Математически турнири - 20

• 88 031
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
Знаете ли какво е това състезание по математика в събота-16.02.? Не мога да  намеря информация, нито задачи от минали години, за да се подготвим.

Мисля ,че е "Васил Левски" http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:sR7LkYXxSzg … ;client=firefox-a

# 106
  • София
Знаете ли какво е това състезание по математика в събота-16.02.? Не мога да  намеря информация, нито задачи от минали години, за да се подготвим.
Някой, някъде спомена за състезание "Димитър Табаков", което щяло да се проведе за пръв път,  и май точно за Сливен идеше реч... newsm78

# 107
  • София
Състезанието по математика "Васил Левски" провежда ли се в София?

# 108
  • България Сливен
*Ирина*, явно за същото става дума, защото споменаха Димитър Табаков.

# 109
  • София
*Ирина*, явно за същото става дума, защото споменаха Димитър Табаков.
Ами, ако разбереш нещо, пиши дали е това и дали е само за Сливен.  Peace

# 110
Не знам дали тук е мястото да попитам, но някой знае ли как става оценяването при матем. състезание "Аз и числата", никъде не намирам правилата-примерно на решена задача еди колко си точки или на нерешена задача...не намирам също какво са дали на децата тази година и съответно отговорите...

Няма да намериш.
Можеш да им пишеш мейл с въпросите си.

Теста - по-късно - след като минат всички състезания -  качват на сайта си.

# 111
Здравейте, търся задачите от състезанието на бургаската математическа гимназия, което се проведе миналата събота. В сайта на гимназията не можах да ги открия ...
Съществувала ли е и през миналите години практиката да се приемат ученици в гимназията с резултатите от това състезание? Знаете ли по колко деца са приемали и с какви резултати?

# 112
  • Бургас
Здравейте, търся задачите от състезанието на бургаската математическа гимназия, което се проведе миналата събота. В сайта на гимназията не можах да ги открия ...
Съществувала ли е и през миналите години практиката да се приемат ученици в гимназията с резултатите от това състезание? Знаете ли по колко деца са приемали и с какви резултати?

моят син ходи на това състезание и мисля, че се прибра с листа със задачите, ще проверя довечера дали е вкъщи, иначе относно приема миналата година-2012г. е прието само едно дете с най-високия резултат без да се явява лятото на изпита, но не пише какъв резултат е имало - предполагам максималния или близък до него, ние сме 4 клас, ако те интересуват точно тези задачи ми пиши на лични

# 113

Ние бяхме на това състезание, но сме 1 клас....Предполагам, че те интересува по-горен клас. Всички деца излязоха с листите със задачите, защото отговорите са ги нанасяли допълнително на друг лист.
Между другото организацията на самото състезание беше пълна пародия и състезанието започна по-късно. Имаше бащи които малко остана да се сбият с ръководството, а имаше и такива които си хванаха децата под мишница и си тръгнаха. Пълен кошмар и голям стрес беше за децата.

# 114
  • Бургас
да, организацията беше трагедия, такова блъскане никога не съм виждала, едва не ме размазаха, докато се добера до стената да видя моето дете в коя стая е, дано си вземат поука, иначе на сайта на ПМГ-Бургас има верните отговори  на задачите

# 115
Здравейте , в колко часът започва пробния изпит по математика в СМГ на 17.2.2013 г

# 116
Изпита е от 9.00, предполагам че ще трябва да са там в 8.30. На квитанцията Ви трябва да пише.

# 117

"да, организацията беше трагедия, такова блъскане никога не съм виждала, едва не ме размазаха, докато се добера до стената да видя моето дете в коя стая е, дано си вземат поука, иначе на сайта на ПМГ-Бургас има верните отговори  на задачите."

Здравейте! Бих искала да разбера задачите за втори клас, защото на сайта на ПМГ - Бургас са публикувани само отговорите. Благодаря  Simple Smile

# 118
  • София
Изх. №. 9137-129/13.02.2013г.

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

На основание заповед № РД 09-1738/09.11.2012г. на Министъра  на образованието, младежта и науката за организирането и провеждане на ученическите олимпиади и национални състезания през учебната 2012/2013 година и във връзка със заповед № РД 01-207/23.11.2012 г. на началника на РИО, София-град, Ви уведомявам, че областният кръг на олимпиадата по математика ще се проведе на 25.02.2013г. от 9.00 часа  в следните училища:

СМГ « Паисий Хилендарски  » , ул. « Искър»  № 61 – за учениците от ІV, VІІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас;

7. СОУ – ул. « Цар Иван Шишман » № 28 – за учениците от V, VІ и VІІ клас.

Необходимо е в срок до 19.02.2013г. да определите с Ваша заповед дежурни учители, както следва:

За СМГ « Паисий Хилендарски  »

От училищата с номера – 51, 54 ,56 ,7 ,88 ,9 ,1 както и от ІІ АЕГ, НСОУ,             ЧНУ « Питагор», ЧОУ « Веда»,ЧЕСОУ « Дорис Тенеди» и ЧСОУ« Г. Уланова » - по един дежурен учител; от училищата с номера – 73, 81, 96 както и от НУККЛИЕК, ТУЕС към ТУ, ЧСОУ« Евростар »  – по двама дежурни учители; от училище с номер 55 –  трима дежурни учители;  от І АЕГ – четирима  дежурни учители;  от училища с номер  91 както и от Американски колеж – по пет дежурни учители; от ПЧМГ и ЧОУ « Св. София » - по шест дежурни учители; от НПМГ – седем дежурни учители от СМГ – 45 дежурни учители.

За 7. СОУ

От училищата с номера – 105, 109, 112, 127,129,133,134,137,145,16,164,25,35,4,43,6, както и от ЧОУ « П.Берон», ЧОУ « Дружба», ЧОУРЧО « Българско школо» и ЧСОУ « Еспа » - по един дежурен учител; от училищата с номера – 138,19,2,31,33,36,41,48 и 49 – по двама дежурни учители; от училищата с номера – 119,120,143,18,20 и 32 – по трима дежурни учители;  от училищата с номера 104 и 38 – по четири дежурни учители и от училища с номера  107  и 125 – по  седем дежурни учители.

Копие от заповедите да се предадат на 20.02.2013г. на старши експерта по математика Валентина Арабаджиева, а имената на дежурните учители да се изпратят като прикачен файл  във формат Word на valiaaarabadjieva@abv.bg  в същия срок. Файлът да съдържа номера и/или името на училището. До 21.02.2013г. е необходимо да направите предложения за проверители, като ги съгласувате със старши експертите по математика.

Определените със заповед дежурни учители да се явят в съответните училища в 8.00 часа за инструктаж. Учениците да се явят не по-късно от  8 ч. 15 мин., като носят документ за самоличност или ученическа  лична  карта.

ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО - СОФИЯ-ГРАД

ЕВГЕНИЯ ВЪЛКОВА
НАЧАЛНИК НА РИО - СОФИЯ-ГРАД
(Съгл. Заповед № РД 10-67/30.01.2013 г.
на Министъра на образованието, младежта и науката )

# 119
  • Бургас
проверих вкъщи и имаме задачите за 4 клас от състезанието 09.02.13г. в ПМГ-Бургас, ако някой ги иска, да ми прати мейл и ще му ги изпратя

Общи условия

Активация на акаунт