Изслушване на малолетна

• 2 798
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Редица, непостоянен адрес на бащата, дискомфорт, честа смяна на жилището, липсва социална среда, липсват приятели, напрежение, нередовно плащане на издръжката и пр. Не искам да разказвам, защото ще се избяга от  темата. Благодаря ви за мнението, аз исках просто да споделите мнение какви  са шансовете, благодаря ви за мнението.

# 16
При така изложените факти не виждам причина съда да промени решението си. Това че детето има друга среда и семейство и приятели и подобни неща не е причина д ане иска да се вижда с баща си. Може да се запише на летни курсове в града на баща си на пример и така хем ще си е на курс, ако толкова се държи от майката, хем ще е при баща си. Ако прекарва достатъчно време при другия родител и там ще си намери приятели...

# 17
Благодаря, незнам какво да  я посъветвам, незнам какви обстоятелства да се изложат, очевидно детето неиска, но съдът не е взел под внимание. Явно излиза, че основанието, че детето е пораснало едостатъчно. До 18-тата година може  и родителскит  права да се прехвърлят,  за какво ли се изслушва детето тогава? Съдебни работи, какво да се прави....

# 18
Благодаря, незнам какво да  я посъветвам, незнам какви обстоятелства да се изложат, очевидно детето неиска, но съдът не е взел под внимание. Явно излиза, че основанието, че детето е пораснало едостатъчно. До 18-тата година може  и родителскит  права да се прехвърлят,  за какво ли се изслушва детето тогава? Съдебни работи, какво да се прави....
едно е да се отиде временно в някакво жилище (при режим) и съвсем друго е при постоянно живеене (при род.права). тогава може и е редно да се съобразят с това къде иска да живее детето. това ,че детето не иска ,не пречи бащата да поиска разширен режим. и съда се произнася по неговия иск. нямам представа възможно ли е детето (чрез родителя) да поиска с искова молба промяна на даден режим ?

# 19
Интересно как ще накара таткото насила 14-годишна мома да стои някъде, където не иска...

Бившата на брат ми изгуби битката със сина си, когато беше на 11 ненавършени и рече и отсече, че иска при баща си (и баба си и дядо си). Брат ми загуби в съда, ама детето си е при него, а девойката спря да протестира след като той най-сериозно й заяви, че всеки ден, след училище, ще се прибира при баща си каквото й тя да направи. Помага и факторът, че брат ми чинно си плаща издръжката  Mr. Green

# 20
Няма смисъл твоята позната да  обжалва, ще изгуби нерви и пари. Детето е на 14 и на сила не може да бъде принудено да се вижда с баща си.
 На мене съдия изпълнител ми каза - даваш детето и ако то си тръгне от баща си и се прибере в къщи тогава таткото е виновен, че не е успял да задържи детето. Това беше по повод неговите жалби ( неоснователни), че не давам детето. Сега изобщо не го търси.

Иска разширен режим, казваш в съда добре съгласна съм. А после нека да му мисли той как ще се справи с една тинейджърка.

Общи условия

Активация на акаунт