Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 295
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 270
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ей, страшна работа е това комунизмът. Такова промиване на мозъци. След толкова години кошмарът се приема за нещо нормално.
Какъв комунизъм ви гони всички newsm78? В демократична Америка да не мислите, че по по-различен начин тренират спортистите? И треньорите им ги галят с перце???

Сещам се за един пресен пример покрай Олимпиадата- един от австралийските асове в плуването даде интервю, в което описва завръщането си в топ-форма след серия от операции. Та денят му изглежда горе-долу така- става, пие протеинов шейк, прави упражнения за разтягане, плува 4 часа без прекъсване, докато е сигурен, че като излезе от басейна, ще трябва да се опира по стените, за да стигне до съблекалнята, повръща от изтощение, взима душ, после релаксиращи упражнения, после високопротеинов обяд, после пак 4 часа плуване, после пак повръща, душ и вкъщи. И вкъщи не яде, понеже през нощта калории не се горят, а дори и тези канари плувците имат норма за килограми, в която трябва да се сместят преди състезание.
Та младежът не се оплака де. Каза си, че докато е активен състезател, знае, че болката е част от живота му, пък като спре, ще си навакса с останалото. Което пък му го носят паричките от рекламни договори, осигурявани му чрез спорта. Това последното обаче Бианчето мъдро го премълчава- как и досега трупа дивиденти от спортните си постижения (постигнати основно благодарение на "злата" Робева). Мислите ли си, че някой щеше да купи мизерната и книжчица, ако не беше Златно момиче? Или по-скоро- ако не се дъвчеше отново името на Робева там?

А как ли стоят нещата при Фелпс? Или при Юсеин Болт? Дали някой от тях ще напише сърцераздирателна автобиография след години Whistling?

# 271
Ей, страшна работа е това комунизмът. Такова промиване на мозъци. След толкова години кошмарът се приема за нещо нормално.
Верно?
"Беър" Грилс е потомствен аристократ
Бил е година две по-голям от Бианка, когато се записва за прием в Специалните части  - отпада от подготвителния клас първата година, успява втората...
Автобиографичната му книга е озаглавена ‘Кал, пот и сълзи’
Сълзи

Итересно, дали Бианка би тренирала по-малко, ако през ‘88г се готвеше не за Олимпиада, а за конкурс за прима балерина в Маринский театър или Ковънт гардън? Или щеше да яде повече?

# 272
Аз точно затова казвам да прочетете книгата на Агаси. Нешка е собственият му баща. Но никой не изпада в ужас, когато го споделя.  А при нас, видите ли, как може да се изкажеш така за светицата Нешка.

# 273
Величка БОнева, БОряна Гинева, Цветомира Филипова се отказаха. Не съм чула да са ги самоубили. И на тях са им набивали канчетата, но тогава аргументите бяха материални - къде ще се отказваш, я виж кви кинти получаваш, имаш вносни дрънкулки, пътуваш, кой ще се похвали с това от връстниците ти. Любителките на евтинджоса естествено оставаха.

Боряна Гинева участва в няколко от постановките на Нешка. Други бивши гимнастички - също. Камелия Дунавска е част от хореографския й екип. Явно не ще да са чак толкоз стресирани от Нешка, щом работят и досега с нея.

# 274
Не разбрах през '88 Бианка нарочно ли е изтървала бухалките?

# 275
pergola, не го слагай в кавички, това си е името му (официално си го е сменил)  Peace
Нито той, нито балерините приличат на евреите от лагерите, а Бианка да, на снимката, пусната в темата...
Изводите всеки може сам да си направи.

# 276

Да. За да посрами България. И е родотстъпничка.

# 277

Да. За да посрами България. И е родотстъпничка.
Ще го приема за не.  Grinning
Обърках се от толкова статии и интервюта, уж не било нарочно, пък тя единствена се бунтувала...
Благодаря.

# 278
Аз лишения и жертви в името на спорта чудесно разбирам, боя обаче не го разбирам.
И ако Нешка наистина ги е била/пребивала ще съм силно разочарована.

# 279
Трещерица,аз например не казвам,че Нешка е светица!
Надали има светци и светици в наше ,преди и сегашно време...
В живота си съм имала дилема за и против..
Можело е да не го правя,да уча повече,да се ориентирам към друг вид професия,да нямам лоши сънища и спомени,да не помня как съм изтървала топка и съответно медал,за който съм бленувала...
Това обаче ме откроява от сънищата на моите връстници-да изляза с момчето,което харесвам,да ме пуснат родителите ми на дискотека,да опитам РЕД БУЛ--/това са думи на моя състезателка и аз  ги използвам в момента/.
Но за мен хора,които се открояват от общата маса,независимо дали са спортисти,музиканти,художници,писатели са имали невероятния шанс,освен таланта си,да срещнат и човека,който да ги е принудил,или провокирал да станат такива!
Иначе,заедно с таланта си-продавачка в магазин,или още по-лошо-на бюрото по труда!!!Такава е системата,това е животът...Просто сив образ в общата маса-дали капиталистическо,или комунистическо-както и да го назовем-обикновено,сиво ежедневие...

# 280
  • гр. Шумен
Аз не виждам какво толкова скандално има в тази книга, както и в другите биографични. Години наред се криеха тези неща,  сега се казват.
Сериозно! И Лили Иванова е репресирана, и са й пречили, и как може - други да са по-красиви от нея! И Иренчето някой я е накарал с партийно поръчение да направи аборт, че да зачене от Стефан Данаилов! А кака Кичка - вместо един поет да й шепне стихове, брутално да я изнасилва! ЧЕ и Бианкината работа - търпим да станем шампиони, ама като ни кажат, че е по-изгодно да не търпим, ставаме бунтари. Съвсем друго си е да гласуваш вън от директивите в парламента нали?

И ти вярваш на всичко, което прочетеш? Или не можеш да приемеш, че всеки може да каже мнението си?

Не, аз не вярвам, но тоя който пише си вярва. В интерес на истината съм склонна да вярвам, че селското момиче ЛИли е абсолютно убедена, че красивата Йорданка вместо да свали двама-трима янчотаковци, се подмазва на съпругата на Янчо Таков
И ти вярваш на всичко, което прочетеш?

# 281
Аз точно затова казвам да прочетете книгата на Агаси. Нешка е собственият му баща. Но никой не изпада в ужас, когато го споделя.  А при нас, видите ли, как може да се изкажеш така за светицата Нешка.
Когато всяко следващо интервю противоречи на предишното, идеята, че най-после /след 20г/разкриваш Истината, почва силно да се вмирисва:
6.10.2011:
http://www.blitz.bg/article/27260
- На Нешка мога само да й бъда благодарна. Ако не беше тази жена, може би сега нямаше да ви давам интервю. Тя е личност. Много хора могат да се учат от нея!

-Mина времето, когато вярвах, че Федерация, това означава институция. Още 18-годишна Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) ме използва за разчистване на сметките си с Нешка, а после деликатно си изми ръцете, като ме лиши от състезателни права

Една година по-късно цената на златните медали почна да й тежи
Но не и славата, която са й донесли

Ако можеше някак с по-малко, всички да сме станали шампионки, ама с 2часа тренировка и благи приказки, нещо не виждам Бианка да е извела своя гимнастичка дори до първата десятка на световен шампионат. Тренирала е националки в три страни – някой нещо да е запомнил от нейна гимнастичка – име, съчетание, елемент

Ок, няма да стане втора Нешка Робева /щото само со кротце и со благо/, ама не стана и втора Ема Бонева

# 282

Иначе,заедно с таланта си-продавачка в магазин,или още по-лошо-на бюрото по труда!!!Такава е системата,това е животът...Просто сив образ в общата маса-дали капиталистическо,или комунистическо-както и да го назовем-обикновено,сиво ежедневие...

Не бих казала. Виж, ако нямаш нищо друго - да. Спрях дъщеря си от големия спорт, защото има  и други възможности.

# 283
  • София
С две думи, всеки гледа да се оправдае и да казва "по-добре сълзи, пот и глад в залата, отколкото с бутилка в ръка". А аз, да ви кажа, не виждам кой знае каква разлика между двете. Всяка дейност, която предполага ден след ден, година след година едно дете да бъде подлагано на толкова големи физически и психически натоварвания, за мен не си заслужава, ако ще не десет олимпийски медала, ами и Нобелова награда да вземе на 17 години! Не съм готова децата ми да плащат такава цена, пък нека после никой не ги знае кои са, освен семейството им и най-близките им приятели! Ако ми трябва на мен да си начеша самолюбието - ще си постигна някакви неща сама. Там, където свърши удоволствието и започне тормозът, вече не си заслужава!

Мисля, че за това изтощение има някакъв механизъм на организма, нещо като да държи като в транс, както хората, които оцеляват при екстремни ситуации - тъй  като натоворването - психическо и физическо - е много, ужасно голямо, мозъкът гледа да държи на крайна мобилизация жизнненоважните системи и хормони.

Сори, обаче това за диуретиците и изчистването от токсините ми звучи като опашата лъжа. Колко ядат гимнастичките, че да трябва да се чистят от токсини? Те да не нагъват свинско, винско, алкохол и цигари, че да се задръстят? Диуриетиците са за сваляне на килограми по бързя наччин чрез обезводняване!  Еб..ва им се фара на бъбреците, черния дроб и каквото се сетите! Затова и колабират! А това,че никоя не си признава за пораженията е друг въпрос.

А къде, драга усмивке, се озовават спортистите, които не са  попаднали под слънцето на славата? Накъде без образование? Или пък преекъсва спортната си кариера на 17 и за две години наваксва  всичко и влиза да учи медицина или инженерство? Нали и те се озовават зад щанда!  Или по нощните заведения да танцуваат, и то ако имат късмет. В най-добрия случай се женят за  някой бизнесмен и разчитат той да им купи магазин, а те да си го имат за бизнес. Тези спортисти, които са изкласили в други области са имали родители, които са държали децата им да учат наравнос другите, а не проформа, колкото да вземат диплома.

# 284
Kaжи с две думи какво точно, че се лъгах веднъж да чета заради форума плана Ран Ът да търся едни 4 млн, втори път не се набутвам.

Тоя комунизъм го слагате под път и над път. Аз съм живяла в комунизъм всичко на всичко 8 години и ми писна да се оправдавам.
Изобщо не иде реч за това дали Нешка е светица, а дали методите й са обичайни в професионалния спорт. Джой Р хубаво го е написала, както и други преди нея- ако си мислите, че американецът, който побеждава руснака, е преживял по малко лишения, ял е като изтърван или е замръквал по дискотеките сте в голяма грешка.

Общи условия

Активация на акаунт