Палачинки ще ядем, вино ще пием, мартеници ще правим - Франция 33

• 29 165
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Здравей, Еve-Lina. Добре дошла и дано се задържиш! Grinning Както каза кукай, много хора идват, представят се и...изчезват Wink

Ариел, аз нямам опит, правя сметки на око. Според това , което казваш, си мисля, че има значение кой къде живее. За нас, "парижаните", пътят с кола е повече и излиза по-скъпо. Второ, имаме , може би, повече избор за самолетните билети и по-ниски цени. Ние сме 4 души, и иумаме право на 80 кг багаж, без 4 чанти ръчен. Никога не сме плащали свръхбагаж, даже винаги имаме по-малко...
Аз знам, че със самолет ще излезе 1200 евро за 4-та.
Ще сравнявам на тази база.
А вие спите ли някъде като пътувате?

# 376
Да, това не го бях съобразила, защото най-близкото летище за нас е в Лион, т.е. на 100 км. Каквото и да правя под 400 евро за двупосочен билет за мене и малкия не падам. Да не говорим, че докарвам и над 700. През лятото цените съвсем се надървят. Миналото лято летях с нискотарифни лини в една посока за 270 евро.
Максималното ни каране е около 800 км на ден, когато сме само двамата с мъжа ми. С малкия гледаме да не превишаваме 500. Комбинираме прибирането с разходка из Европа. Когато сме двамата с мъжа ми спим на две места - около Алесандрия и около Загреб. Правили сме го и с едно приспиване на италианската граница със Словения, но е убийствено.

# 377
Благодаря ти за информацията! И аз бях сметнала около 800 км на ден, и то с децата. пътят ни е 2400 км някъде. Стават значи 2-3 нощувки в хотел в стая за 4-ма, която е минимум 100 евро на нощ в Европата. ...
Ние сега март летим за 200 евро на човек с ЕърФрнас. За лятото билетите са около 300 евро на човек, полет през седмицата. За уикенда скачат на 350-360...
С Уизеър извън летния сезон е по-евтино, около 120 на човек в двете посоки. Лятото цените се изравняват с другите. Аз съм ги сложила настрани засега, защото кацат в 23 часа в София и ние като провинциалисти пак сме с проблем Wink

Ние днес сме плътно в къщи. Правя се , че не забелязвам колко дълго се задържа малкия на електронната игра. Яна се заигра с куклите си Laughing
Днес -раклет! Като в истинска зима Laughing

# 378
Ето ме и мен : след едно сериозно настиване което изкарах на крак, започвам да се съвземам и да отхвърлям натрупалата се работа...  В това време така не ми се излиза, че дори не отидох да пазарувам този WE  Blush  Добре че имам запаси като за война (както се изказва мъжът ми)  Laughing

Мария, знаеш ли че с Ryanair можеш да летиш от Francfort Hahn до Пловдив ? Hahn ти е доста далеко, но все пак е по-малко от един ден път с кола...

# 379
Привет, момичета!   bouquet
Аз съм от "записалите се" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642655.msg22024421#msg22024421 . Често ви чета и напоследък пак ми стана неудобно, че само воайорствам  Embarassed Причината да не пиша е, че съм много четена, направо като класиците  Mr. Green , но май ще трябва да приема негативите на славата  Laughing

По темата:
Палачинките ги пропуснах, че бях на диета след Нова година, даже още съм донякъде. Мартеници няма да правя, получих от Бг и ми стана много приятно. Втората част обаче никога не ми е била безразлична.  Simple Smile Откакто съм тук, най-често пия розе, но и Кир роаял много ми харесва, особено с праскова.  Heart Eyes Обаче времето е само за червено вино в момента. И тук има, макар и малко сняг. Ааа, не стига, че целогодишно съм с чадър /както се вижда/  Wink , ами и сняг сега  #Cussing out  
Мария, как правиш раклет? Специален уред ли имаш? Аз не съм яла такова нещо  Blush , само фондю. Последното и съм правила преди години и беше станало много добре, макар и в обикновена тенджера.
Довечера ще идват приятели българи на гости и ще спретна една баница с кори от турски магазин.

# 380
Здравей, Фенси! Добре "завърнала се"!
Раклета е един уред всъщност, на който всеки сам си пече и топи сиренце! Това му е хубавото, че не се налага домакинята да готви Laughing
Какво ново при теб?

# 381
  • Rennes, France
Добре дошли на дамите  bouquet
Моля ви се обаче уточнявайте маршрут...че аз съм боса Mr. Green иначе 350 евро никак не ми се вижда много...ама с бензина ли newsm78
Аз нямам уред за раклет, затова правя картофите - сварявам ги, слагам ги в тава, нареждам раклета и пека докато поне ад се топи и махам от фурната  chef
Роц като се включиш кажи моля те защо крем карамела ми става като пресечен - не оставям водата да заври и въпреки това...пак ми се пресече. Не че не е вкусен де Laughing
Чумби, ей сняг при вас...при нас само прехвръкна и не се задържа Peace
Ако до утре няма оправяне пак отиваме на лекар - яко разстройство го гони, върнах се в първите му месеци като бебе Rolling Eyes повръща, почти нищо не яде, вече видимо е отстлабнал и на всичкото отгоре рядко пишка. Та направо съм в стрес Sad

# 382
Хех, само за мен, както ме мързи напоследък  Laughing  А нещо друго не се ли слага към сиренето?  Ще взема да метна един раклет от Амазон  Rolling Eyes

Ами нищо ново при мен. Напоследък имам много работа, все има отсъстващи от колегите...Към края на март се каня да си ходя за малко в България, купила съм си и билет, но ме е страх, че в последния момент няма да ми разрешат отпуска, ако пак някой излезе в болнични.  Sad Така се случи, че не съм си ходила от края на 2011-та.
Записах едно DU в Париж тази година и това също ме натоварва.
Поне да свърши тая зима, че ми действа много депресиращо и се лекувам с онлайн-шопинг, което не се отразява добре на картата ми  Mr. Green
Обаче в javari.de , а отчасти и в amazon.co.uk, има такива обувки на добри цени, че е грехота да ги подмине човек.  Laughing

cutty, дано бързо се оправи синът ти!  Praynig  Наливай го с чайчета, колкото можеш.   bouquet

# 383
Cutty, ако имате възможност още сега извикайте лекар или идете до болницата. Не искам да те плаша, но опасността от обезводняване не е за подценяване при малките деца Hug

Фенси, в чинията се слага шунка, колбас друг някакъв, варени предварително картофи. Всеки си топи сирене на раклета и полива отгоре. Като го изяде пак си топи и т.н. Става " интерактивен" обяд Wink

Аз боря деприма с организиране на екскурзии Laughing все съм на компа и измислям маршрути. Понякога ми писва от самата себе си, но ми е като дрога.  Joy Ето резервирах за 8 май кратка разходка до Брюксел, че дъщеря ми иска да види " манекен пис"... Laughing
За моя рд исках да ги заведа до Венеция, но май се отказах, защото юни е натоварен месец и ще стане много натагъдък, само ще се изморим и изнервим. Но това не пречи да го отложа с един месец за началото на юли Laughing А и остава да се мисли на самия рд какво ще правим Laughing Аз не правя шопинг на дрехи и обувки, но картата ми страда много от пътешественическата ми страст Laughing

Тук от два дни вали един мокър сняг. Не се задържа, но е влажно и студенооо ..... Sick

# 384
Ох, аз много обичам Брюксел!!! От дете още! Обожавам Белгия по принцип. Имах щастието да обиколя доста градчета и сега ако някой предложи да отидем до там съм първа писта!

Мария, за нишестето - купих точно това на Йоткер. Същите ги има и в Бг. Но аз си харесвам нашите нишестета. Направих тортата, стана страхотна. Всички българи много и се зарадваха.  Laughing

cutty, права е Мария. Идете все пак до болницата. Може да му включат една системка с лекарства и дечко ще се оправи по-бързо. Винаги съм се страхувала да не се обезводнят, защото става много бързо при децата. Стискам палци всичко да се оправи по-бързо.

Добре дошли на мамите!

И при нас ту вали, ту не вали.

Тази вечер осмърдях махалата. Извадих скарата и метнах чиполати и мергези, лук на кръгчета, след тях...намятах пърленки! Много е лесно тестото - 1 яйце, 300 мл. топла водичка с разтворен в нея 1 пакет суха мая за хляб, 3 с.л. олио, щипка захар, щипка сол, брашно. Замесва се тесто, оставя се да бухне и после се разделя на 16 парченца. От тях оформям топчета и ги разточвам с новата си точилка  Joy ( много съм доволна от нея  Laughing) И...мятам на горещата скара. Като станат готови ги слагам в кърпа. После ги натривам с масло и чесън или поръсвам с шарена сол, или просто...така, без нищо. До сега не съм се сещала да ги напарвя на франсетата, но..има време!

# 385
Алекса, ами хайде да се срещнем на 8 май в Брюксел? Laughing Нали знаеш, че е почивен ден .

Аз вчера как осмърдях блока с пържена риба! Как съседите не направиха подписка против мен , не знам Joy А съм най-големия противник на пърженото. Не знам каква муха ме ухапа вчера...

Юлия, чувала съм за тези полети до Пловдив. Но ние сме прекалено далеч от Франкфурт, това не е опция за нас! Grinning

cutty, как сте?

Ох, мразя неделните вечери Cry  Чувствам се подтиснато. Остават ми две седмици, после заминаваме за Бг!
Цялата седмица ще е студена и валежна... Хайде, по-бързо да минава тази зима #Cussing out

# 386
И аз много обичам да си измислям маршрути за екскурзии. Есента ходих в Брюж и Гент, но нямах време и за Брюксел. Очарована съм и от двата града.  Heart Eyes

Неделните вечери са много гадни, на човек му става тъжно направо  Sad
Обаче оня ден прочетох следния статус  на една моя позната във ФБ: " Колкото и да обичам петъците,
плашеща е скоростта, с която идват." И пак ми стана тъжно.

Лека седмица, момичета!  bouquet

# 387
  • пак на Рив Гош
Добр'утро! В духа на последните постове за неделните вечери и петъците, за настроението ми тази сутрин, вижте вляво, под мармота  Mr. Green
И пак снеговали, пффффф! Искам слънце, топло и коктейли на терасата!

Cutty, дано малчо да е по-добре! Водихте ли го в болница или на лекар?
Като казваш, че крем-карамелът ти се пресича, какво имаш предвид? Стои на шупли или се разслоява на твърда и течна фаза?

Мария, много ми е познато това с бюджета и местожителството. Дано да имате терени за строеж около вас и да си конкретизирате проже имобилие.
Ние до България не сме ходили досега с кола, а и не вярвам да се навием, понеже само мъжът ми кара. Но имаме опит с ходене до Португалия (1900 км) и ги минаваме за 2 дни, като спим някъде по пътя. Абе, дълго и изморително е все пак...

Брюксел, а? Wink Хубав град, но повече си харесвам Гент  Heart Eyes  (Фенси Wink). А пък биратааааа  Laughing
Да не се намерите с Алекса някъде по Гран Плас? Wink

Ние в момента гледаме за къща в Португалия за 1 седмица през лятото, някъде надолу към Алгарве. Свързахме се със собственика на една, да видим какво ще ни отговори.

# 388
Добро утро момичета Simple Smile
При нас вече снегът с големи усилия натрупва  Laughing, тъй като до вчера само прехвърчаше от време на време!
Охх за какви вкусотийки си говоритеее ..... мммм Wink
И аз да спомена нещичко за баниците ... и аз ползвам кори от турските магазини. Последния път бях купила такива , които са нарязани на триъгълник. Направих плънка от сирене (ех, с нашенско сиренце) и яйца, и ги завих като пурички. След което ги пържих в нагорещено олио.Стават страхотни  Whistling Grinning (но който е против пърженето (Мария  Grinning) може и да ги метне във фурната Simple Smile )
cutty незнам точно какво искаш да знаеш ? Но нашите пътуват от Париж до Бургас. Но ако се интересуваш като цяло за маршрута, ще попитам и ще ти пиша Simple Smile . Не е бензин , а дизел но нашта кола е автоматик , наблягам на това защото - автоматика гори много въпреки че е дизел Simple Smile
Мария добре заварила, дано да се задържааа  Grinning , харесва ми тук   bouquet
Понеделник е и аз съм сама , изпратих всички на работа Simple Smile Така си скучая , ех имам си занимание - уча френски език в домашни условия  Laughing ( ох много е труден ) .

Пожелавам ви хубав и спокоен ден !  bouquet

# 389
  • MERIGNAC, FRANCE
Добро утро и от мен   bouquet

При нас вали мокър сняг, но снежинките стават все по-големи. Дано да задържи, та поне децата да се радват.

Говорейки за тока : в петък звънях до ЕДФ и ми направиха дьови за месечния ток от 45 евро за 79 кв.м., като водата и парното са на газ, а на ток готвим и ползваме пералня, хладилник(без отделен фризер), миялна и сушилня. Предпочитам да плащам всеки месец определена сума ,и веднъж годишно ще изравняваме а не на два или три.

Сutty, как е малкият принц? Дано да е по-добре  Praynig

Мария, ние сме си ходили два пъти с кола. Последният беше, когато Тони беше на 4, а аз бременна и спахме една вечер в Цюрих и една във Виена на гости на един приятел и на роднини. Съчетахме полезното с приятното  Grinning  Мисля че може да намерите и хотели по 35-40 евро от типа на Формула 1, Етап или подобни. Вие в Париж имате голям избор за прибиране със самолет. Забелязах че билетите сега са по-скъпи отколкото ако се купят през май за лятото. Миналата година платих по 226 на човек с Ер Франс като сменяме в Париж. Естествено дните ги избирам спрямо цените.

Боби, да нацелуваш твоята принцеска  Hug Кога беше като я чакахме да се роди, з вече и тя ще е ученичка наесен!

Моите юнаци са във форма, затова и рядко стигам до компа. Само да ме видят че сядам и се започва едно катерене по главата ми  Crazy Мислех си че по-диво от Тони не може да има - ама може  Mr. Green  Пълноценните ми нощи без събуждане от Никита се броят на пръстите на ръцете ми  Tired

Роце, подреди ли стаята на Камбанка?

Общи условия

Активация на акаунт