Палачинки ще ядем, вино ще пием, мартеници ще правим - Франция 33

• 29 165
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
....elle serait une lointaine descendante de Lucrèce Borgia  Mr. Green
 Simple Smile
Мерси Мария, стана ми ясно коя е.

# 436
Боби а колко плащате за билета на котето в самолета?Аз четох за едни 70 евро с Еър Франс но не съм сигурна,почти няма информация та като тръгнем...ще звъня да ги питам.
Тя е мъничка,тежи има няма 3 кила и нещо...и искам да си е с нас в сута...тя слуша,стига да види че не й обръщам внимание на магариите...

Аз като бавачка смятам,че за децата е по добре гардерито..(хем че това ми е работата) но мойто е хипер активно и буквално ме измъчва с седене да играем футбол по 2 часа навън,,а няма това като в България да се съберат дечица и да си играят заедно и той се мъчи с мен...

# 437
  • FRANCE
Оппа здравейте и от нас. С дребното нещо хич не мога да стигна до компа а и сега каката а ваканция.
Съжелявам че не се организирах за прежда за мартеници, че каката само иска да "твори", а в наше село нищо няма.

Ние от както сме в района на Толуза (по скоро на 10 мин от летището) сме с Луфтханза. Спертнахме си за лятото билети по 200 ежро на човек отиване и връщане. Само таткото да се оправя, но той не може да предвиди отпуска толкова рано, а има и много "майлс" от еар франсе.

Боби супер че съпругът ти е добре.

Нашият център е по около 13 евро на ден (обяда отделно) но за сега Алекс я гледам (нали съм в къщи с Еми). По някога е само на гардьори след училище по желание Simple Smile
И аз се чудя какво работят много от майките, сутрин са в 9 пред училище, в 17ч пак.

чумби благодаря за блога.

# 438
а няма това като в България да се съберат дечица и да си играят заедно и той се мъчи с мен...
Lafrancaise, позволявам си да те опровергая, защото мисля, че на базата на частни случаи се създават "митове" от рода "В Бг това колко е хубаво, а тук във Фр това го няма". Моите деца са родени и отглеждани тук, смятам , че начина им на живот може да се сравнява с този на средно статистическо френско дете. Когато времето стане топло и излизаме в парка, те винаги се събират сбанда приятелчета да си играят. Ако няма деца и са само с мен или нунуто им , искат да се прибират. През уикендите аз се обаждам на майките на приятелчетата да уговорим среща в парка за игра или да ги поканим на гости.
Може би детенцето, което ти гледаш, като "хиперактивно " има проблем да си намери приятелчета, но мисля, че това не е случая на всички френски деца.
Нека и другите кажат как е, не искам на моя единичен случай да се обобщава, но това са моите наблюдения! Peace

Ох, хайде, за мен е последен ден тази седмица.
Утре съм с Яна на сорти в Париж цял ден. За първи път ще ми е, никога не съм ходила с нея и класа и, дори и в детската градина. Мер индинь+++ Embarassed

# 439
Мадам, писали сме заедно. Наздраве с биричката (хм, аз съм на кафе, малко ми е рано за бира Joy).
Мисля, че има много жени, които работят от в къщи и отиват да си вземат децата от уилище. Други работят на 80, 70 процента. Имаме колежка, която е на 70 процента и съответно си тръгва в 16 часа. Случаи частни всякакви.

# 440
  • FRANCE
Наздраве Wink

Бира пропих на дърти години (26) Бях на накакъв стаж в Мюнхен и при цените на кафето нямах избор Wink

Стискайте палци, бъркам някакви гофри (гофрети) на дребните, до сега никога не са ставали, това е уж нова рецепта

# 441
  • София
Момичета спешно се нуждая от помощ.
Търся изгодни възможности за връзка с БГ по нета  или по телефона

Мъжа ми е в покрайнините на Париж, близо до летището, и придвижването до където и да е било освен до близкия лидл или кауфланд е много затруднена. В квартирата няма нет,  лаптопа е неизползваем, през няколко дни пътува до съседните страни.
Казаха ни за Lycamobile - или Freemobile.

Не съм сигурна дали съм разбрала правилно с LYCA би могъл да говори с дом. тел. 
на 6р/мин., (14 ст. ? ), но само от Франция, извън Франция вече ще има роуминг. Имало карти на всяка бензиностанция...

Freemobile било по-изгодно за 20 евра неогр. разговори с дом. тел. в БГ и интернет, но идея нямам от къде може да се вземе карта. Онлайн да поръча май няма да стане, той не знае кога и колко време ще е в квартирата, има ли офис от където да вземе такава карта, аз от сайта не можах да се ориентирам, грам не знам френски  Close ?

Моля ако някой е наясно с тези неща или може да ни посъветва как да процедираме ще съм безкрайно благодарна.

# 442
  • Rennes, France
Мадам, успех с гофретите  chefаз се замислям за палачинки, ако не ме домързи след обеда Mr. Green
Това с Близнаците или въобще със зодиите - ме разсмя Wink Не вярвам въобще, но да базираш съмнения за изневяра на зодия, ме сори Кукай /ЧикМад/ разсмя ме. Аз съм Близнаци, като Роц, ми не ми е в кръвта да изневерявам - никога не съм го правила , едва ли и ще го направя. Мъж ми е Скорпион, а казват че такъм съюз е едва ли не обречен...не вярвам. Трудно е определено, но не е невъзможно. Да не говоря че най-добрата ми приятелка е родена също Май - през ден сме подени, ми едно нямаме общо...много сме различни. Така че - не вярвам въобще Naughty
Тези Сентр...предполагам както казва Мария с началото на учебвана година ще го разберем май... Да видим. Комплекта вече е пълен и с Емили - ще обменяме мнения и тревоги Crazy
Боби, тъжно е това което става в БГ, и те разбирам за работата...мноо се мъча и аз с нашите, казвам ви все едно някой ни е урочасал Sad ама тези дни съм близо до приключването на една сделка, дано успея, малко кураж да им вдъхна.
Мария, приятно сорти в Париж...и аз искам с Луи, но ще чакам лятото и го грабвам с влака...
Днес проверих на Уиз и БГ еър цените - ми същите ми излязоха  Thinking но на мен ми е по-удобно БГ еър - че часовете на Уиз хич не са ми приятни...Та ще видим, май покрай изборите ще съм си в БГ Peace
Луи го чакам и днес да видя дали продължава с рядкото щастие и утре при детегледачката че изгледахче филми за 10год напред ooooh!ми то при такова време...аман.
Чумби, браво за блога - успех  bouquet

Хайде оставям ви, че да поработя докато върви филмчето Tired
Кити, виждам че си писала - аз не мога да ти помогна, надявам се някой друг да се включи Peace

# 443
Може в техния квартал да са така,хем хубав квартал но на 300 метра започват социалните жилища и едно лисе с ''чувствителни ученици'' и майките не ги пускат май.Последният път бяхме с едно от приятелчетат му и някакво дете(да уточно че беше черно) дойде да играе с нас,пуснахме го.Някой му направи забележка че е много груб,играехме на футбол и той почна да ни обижда на бели банани и на други ''по-леки'' расиски обиди и накрая мина с тротинетката си през крака на приятелчето на детето,което гледам.Обадих се на родителите,исках и полиция да викам.Те не го направиха,но оттогава това дете не идва с нас да си играе - играели си само в училище...
Все се тормозя,че не ги защитих достатъчно обаче не съм сигурна какво точно да направя - да го набия ли или какво...

# 444
LaF, за котета се плаща 10евро на кг, премерено с кутията, но като резервираш билети трябва да пишеш и "билет за животинката", така на летището я мерят, там, където и куфаарите и една бележка те пращат да платиш таксата. Нашият беше 7,2 с кутията, платихме 80 ( закръгляват...). Иначе в сута ще умре от студ!

Мария, Самсунг Галакси2, демек по-преден модел, но 3-ката се оказа по-слаб от 2-ката. Силно препоръчвам!

За гардери тук нЕма смисъл да се търси, ние няма да тръгваме на френско училище Sad в сряда до 11:30, иначе до 15:30 + всички бг и фр ваканции - и това за 5500 евро на година, без включени кантина и транспорт. Направо да се гръмнеш! Май в руското ще я пращаме...и без това пее на руски по-чисто отколкото на френски.

# 445
  • пак на Рив Гош
Freemobile било по-изгодно за 20 евра неогр. разговори с дом. тел. в БГ и интернет, но идея нямам от къде може да се вземе карта. Онлайн да поръча май няма да стане, той не знае кога и колко време ще е в квартирата, има ли офис от където да вземе такава карта, аз от сайта не можах да се ориентирам, грам не знам френски  Close ?

За съжаление Free нямат офиси, работят основно онлайн, така че, ако мъжът ти иска за ползва Фрий, ще трябва да си вземе картата онлайн, плащането също става онлайн. Ако се ориентира вса пак натам, нека има предвид, че интернетът през телефона му е до 3Гб месечно, после дебитът намалява.
А мъжът ти говори ли френски?

Боби, мого скъпо това френско училище! Това училището към посолството ли е?

Мария, оцелява се след училищното сорти... макар и трудно (това от другата мер андинь  Grinning). Кураж утре!

Девойки, я бързо да се погрижите за здравето си  Wink!
http://www.culturepub.fr/videos/protection-sante-application-iph … your-man-reminder

(видях това клипче преди време в Culture pub и вчера една колежка го сподели във ФБ, та поне намерих как се казва Simple Smile)

# 446
Роца,да, към посолството, но "частно". Френската държава им дава едни 100к годишно...но с толкова българи в УС, и толкова български деца (2-3 френски в клас)...не ми се говори. Като ходих на интервю, и видях какви коли возят децата сутрин...ами няма да я събирам поне в близките години с такива...

# 447
Боби, твоето момиченце французойче ли е? В смисъл, не може ли с бурс?
И аз се интересувам от ситуацията, че нали дребния го гласят там да ходи... Ама аз малко като теб разсъждавам относно средата...  Thinking

# 448
Моите братовчеди са във Виктор Юго и средата на мен хич не ми харесва.Повечето са българчета,кой по-по най...и като ги гледам нашите как растат..Френският им е на ниво,но ходят на частни уроци.За математиката също.От това съдя,че не са на ниво и преподаванията.

# 449
  • MERIGNAC, FRANCE

Freemobile било по-изгодно за 20 евра неогр. разговори с дом. тел. в БГ и интернет, но идея нямам от къде може да се вземе карта. Онлайн да поръча май няма да стане, той не знае кога и колко време ще е в квартирата, има ли офис от където да вземе такава карта, аз от сайта не можах да се ориентирам, грам не знам френски  Close ?

Поръчва се по интернет(www.freemobile.fr) сим-картата, която пристига за няколко дни по пощата, няма нужда да има някой вкъщи. Има възможност и да си запазите стария номер. А ако имате и фирма може да си поръчате професионален абонамент при СФР, с който може да звъните и до мобилни в България и в още доста страни.(около 80евро на месец доколкото знам).

В БГ вече е първи март :
Честита Баба Марта на всички!
Да сте бели и червени,
румени, засмени!

Общи условия

Активация на акаунт