Палачинки ще ядем, вино ще пием, мартеници ще правим - Франция 33

• 29 166
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Лафрансез,  Hug  Ще си позволя само да кажа, че напълно подкрепям мнението на ариел  Peace

Влез в тоя сайт, че още има останали изгодни неща и мъничко ще си оправиш настроението.   bouquet

http://www.javari.fr/La%20Bagagerie%20Faub%20Fau%20port%C3%A9%20 … RL=%2Fmythings%2F
http://www.javari.fr/Pikolinos%20Salou%20Sandales%20femme%20Kaki … RL=%2Fmythings%2F

Мария,   bouquet  Ами не коментирате много или съм пропуснала.
Повечето неща са свършили, но все пак има...Ох, аз си накупих обувки до другото  лято  ooooh!

# 481
Фенси, аз не споделям в момента много за шопинга, защото съм на друга вълна. Не ми се харчат пари за дрехи, макар че редовно купувам , когато имам нужда. Няма как да ходя оръфана на работа.
Аз например си купих обувки от Амазон, ето тези
http://www.amazon.fr/Tamaris-1-1-23304-29-Chaussures-montantes-f … 25690&sr=1-65
Не съм много доволна, на живо са по-зле, но не съм ги върнала, все ще влязат в употреба Sunglasses

Пазарувам редовно от Zalando ili La Redoute.

В наше село целия уикенд е под знака на колоезденето. Утре минава някаква обиколка Париж-Ница. Града е блокиран, няма излизане с кола. А днес има разни анимации около колоезденето, но е такъв кучи стуууууд, няма да им отделим много време.

# 482
cutty  Hug , много се радвам за вас! Пожелавам ти лека, спокойна и красива бременност с прекрасен резултат на финала! Дано да "повлечеш крак" и да има още бебенца в темата  Wink Чак ми се прииска пак да съм бременна, това е нещо което винаги ще ми липсва. Напълно подкрепям мнението на Мария за вторите бебета.

lafrancaise , щом толкова го обичаш този младеж, покажи му характер, не го оставяй "да ти се качва на главата", че с времето ще стане по-трудно! Според мен, ако приоритетите ви не са взаимни, то общия бюджет винаги ще тежи на единия. Ти си знаеш най-добре, но се вслушвай и в разума, не само в сърцето  Wink

И аз съм от пазаруващите през интернет. Нямам време за обикаляне по магазините, иначе обичам. Пазарувам по-сериозно обикновенно по солди-те. То с малки деца винаги има нужда от нещо. Обувки предпочитам да меря обаче. За пръв път си купих тази зима, като заваля "големия сняг", от Саренца едни боти. Доставиха ми ги за 3 дни и си бяха толкова хубави, колкото и на снимката. Но се подлъгах по оставен коментар, че са умалени и си поръчах един номер по-големи. Та сега ги нося с дебели чорапи, а те пък са достатъчно топли. Но поне имам боти за сняг и голяааам студ  Laughing

Тази сутрин ни доставиха новата пералня и ми олекна на душата, сега наваксвам с прането. Малко непредвиден разхд ни дойде, но няма как. Опитвах да пера на бебка дрехи на ръка, но не си е работа, нямам къде да ги простирам да се отцеждат после.

Хубави почивни дни!

# 483
И аз все се каня да огранича малко харченето  Embarassed  
Само последно да кажа и спирам по тази тема  Blush - има оферта да се абонираш за нюзлетърс на Амазон и ти пращат код за -10Е, който важи за определени продукти. Мацките от темата за Javari накупиха някакви маратонки Скечърс за 1,70Е  Mr. Green за децата им. Аз си поръчах една пазарска чанта Пакетаж за 12,50Е, да  съм на далавера, не че ми трябва  hahaha
Ето я офертата.

Веринка, от Javari доставката и връщането са безплатни  Wink И от Zalando де, но там са по-скъпички обикновено. Честита пералня! Дано да е здрава! Не си е работа с бебче пране на ръка.

Мария, супер е това за състезанието, само да беше малко по-топло. Поне има някакво оживление. Тук събота и неделя няма хора направо по улиците  Crazy

Утре ще се събираме българската групичка в региона да празнуваме 3-ти март.  Simple Smile Търсим си поводи да се видим...

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 17:32 от Фенси

# 484
Eхее, ми вие сте изписали темата Grinning
 Ние се разболяхме по ред на номерата вкъщи- първо таткото, после аз и накрая бебето. Вече сме почти здрави и слънцето днес ме накара да мисля  за лятото.

Къти, честито за бебчето и лека бременост! Имам една книжка/ в електронен вариант на бг език /в която са описани периодите при децата и има разни полезни съвети. Ако проявиш интерес ми прати мейл да ти я пусна. Писана е от един американски психолог и педиатър.

Чумби,  браво за блога, ще го следя с интерес.
Веринка, честито за пералнята. И ние скоро купувахме нова, не става на ръка да се пере, дори и за кратко време. Направо се чудя на нашите баби как са живеели без тази техника!
Мария, бързо да оздравяваш!

Весели почивни дни на всички!

# 485
ЧЕСТИТ 3-ти МАРТ!

# 486
Нека споменем националния ни празник! Дано Родината ни има повече късмет от тук нататък! Днес пред посолството има изява за подкрепа на сънародниците ни! Ние няма да ходим, но ако парижани ги интересува...в 16 часа на метро pont d'alma.

Ние , за да се впишем и във френските традиции, днес поздравихме с празника на бабата нашата съседка. Нейния внук е в щатите, а и тя винаги прави подаръчета на децата.

# 487
Честита Баба Марта! Честит 3-ти март!
Аз само някакви си 10 страници съм пропуснала за 3 седмици  ooooh!
Ние за 3-стайна къща с хол и кухня плащаме 32 евро ток на месец и около 900 евро газ на година.
Къти, честита бременност!
Аз се замислям за сестричка на Калин и много ми се иска да е след 9 месеца, но ще трябва да се въздържа, защото искам тялото ми да си почине от *двугодишната* бременност, серклаж и лежане.
Майка ми още е тук, освен странните коментари през първата седмица, мога да кажа, че явно добре е размишлявала последната година и е променила някои неща в отношението си към мен. Нямаше ме, защото почнахме с нея един ремонт. Още не сме го свършили. Калин като заплаче и спираме всичко, защото тапети трудно се лепят от един човек. Аз мразя тапети, но в тези къщи Ашелем стените са в окаяно състояние и колкото и да запълваме дупки, холът е с тапети. Само той остана с тях.
Купих билетите за Бг, на Еър Фр се оказаха по-евтини от Еър Бг за 13 май - 13 юни Rolling Eyes с 40 евро общо. И ТЖВ за 54 евро отиване общо с Prem's. Иначе по 70 на човек. И ние си имаме котенце, искам да го взема с нас, но ще ни е натоварено с Калин и ще трябва да намеря на кого да го оставя.
Слънцето тук започва да се прокрадва все повече. Имам си минзухари, чакам зюмбюлите и лалетата.
Хубава неделя ви желая! Аз имам една врата и радиатор за боядисване, но като гледам какво е слънчево може да нахраня Калин и да се разходим  Simple Smile

# 488
Честит Празник!  bg

# 489
  • Rennes, France
Мерси още веднъж Дами  bouquet

Честит 3-ти Март - нека има повече разум и усърдие от страна на всички в страната ни Peace
Ла ви - браво за разбирателството с Маман Hug Днес трябда да й честитиш празника по френски Grinning Аз за билети още се оглеждам но ще е една седмица в Май, да видим кога обаче...че таткото не му се ходи, та набързо да се видим с родата и да се прибираме, че след това те ще идват, аз няма да се мърдам до 2014 Mr. Green
Веринка, честита ти пералня Crazy
Пианото, писах на лични Peace

# 490
Честит Национален Празник на всички дами bg
И Честит първи по-нормален ден за тази година Flowers Sunflower Flowers RoseСпециално за парижанки.Тази година много ми дотежа тази зима,следващия януари смятам да отлетя за топлите страни с мъжа ми ,ноооо без деца.Каката ще дойде да си гледа братчето а ние ще отидем на първа заслужена почивка без деца за първи път от 20 години.
И аз имам доста цветя тази година които вече се тормозят от студа ГОРКИТЕ-минзухарчетата цъфнаха и се пречупиха от последните замръзи,нарцисите и те горките откога са напъпили.
Мария и аз чух за този протест,но и ние няма да ходим,днес почиваме интензивно.Пък и в БГ нас не ни искат,били сме избягали от проблемите там,били сме дезертьори и т.н.Непрекъснато ги слушат по БГ телевизията и донякъде са прави.

# 491
  • Rennes, France
Пианото - изчисти си пощата, че не мога да ти пусан писмо Peace
Хайде и аз чакам времето да се стопли, омръзна ми вече зима...

# 492
Gogko хубаво сте го измислили! Само да не забравите, че сте си обещали ваканция. Антилите са чудесна дестинация за януари. Аз там ще ходя, като се ...пенсионирам Mr. Green

Ла Ви е бел, браво за начинанието, и то с бебе! Успех, дано къщата стане, както ти харесва Wink

Аз съм се заканила (на себе си) тази седмица да лягам "рано". Края на миналата доста се изплаших, чувствах се като смазана от умора, всичко ме болеше, само ми се спеше. Или зимата ми идва в овердоза, или е от годините.  Mr. Green Или пък беше вирус, така и не разбрах.
Лека нощ и лека седмица! Hug

# 493
Току-що видях тази обява във форум абв, някой тук беше питал за превоз на багаж.

"Здравейте!

Предлагам ви превозване на всякакви видове багаж от Париж до всеки град в България.
Цена на среден багаж: 25€

Може да ми звъните на 06 51 50 82 62 (Жоро)"

# 494
Здравейте френски мамчета Hug
може и да е коментирано вече в темата,но става въпрос за тва,че имам 6- годишен син и се замислям вече да го пращам да пътува сам за Бг това лято,Та някой да има опит с детски летни лагери за българчета-чужденчета(французойчета)?
Ако има вече подобна тема,моля само за препратка или линкове.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт