Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 285
  • 1 812
  •   2
Отговори
# 525
  • Tам през Атлантическия океан
...  Колкото до историята с женения мъж - и там Нешка е подходила със секирата и явно напразно, защото тия са си заедно и до ден днешен...

Ъ? Значи един женен мъж с дете прави секс със 17-годишно момиче и това трябва да се отмине с мълчание. Ако е дъщеря ти как ще реагираш - в кристалната топка ли ще погледнеш, за да видиш как ще се развият нещата в бъдеще или ще направиш всичко възможно да попречиш на тази авантюра. Знаеш ли го какви са му намеренията. Това е казус, в който според мен НЕшка е реагирала правилно. Интересно каква е била реакцията на родителите на девойката.

Няма да ме очуди ако родителите са натиснали мъжа да узакони връзката си  Sunglasses след като вече се е 'възползвал' от дъщеря им . Доколкото знам мама и тати не са били случайни  Sunglasses Би било позор ако не се бяха взели като законни мъж и жена.
В днешно време на дали биха се развили така нещата  Sunglasses

# 526
Децата не разбират кога са тормозени и кое е редно и кое нередно, особено ако биват подложени на тези режими и отношение от съвсем малки. Те просто се доверяват безрезервно на родителите и учителите си. С времето има два пътя - или отхвърлят всичко това, или го припознават като нормално и го възпроизвеждат през целия си живот спрямо своите деца, ученици и пр. Дори за да го преглътнат, започват да се гордеят с това, през което са минали без дори да са имали избор и кръгът се затваря.

Добре,съгласна съм с това!
Имам само един въпрос..
Отговори ми - какво мислиш за тези родители,които по същия начин насилват децата си да учат?Каква е тяхната цел?Възгледи??Неосъществени амбиции?А когато детето не желае това?Или поне - не по начина,по който го правят родителите му?Частни уроци,учители?
Значи ли,че трябва да отречем ролята на големия,пораснал индивид,който знае кое е добро за детето и го прилага,въпреки неговото нежелание?
И как така-средствата и начините,които карат децата,да  влизат насила в математическите,или езикови гимназии са по-нещо хуманни,или добронамерени от методите на един треньор,който на всичкото отгоре е доказал,че може да направи от състезателката си личност,с чиито постижения да се гордее цялата държава?Защото повярвайте ми-не е само до тренировки..
Трябва да накараш детето да се пребори със страха,със срама,предстартовата треска,да го накараш да забрави всичко това и да покаже,че е най-доброто в света!!!
Как се отглежда и възпитава едно дете!
Сигурни ли сме всички ние,че знаем!Че правим най-доброто за него,като го караме /или-не да изпълнява нашите нареждания!
Смятам,че Бианка е стигнала до извода,че е прибързала-с любовта,с отказа си да се състезава,че е можела още...Илиана Раева беше казала в едно интервю,че когато една бивша състезателка сънува,че още играе,то това означава,че не си е свършила работата до край!!!
И сега съжалява,за пропуснатите моменти,за това,че е можела още и е трябвало даже...
И се връща,но се връща да търси виновен...Мисля,че не го търси където трябва!!

# 527
usmivkata20 , ти още ли си треньор? Защото големи глупости ръсиш.  В последните години установихме, че децата са личности. Не ги караме и не ги насилваме, стимулираме и мотивираме ги, да правят това, което им е приятно. Което не значи да лежат по цял ден. Ако иска, да тренира худ. гимнастика. Но ако някой го обижда и унижава "за негово добро", няма да стане.

# 528
Нешка си е умряла от кеф да попречи на влюбени, мен ако ме питате, явно не забелязвате излъчването и, ама не е там работата. Аз съм играла и балет, и художествена, и не разбирам кво общо има това с психическото и физическо насилие от страна на треньора. да оправдаваш нещо такова е баси позора! Shocked

И докъде стигна като си тренирала? Ти кой клас беше впрочем? Мненията ти навсякъде из темите не предполагат да си повече от 16 годишна.

# 529
  • гр. Шумен
Аз кротичко да попитам - понеже чухме знайни и незнайни гимнастички из медийното пространство да се оплакват или поне да подлагат на съмнение определени методи на НЕшка, има ли подобно отношение и от танцьорите в трупата й (нали от 12 години прави танцови спектакли, там също танцуват млади хора). Ако наистина е толкова злобна и й прави кеф да мъчи и да тормози хората, то би трябвало и с тях да го прави.

# 530
  • Tам през Атлантическия океан
Аз кротичко да попитам - понеже чухме знайни и незнайни гимнастички из медийното пространство да се оплакват или поне да подлагат на съмнение определени методи на НЕшка, има ли подобно отношение и от танцьорите в трупата й (нали от 12 години прави танцови спектакли, там също танцуват млади хора). Ако наистина е толкова злобна и й прави кеф да мъчи и да тормози хората, то би трябвало и с тях да го прави.
Групата и е от бивши гимнастички  Peace т.е. хора занимавали се с този спорт  Grinning

# 531
Отговори ми - какво мислиш за тези родители,които по същия начин насилват децата си да учат?Каква е тяхната цел?Възгледи??Неосъществени амбиции?А когато детето не желае това?Или поне - не по начина,по който го правят родителите му?Частни уроци,учители?
...
И как така-средствата и начините,които карат децата,да  влизат насила в математическите,или езикови гимназии са по-нещо хуманни,или добронамерени от методите на един треньор...
Аз, за разлика от Вас, нямам връзка с професионалния спорт - по отношение на него съм само зрител и гражданин. Но имам много близки и непосредствени впечатления от национални отбори по математика. Нито едно дете не е в тях под натиск на родители. И нито едно не посещава "частни уроци" в смисъла, в който го правят масово средните и по-слаби ученици.

# 532
usmivkata20 , ти още ли си треньор? Защото големи глупости ръсиш.  В последните години установихме, че децата са личности. Не ги караме и не ги насилваме, стимулираме и мотивираме ги, да правят това, което им е приятно. Което не значи да лежат по цял ден. Ако иска, да тренира худ. гимнастика. Но ако някой го обижда и унижава "за негово добро", няма да стане.

Не,чистачка в училище съм.
И виждам всички ненасилвани,мотивирани и стимулирани деца да правят това,което им е приятно-пияни в подлеза на НДК,както вече писах!

# 533
Усмивката, голямата работа, ако детето ми не стане световен шанпион и цяла България не се гордее с него Wink За мен по важно би било детето да изпитва удоволствие от това което прави, а не защото цяла България щяла да се гордее с него и щяло да израстне като личност Simple Smile всъщност ако не спортува по малка личност ли ще е ?  Mr. Green

На времето имах приятелка, която беше гимнастичка и съм я виждала как се прибираше от тренировки с синки по краката от щипане ... Тормоза беше за какво ли не... за това че качила 2 кила, за това че не правела еди си какво добре и т.н. Имаше и крещеше имаше обиди... В крайна сметка момичето стана световна шампионка, но само тя си знае какво и струва. По време на една от тренировките беше паднала и така жестоко си счупи лакътя, че повече не можа да продължи с спорта... познай дали поне едно от двете и деца в момента тренират гимнастика ?? Wink

# 534
Усмивката, голямата работа, ако детето ми не стане световен шанпион и цяла България не се гордее с него Wink

Ами 90% от децата и хората са така, не е някакво постижение, нито загуба Wink , другите 10 стават шампиони.

# 535
  • София
аз и за умствения труд мисля по същия начин! А родителите са същите като на спортистите - амбициозни до побъркване на децата си! В крайна сметка всеки индивид/дете/възрастен прави това, на което е способен както генетично, така и като възможности към конкретния момент. Натискът може да повиши постиженията относително за някакво време, но човек накрая пак се връща в позицията да не може да си надскочи възможностите за дълъг период от време.
Частните уроци се налагат (и то не са задължителни) веднъж, най-много два пъти в живота на детето - когато кандидатства в гимназия, и на кандидат-студентски изпити. И то пак си има здравословни граници, които е добре да се следят според качествата на детето. Хубавото на мозъка е, че когато му стане много трудно "изключва" и няма решаване на задачи по математика на автопилот, защото те ще са грешни. Напълно наясно съм, че от тройкаджия няма да стане отличник за няколко месеца, защото вероятно тройкаджията ще има пропуски още от таблицата за умножение. Едно дете може да реши двайсет задачи, но не и да го държиш дванайсет часа, за да реши сто задачи примерно (числата са произволни, по-скоро да илюстрират мащаба), защото то просто ще изключи. Едно дете в добро психично състояние и с редовно учен материал може, макар и под напрежение, да се справи с много учене за една учебна година, за да постигне по-добри резултати на изпитите, но ако седем години го подлагаш на такова напрежение, едва ли ще издържи.

# 536
Аз, за разлика от Вас, нямам връзка с професионалния спорт - по отношение на него съм само зрител и гражданин. Но имам много близки и непосредствени впечатления от национални отбори по математика. Нито едно дете не е в тях под натиск на родители. И нито едно не посещава "частни уроци" в смисъла, в който го правят масово средните и по-слаби ученици.
Е, хайде сега:) то уроци не посещава, обаче кръжоци, школи и специални занимания- бол.  Математиката не е нещо, което се получава без усилия или решаване на задачи.
Усилието не е физическо, естествено. Обаче съм сигурна, е при желание ще видите много общи неща у децата, които имат успехи в математическата област Wink

# 537
Тя балерината мускулите ги има не толкова за да, а защото танцува.
Балерините трябва да са слаби, защото балетът предразполага към проблеми с костите, и ако са по-шишкави, още повече ще ги натоварят тези кости.
Мисля, че и при гимнастичките има подобно нещо.

Не е само защото ще се натоварват костите. Има го и чисто естетическият елемент. И в детска енциклопедия за балет пише, че балетистите и балерините трябва да имат дълги и слаби крайници. Аз писах по-назад за рускинята, която поступваше с пръчка тези, които си позволяваха да закръглят някои части. Трябва да си кожа, кости и мускули, това е. Като не ти харесва - народни танци, гребане, ханбал. За момчетата щанги и борба. Там много ги хранят.
Колкото до това дали ти трябват мускули за да танцуваш балет, пробвай 3-4-5 часа да се разхождаш на палци, през повечето време на един крак и кажи пак дали не ти трябват мускули. За мене травмите с трайни последствия са именно от палците. На глезените и пръстите им се разказва играта.
Няма нужда да ми обясняваш, достатъчно балерини и прима балерини познавам и много сме си говорили по темата. Даже и за пръстите на краката има значение какви са. За мускулите имах предвид, че се развиват благодарение на спорта. Иначе едва ли биха тръгнали да вдигат щанги да си ги развиват, защото им били нужни. Танцът извайва тялото, няма как да си безформен, когато тренираш. От друга страна трябва да имаш определена конструкация, за да си подходящ за спорта. Само със слаботия и дълги крайници не става, трябва и да си достатъчно разгънат, за да може да те разгънат още повече.

# 538

Не,чистачка в училище съм.
И виждам всички ненасилвани,мотивирани и стимулирани деца да правят това,което им е приятно-пияни в подлеза на НДК,както вече писах!

Чудя се как все още някой си дава децата при теб. Шантави родители.

# 539
Рокси - естествено, че се решават задачи до откат. Но да кажем, че са случили на учител, който по методи и излъчване по нищо не прилича на Нешка... (говоря за СМГ от близкото минало, сега са по-периферни впечатленията ми).

Все пак в научните дисциплини има специфика - това е съзнателна проява на избор според интересите, в една малко по-разумна възраст. Трудно ми е да повярвам, че 5-6-годишно дете може да избере спорта, който да практикува активно. Разбира се, амбициите за върхова изява вероятно стават сходни от един момент нататък, но съм почти убедена, че в спорта има повече натиск от страна на възрастните. Наистина оставам с впечатление, че децата-спортисти са доста уязвими...

Общи условия

Активация на акаунт