Палачинки ще ядем, вино ще пием, мартеници ще правим - Франция 33

• 29 156
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Ето рецептата на френски, не я превеждам да не стане объркване (пак) с продуктите.
Иначе....честно казано, няма нужда от специална рецепта, правят се палачинки и после се намазват с шоколад. Слага се в хладилника и накрая се украсява със сметана.

Скрит текст:

Скрит текст:
При нас се вихри буря, а преди 2ч имаше слънце  Thinking

# 76
Кукай, мерси! Не е чак толкова проста рецептата Wink
Тук времето е сухо, но мнооого студено, с леден вятър! А уж не сме толкова далече Wink

Гого, като се видя в огледалото с новата прическа, изкрещя " Vengeance!"  Joy

# 77
  • пак на Рив Гош
Добра ви неделна вечер!

Алекса, чакай ме и мен на гости в "шнор" Wink, така хубаво описваш какво готвиш, че ми се дояжда (а съм на диета  Mr. Green)

И аз отчетох вчера палачинките, казах на домочадието да се зареждат до другата Шандльор  Laughing. Е, ако съм бяла и добра, наесен може да откачат втори тираж за годината Wink.
Cutty, кои ирландски палачинки прави? Картофените или с айряна?

Гого, като се видя в огледалото с новата прическа, изкрещя " Vengeance!"  Joy
Joy Сладур!

Мария, тая твоята работа много опасна! Добре поне, че осигуряват охрана!
Ако се чудиш какво да правиш, можеш да пробваш да минеш към индустри фарма - много търсят хора с медицинско образование.
За хобито, какво да ти кажа... Пробвай първо с време за теб  Laughing. Защото ако си намериш нещо и вземе та ти допадне, може да започне да става време- и ресурсоемко (това от опит - кой ме би по главата да се интересува от кулирания и снимки  ooooh!).

Пианото, страхотна виртуална среща! Светът е наистина малък!

Ние вкъщи св. Валентин не празнуваме, комерсиално-захаросан ми е (или май съм остаряла достатъчно, за да забравя трепетите на първото влюбване  Laughing). Но другата седмица ще отбележа повода с една торта... поне в блога да го отчета  Grinning

А, понеже си говорехме преди страница-две как животът започва на 40  Laughing, вижте на рекламата на каква статия попадам всеки път като отворя форума от няколко дни насам : http://www.bg-damma.com/stil-na-zhivot/Raznoobrazni/1920_da-posreshtnem-40
Имам още да работя по точка 2  Mr. Green

# 78
  • Rennes, France
Роц, с айряна...станаха хубави, за таткото само 1/2 остана Mr. Green
Оф, на чен чи е зле на сточаха...едва вървя Sick А Луи, такава енергия има че направо днес в чудо се видяхме...Сега му пуснах едно филмче да изгледа че нямам сили Rolling Eyes
Аз Св. Валентин, не че толкова го тача - даже хич, ама за идеята...не че ни трябват поводи, но е полезно да се замислим за първите трепети, или пък да си пийнем чаша хубаво вино bowuu
Мария, какво го направихте това дете бре, да не сте ударили най-ниския гребен на машинката Crazy
Аз си мисля че зимата се връща, от което хич не съм доволна Crossing Armsискам пролет....
Алекса, кажи как мина гостито с бирените палачинки  chef

# 79
Здравейте,
Ние ще празнуваме моят рожден ден,не толкова Валентин(на 13 февруари е) и как остаявам с още една година.Все си мисля колко бързо мина времето Sad и ми липсва детството.Сега не че е толкова да се оплаквам,но беше много хубаво при мама.

Единствено ми е радостно,че ще получа нещо дълго чакано и аджеба поне на рожденния ми ден благоверния ще ми сготви и прислугва.. а не аз на него.
Приятна неделна вечер! Simple Smile

# 80
Еййй, много дълъг този неделен ден в къщи Laughing И аз искам вече топло време, ама май няма да е скоро. Прогнозите тази вечер бяха доста отчайващи Confused

cutty днес направих твоето пилешко, което пожъна голям успех  chef Благодаря пак за рецептата. Следобяд пък направих сладкиша с кестенов крем на Роца. Въобще днес цял ден съм ви споменавала Laughing
А Гого е що годе прилично подстриган, не е с най-малкия номер. Липсва ни техника при оформянето на бретона и бакембардите, и най-вече малка ножичка за подстригване Wink

Роца, и другите от клуба, как смятате да отбележите новото десетилетие?
Аз нямах конкретна идея, мислех някъде уикенд. Но днес родата ми сервира, че точно тогава искат да идват на Рола Гарос пак...

# 81
Здравейте момичета  Simple Smile

Lafrançaise - може би си в сатурнова дупка? Нали имаше някаква такава теория, че преди или след рождения ден на човек му е малко нервно и леко депресивно. Доколко е вярна - не знам, аз също имам рожден ден този месец, но за сега ми е еуфорично, после май ще ми потънат гемиите  Mr. Green

Мария - я кажи сега какви диагнози си ни поставила ?  Joy Като видях тази тема се сетих за теб http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=701532.0

Роца - леле каква статия, чудя се кой ги пише тези бисери.

# 82
Ха-ха, не съм аз този "татко". Тук си почивам по-скоро, отколкото да поставям диагнози Laughing
Аз не успях да я отворя тази статия, страницата прескача и не се зарежда Wink
Лек понеделник!

# 83
Мария - хич не твърдя, че си ти  Blush но ми стана интересно дали истинските психиатри постоянно анализират по-близките си хора, с които имат по-тесни контакти.
То е ясно, че тема е недобронамерена, а не "приятелско" предупреждение, както гласи заглавието.

# 84
Кукай, не, не анализирам хората около мен. Моята работа е да поставям диагнози за болести, специфични психични отклонения. Не анализирам характери и поведение на "нормалните хора" около мен, или по-скоро правя го, както всички вас. Поне така си мисля. Но знам , че някои от моите колеги приемат нещата различно.

# 85
Момичетаааааааа, току що се прибрахме от гостито и се метнах на компа за да ви споделя вкуснотията, която ядохме днес!!! Какво заварих:....нашите приятели и техните родители (нямахме представа, че ще поканят и тях ) бяха приготвили палачинки с 2 кг брашно!!! Двете майки с два тигана ги мятаха усърдно! Не помня вече общата бройка, но беше потресаваща камара от палачинки! Буквално от вратата ни бутнаха в ръцете по един златен пръстен и тиган с печаща се палачинка, готова за обръщане! Децата умряха от кеф! Имаше и 2-3 палачинки на пода, но...никой не забеляза! И в цялата тази семейна идилия, весел смях, ръкопляскания, песни и мноооого целувки, кучето Фингър беше черешката на тортата!!! Ще пропусна вината, шампанското, разните вкуснотии по масата и ще премина директно към рецептата! Първо седнете, че ще ви се завие свят! И така: 500 гр. брашно, 1 литър прясно мляко, 1 пакет бакпулвер / мая за хляб на прах, 100 милилитра  Rhum Negrita, 5 жълтъка, 5 белтъка ( разбити на сняг с щипка сол), 1/2 ч.ч. бира (светла или тъмна е без значение), 1 ванилия, 1 с.л. олио, 1-2  с.л. разтопено масло. Всичко се обърква добре и на края се слагат белтъците. Хубаво е тестото да престои около 20-30 мин. Пече се, като се намазва тигана с малко масло (на вилица забождат половин суров картоф, който потапят в маслото и после мажат тигана!). Няма да изреждам всичко, което сложиха на масата за мазане на палачинките....само ще напиша името на нещо, което се оказа адски вкусно - Coulis de Caramel a la Fleur de Sel.
Хубава вечер от мен!

# 86
Лелеее, Алекса, вие сте направили истинска палачинкова оргия Joy Личи си, че сте изкарали чудесно!
Лека седмица!

ПС: Изпълнихме точка едно от заглавието, сега трябва да започваме подготовката по винопиенето! Joy

# 87
И аз успях да изпълня първа точка от програмата, но за малко да ни се размине  Бях подготвила тестото още наобяд преди да заминем за училището в  Екс с идеята да ги правим като се върнем към 7 вечерта. За наш късмет, тъкмо като тръгвахме вече обратно от Екс, колата категорично отказа да запали. А в Екс духаше един студен  вятър,какъвто само там го има - поне със 120км в час! Та започнахме в 6 вечерта едни упражнения... да не ви разправям Първо опити да бутаме  колата около паркинга, после един симпатичен чичо като ни видя как безуспешно се мъчим, дойде да помогне, бутахме и с него, после ни закачи за колата си и ни направи няколко почетни обиколки в безполезни усилия да запалим колата. Уви - нищо не помогна, дори и бутането по посока на вятъра Laughing   В крайна сметка се обадихме на застрахователя, който каза, "затворете, ще ви се обадим". Симпатичният чичо си тръгна а ние зачакахме нещастно с двете деца в колата, които  бяха толкова шашнати, че дори и не мрънкаха както обикновено. Вече си представяхме как ще прекараме нощта в колата, когато пробвахме още веднъж да запалим - и о, чудо! Запали, все едно че нищо не е било   Та все пак стигнахме до в къщи  и дори намерихме сили да направим палачинките. Застрахователя се обади един час след като бяхме звъняли, и като се има предвид, че идват поне след още един час... Можеше  все още да сме в Екс Laughing

newsm64

Палачинките от саразен по рецептата на Роца станаха много вкусни, но явно в мен е грешката (или в тигана) - така и не мога да ги докарам на вид и все се залепват и късат. Във всеки случай изчезнаха толкова бързо, че аз едва  една успях да опитам. 

Айде, приятна седмица !

# 88
Здравейте, можете ли да ми кажете какви ориентировъчно
са средните разходи за газ и ток за малко жилище около 40 кв. м
в зимния период, обитавани от двама? Имаме служебни квартири в района
Дижон и Колмар и фактурите, които получихме, са потресаващи.

# 89
Хм, тук фактурите са годишни поне за тока.
Т.е. веднъж годишно се изравнява спрямо плащаното.

Аз пък не правих палачинки.
 Crossing Arms
Правихме банички, които станаха добре; мъфини, които бяха супер флоп; мус о шокола, който се оказа супер лесно нещо Simple Smile
Правихме с майка ми де, но тя днес си заминава и почвам диетата.

чумби, много неприятно с колата.

Лека седмица на всички. Аз утре и в сряда съм в Италия, но ще ви наглеждам.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт