Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 297
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 255
  • Varna
Усмивке  bouquet

# 256
Просто това бяха треньори,които горяха в работата си и ,които за съжаление вече никога няма да имаме!
Прочетох книгата!Не мога да повярвам,че една 40-годишна жена може да си спомня с такива подробности това,което е правила на 15,16 и 17 години и то само най-лошото!
Искрено се надявам да се помири първо със себе си,а след това и с останалия свят!

Дано да няма. Какво ли е преживяла тази жена, за да си го спомня с такива подробности. Може би сега вече ще се помири със себе си.

# 257
  • В царството на игрите:)
Много важно че името й нямало да говори нищо на никого. По-добре ли е да му счупите психиката на дете на 15 години та да страда цял живот.

Oх, ще каже човек, че всички спортисти са с психични разстройства и всички психично болни, особено известни случаи има напоследък, са спортисти.
Нищо подобно.
Познавам много спортисти и искам да ти кажа, че според мен някои са доста по-устойчиви психически от не спортисти. Wink

Именно! Абсолютно съгласна съм... Peace
И ако в онези години децата имаха права, по - големи от на възрастните, ако имаше купища психолози, които от сутрин до вечер ни убеждават и ни психират колко неразбрани са децата ни, какви са им нуждите и как ние не можем да ги покрием, щяхме да видим шампиони през крив макарон newsm78

# 258
Сверете си часовниците с режима на олимписките шампионки 2012 от Русия :
Во время Олимпиады нас взвешивали по пять раз в день. Отклонение в весе на 200 граммов приравнивалось к катаклизму вселенского масштаба. А что такое 200 грамм? Стакан воды. За тренировку мы по полтора килограмма стабильно сбрасываем. Но Ирина Александровна  /Винер/ очень переживала за нас, поскольку даже 200 грамм влияют на твое приземление после прыжка и риск получить травму увеличивается…При этом, вы же понимаете, какие отношения у нас могли быть с весами… Когда все закончилось, мы вынесли их во двор отеля и торжественно разбили. Грохнули их об асфальт, они не разбились сразу. Тогда мы начали на них прыгать и добили ногами. Со стороны это выглядело, наверное, ужасно. С такой ненавистью эти весы разбивали… И с ненавистью, и с радостью! Осколки так и остались там лежать… Не хотелось к ним больше прикасаться. Мы сели в автобус и уехали.

Предполагам, че след 20г някоя от тях би могла да напише сърцераздирателна изповед за това, как Винер ги е мачкала, за да задоволи амбициите си за злато и при ансамблите, но едва ли...на треньорите в Русия се гледа като на национално богатство

# 259
Аз предлагам да залагаме коя ще е следващата знакова фигура от БСП, която ще стане "невинна жертва" на "книжен скандал" с неуравновесен автор  Twisted Evil
Покрай тези "неочаквани и с нищо непредизвикани атаки от страна на алчни за пари зложелатели" толкова симпатии инкасираха, и толкова много се говори и за двамата  Laughing То вярно, че има нужда да се припомни на хората кой кой е, защото за двайсетгодишните са "оня от Стъклен дом" и "оная от журито", ама да не повярва човек как се хващат хората на въдицата...

Нищо де, интересна ще е предизборната борба, емоционално-смрадлива, жълтичко сеирджийска - точно по вкуса на уважаемата публика... Винаги са били на гребена на вълната в това отношение БСП. Евалла, но и "Молодцы!"  People Cop

# 260
  • В царството на игрите:)
Просто това бяха треньори,които горяха в работата си и ,които за съжаление вече никога няма да имаме!
Прочетох книгата!Не мога да повярвам,че една 40-годишна жена може да си спомня с такива подробности това,което е правила на 15,16 и 17 години и то само най-лошото!
Искрено се надявам да се помири първо със себе си,а след това и с останалия свят!

Дано да няма. Какво ли е преживяла тази жена, за да си го спомня с такива подробности. Може би сега вече ще се помири със себе си.
Ох, горката.....Ами да беше се помирила по рано със себе си, като напише книга преди 10 години например.  Mr. Green Толкова е прозрачно всичко, че се чудя как въобще има хора, които се връзват....Но явно има....

# 261
BirdsFlu, подценяваш ни Wink А електоратът с главно Е няма нужда от имена.

Не знам дали ще ми повярвате, но аз не обичам да гледам Робева. А комбинацията Робева - Кеворкян леко ме невротизира. Затова минах покрай телевизора и пропуснах.
Обаче ми стана интересна историята - човещинка и реших да чета. Така за себе си смятам, че съм обективна, защото иначе щях да се изкажа много едностранчиво за Нешка. Просто съм предубедена поради негативното ми отношение към Партията Майка и всичко свързано с "онези 45 години".

Simple Smile

# 262
  • гр. Шумен
Андариел, няма как да са високообразовани и с разностранни преспективи, след като по 10ч дневно са на тренировка. Могат да са относително образовани. Това е в-с на избор.
Според мен спорта развива качества, които са много ценни и полезни за живота - има много позитиви. За изкуството също важи.
Извинявам се, че ти противореча (преглеждам дневните публикации по темата, защото на работа не може и се извинявам ако повтарям някого), но тия момичета, конкретно в гимнастиката, с били на тренировки до към 20-22 години. Това е прекрасна възраст да се занимаваш от там нататък със себе си. Ще дам дори пример с Нешка РОбева - тя е почнала да тренира на 20 и е продължила до 28-9 години. Ами това е жена с невероятна култура, оставете, че е природно интелигентна, но тя има култура, а това е нещо, което се придобива по един или друг начин (цитира ДОстоевски, Илф и Петров, Джером Джером, Уайлд и т. н.). Анелия Раленкова преди няколко години участва тука в някакво танцово шоу - ами и тя демонстрираше интелект и култура, значи спорта не е оправдание.

Continue...
Аз не виждам какво толкова скандално има в тази книга, както и в другите биографични. Години наред се криеха тези неща,  сега се казват.
Сериозно! И Лили Иванова е репресирана, и са й пречили, и как може - други да са по-красиви от нея! И Иренчето някой я е накарал с партийно поръчение да направи аборт, че да зачене от Стефан Данаилов! А кака Кичка - вместо един поет да й шепне стихове, брутално да я изнасилва! ЧЕ и Бианкината работа - търпим да станем шампиони, ама като ни кажат, че е по-изгодно да не търпим, ставаме бунтари. Съвсем друго си е да гласуваш вън от директивите в парламента нали?

Защо в такива случаи се появява един чичко от ЦК на БКП и обяснява на теб и родителите ти, че в теб са вложени много средства, че разчитат на теб, че трябва "За родину" и пр. и пр.

Да, и този момент защо го пропускат питащите? Особено като говорим за време, когато за да се измъкнеш от хора (певчески), трябваше да водиш разговори на високо равнище. Хеле пък ако си олимпийска надежда, представям си. Rolling Eyes
Величка БОнева, БОряна Гинева, Цветомира Филипова се отказаха. Не съм чула да са ги самоубили. И на тях са им набивали канчетата, но тогава аргументите бяха материални - къде ще се отказваш, я виж кви кинти получаваш, имаш вносни дрънкулки, пътуваш, кой ще се похвали с това от връстниците ти. Любителките на евтинджоса естествено оставаха.

Continue...
http://senzacia.net/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B8/%D0%B1%D0%B8% … D0%B7%D0%B0-35568

Психическият натиск започна още преди да сме се върнали в България. Никой не говореше с мен. Никой не искаше да се обвързва с мен. Сега си давам сметка, че това е било просто презастраховане. Трябвало е да повярвам във „вината си“. Някой трябваше да обере последствията за провала на художествената гимнастика на Олимпиада’ 88 и това трябваше да бъда аз.

В България медиите, колкото и малко да бяха по онова време, но затова пък гледани и четени, (основно верните на Нешка спортни журналисти Сашо Диков и Ваня Влашка) ме разпъваха на кръст. Гръмнаха за грандиозен скандал между състезател и треньор. Разнищваха ме. Родителите ми едва успяваха да ме предпазят от враждебни хули и нападки.

Не излизах навън. Не смеех да гледам хората по улиците в очите. Чувствах ужасна вина и срам. Нешка бе успяла да ми вмени вината, че съм родоотстъпник и заслужавам презрение.... "

Бианка ЛЪЖЕ! Много добре помня тогавашното отразяване по медиите - всичко беше на гърба на треньорката. ТЯ беше виновна за провала, тя беше изкарана най-големият некадърник, нищожество и т. н. Единствено в "Cтарт" беше й дадена думата и заглавието беше, цитат на Нешка - Не съм примадона, а работник, който трябва да си свърши работата преди да си отиде!"
Това, дами и господа, беше 88-ма година. 87-ма Нешка беше гласувала против РУсе да бъде в област Разград, а в 88-ма беше учередител на Комитета за защита на Русе. Та докато някои са изпълнявали политически поръчки, други са вършили работа.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 20:12 от Sessilly

# 263
В книгата на Бианка,Лили е обрисувана в черни краски...Ето Ви отговор от нея-достоен!!!

http://www.rgym.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=8371

# 264
Ей, страшна работа е това комунизмът. Такова промиване на мозъци. След толкова години кошмарът се приема за нещо нормално.

# 265
можеш спокойно да ми противоречиш  Mr. Green
Покрай скандалът изгледах каквото има в ю тюб като минало и настояще за "златните момичета" , гледах съчетания и тн, беше ми приятно, защото е част от емоциите в детството ми този спорт.
Анелия Раленкова например ми направи впечалтение на една възпитана и интелигентна жена. И  в интервютата й, и в участието й в това шоу. М/у другото Нешка Робева се разплака, когато видя Анелия да танцува, трябваше й време да преглътне сълзи, за да продължи.

Не знам, за мен дявола не е толкова черен и Нешка не ми се струва чудовище.
Не мога да преценя ( за себе си), кое от всичко това е вярно.

# 266
  • out of space
Знаете ли, че китайците-състезатели в една определена дисциплина, за държани в изолация 6 години? Само тренировки и нищо друго! Обраха медалите.
Имаше едно момче, от което криеха 1 година, че баща му е починал.

Това е жестоко!

# 267
Не знам, за мен дявола не е толкова черен и Нешка не ми се струва чудовище.

И аз така мисля.

# 268
В книгата на Бианка,Лили е обрисувана в черни краски...Ето Ви отговор от нея-достоен!!!

http://www.rgym.info/forum/viewtopic.php?f=8&t=8371
Много благодаря за линка! Hug
Наистина си струва да се прочете. Лили си го е казала ясно:

Цитат
" Нещата много се изродиха..........Има едно просто нещо, което събира всички цели на живота - искаш ли да си най-добър в света, плащаш цена, свързана с лишения, работа и т.н. Искаш да си посредствен - седиш си, забавляваш се, живееш си живота. .........."
Цялото интервю е  изключително съдържателно. Възхищавам се на думите и мислите, казани от Лили!

И тия писаници тук за комунизъм,  изтезания и т.н.  олекват. Laughing

Ери,
дам...Китай......съвсем на място.  Peace /Нешка ряпа да яде. /
Те бяха на 2 място по медали след САЩ на Олимпиадата в Лондон. Бях гледала наистина драконовски прийоми, прилагани върху деца, тренирани за медали. Има ги клипчетата в you tube.  

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 20:08 от take a smile

# 269
Аз не виждам какво толкова скандално има в тази книга, както и в другите биографични. Години наред се криеха тези неща,  сега се казват.
Сериозно! И Лили Иванова е репресирана, и са й пречили, и как може - други да са по-красиви от нея! И Иренчето някой я е накарал с партийно поръчение да направи аборт, че да зачене от Стефан Данаилов! А кака Кичка - вместо един поет да й шепне стихове, брутално да я изнасилва! ЧЕ и Бианкината работа - търпим да станем шампиони, ама като ни кажат, че е по-изгодно да не търпим, ставаме бунтари. Съвсем друго си е да гласуваш вън от директивите в парламента нали?

И ти вярваш на всичко, което прочетеш? Или не можеш да приемеш, че всеки може да каже мнението си?

Общи условия

Активация на акаунт