за карнавала !

# 38
 Verinka , намерила съм си sage-femmе (това е акушерка  или се бъркам?) за консултациите  ,която работи в болницата в която мисля да раждам. Защо толкова рано трябва да се запиша в болницата в която ще раждам? newsm78 

# 39
Ако имаш предпочитания е добре рано да се запишеш, защото после не приемат.
Аз в тази, която исках успях с връзки. Та е права Веринка.

Другото са яслите ако те интересуват, рано трябва да се запишеш.

# 40
Resse, честито!!! Лека и безпроблемна бременост.
Не съм пила фолиева киселина, питах доктора, но той ми каза, че нямам нужда.
Записахме се за градината като бях бременна в 5 месец. И до днес чакам да се обадят за свободно място #Crazy

Аз отново да ви се оплача за нашата одисея с паспорта на бебето.
От посолството в Париж казаха, че временен паспорт правят до 6 месец след раждането. И сега трябва да направим пълномощно на роднина в БГ, който да изкара ЕГН  на бебето в БГ, после да го прати в Париж и чак тогава ще направят паспорт.
Едната баба веднага се обади  на нейна позната в паспортната служба в Стара Загора и от там казали, че това не е вярно. Да се побърка човек!!!

На всичкото отгоре сутринта колата беше с две спукани ( от нож) гуми. В сервиза успокоили мъжо, че не сме единствените.  #Crazy

Хайде, казах си мъката! Laughing

# 41
Пианото, ние процедирахме така навремето: ЕГН в БГ с упълномощено лице (тоест бг акт за раждане). изпращаха ни го ( по DHL) и с него отивахме в посолството за паспорта. Ние искахме само да ни оформят документите, после ги изпращахме до Бг пак с пълномощно за по-бързо изкарване на паспорта. Мисля, че този вариант вече не съществува , за съжаление. Тоест паспорта се вади от посолството.
Какво точно не е вярно, според лелята в Стара загора?
Не за успокоение, но и ние сме жертви на авто-бандитизъм. Вече два пъти ни чупят стъклото на колата и то в закрития паркинг. Има една банда гамени до нашия блок, ще ни побъркат.

# 42
Днес оперираха ушите на малкия. Самата манипулация трае 15 минути, но упойката не го хвана. Вместо да го успи, сетивата му се изостриха. Непосредствено след процедурата доста поплака и се държа за главата, че го боли. Чак сестрите се смилиха и ме пуснаха в стаята за събуждане, за да се погушкаме. Докато да го качат в стаята, заспа и два часа по-късно все едно нищо не е било - пълна бяс. Той се сети, че вече е лежал в тази болница, а там има стая с играчки. Поиска самолета, с който си игра предния път. Дето се казва и това изпитание мина!
Resse, честита бременност! В Бг препоръчват да се взима фолиева киселина, защото подпомага затварянето на гръбначния стълб и е една профилактика срещу спина бифида. Витамини не съм вземала. Избягвай минералите, защото от тях костите на бебето нарастват повече от необходимото и раждането е по-трудно.
Пианото, не се ядосвай! Всичко ще се нареди!

# 43
ariel3, радвам се, че всичко е минало добре при вас.  Hug Малък герой е той!
Мария,мислех , че има някакви гаранции като оставиш колата на закрит паркинг.  Sad
Нашата беше паркирана в една пуста уличка.
Тая леля от Ст. Загора твърди, че няма проблем да ни извадят временен паспорт и 8 месеца след раждането на бебето. Скоро едни познати в Париж  правиха паспорт на  дъщеря си а тя беше почти на годинка.  newsm78.

# 44
Под временен паспорт , пасаван ли имаш предвид?
Аз също мисля, че може всеки момент да се извади. даже познавам възрастни, които са вадили такъв поради изгубен паспорт.
Какво казва гугъл по въпроса?

Ариел, браво , че всичко е минало добре! (въпреки проблема с анестезията). Дано детето е по-здраво занапред! Hug

Общи условия

Активация на акаунт