Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 237
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 120
Андариел, няма как да са високообразовани и с разностранни преспективи, след като по 10ч дневно са на тренировка. Могат да са относително образовани. Това е в-с на избор.
Според мен спорта развива качества, които са много ценни и полезни за живота - има много позитиви. За изкуството също важи.

# 121
Изобщо не съм се засегнала, недей толкова елементарно да отвръщаш:) Просто няма как да не се набие на око, че във всяка тема пляскаш твоята матрица за развитието на човек и отказваш да приемеш за възможно какъвото и да е друго положение.
Аз ти казах къде грешиш. Всеки човек има право да си живее и да се развива според способностите, възможностите и желанията си.
Един спортист с пропуски в образованието си не е по дефиниция по малко полезен за обществото, щастлив или пълноценен от един инженер, лекар, готвач или домакиня. Има място за всички тези хора, всички те имат своите проблеми и успехи.

Много хубаво казано.

Само искам да вметна, че има и такива, които дори нямат пропуск в образованието си. Въпрос на семейство, развитие, труд и много други неща.

# 122
  • Бургас
Понеже имам доста близки познания от спортно у-ще, мога да кажа, че като във всяко друго има деца, които са много умни и образовани, както и обратното. Имат включени с програмата часове за самоподготовка, както и по-дълъг учевен срок - започват от 1,09 и завършват на 30,06 - това още от пети клас.
Все едно някой да каже - ами тези в Музикалното у-ще само дрънчат на пиано по цял ден, нищо друго не знаят  Simple Smile

# 123
  • София
Не разбирам защо така наскачаха някои, щом повдигнах този въпрос. Тази тема, а и някои други неща сега ме наведоха на мисли. Трябва ли да се извинявам, че съм ги споделила тук? Сакън, някой да не се засегне случайно и да се припознае! Наскоро в Русия имаше случай на дете, което се е самоубило, след като е било помолено да напусне юношеския отбор по хокей. Родителите в едно интервю казват, че детето е било слънцето в семейството, цялото семейство е живяло с хокея, със спортните постижения на детето, било е окачествявано като голям талант с голямо бъдеще. И в един момент се стига до въпроса защо детето е посегнало на живота си! И дали не е заради това, че е вкарано, макар и с най-добри намерения, в една матрица, в която ако се "провалиш" (както в случая е било изключено от отбора), не знаеш накъде да поемеш, защото всички са стоварили надеждите и очакванията си на теб. Да, в конкретния случай с това дете е била груба грешка детето (на 15 години) да бъде без родителите си в момента на съобщаване на решението на треньора, но това едва ли приключва въпроса като обяснение.

# 124
Ами например защото просто нагласяш фактите според желаната от теб теза:)
Едно дете се е самоубило заради неуспех в хокея. Има и самоубили се заради оценки, самоубили се заради несподелена любов. Е и?

# 125
Аз не ти скачам, Андариел, също споделям.
Но това може да е навсякъде.
Когато ходех на уроци по литература след гимназията, за да кандидатствам право /слава Богу, че не влязох/, то учителката ми разправяше колко било трудно. Даде ми три плика с теми и ми каза - "ако искаш да влезеш 100% ги научи наизуст. Така направи моят син и влезе. Припадал е над учебниците." Не, благодаря. Първо зубренето на такава материя не е за мен и второ, аз щадя себе си Wink Предпочетох да си уча материала и да го дискутираме.

# 126
Аз не виждам какво толкова скандално има в тази книга, както и в другите биографични. Години наред се криеха тези неща,  сега се казват.

# 127
  • 221B Baker Street
Конкретната тема,както винаги се измести... Mr. Green
За мен книгата на Бианка с нейните "разкрития",не е в полза на никого,най-малкото пък на нея... PeaceОтношенията между двама души,познати на цяла България,няма нужда да стават публично достояние. TiredОсобено пък неща,случили се преди 20-30 години.Кой е прав,кой е крив,решава всеки сам за себе си... Rolling Eyes
Но пък от такива теми тук се получават интересни дискусии Mr. Green

# 128
  • София
Ами например защото просто нагласяш фактите според желаната от теб теза:)
Едно дете се е самоубило заради неуспех в хокея. Има и самоубили се заради оценки, самоубили се заради несподелена любов. Е и?

Не нагласям, а изказвам мнение. Същото правиш и ти! Ти можеш да изразиш твоето си мнение. Да, има и самоубили се за оценки, което пак не противоречи на тезата ми за фокуса - когато съществува само едно нещо в живота на детето и нищо друго, то в един момент детето няма резерва, на която да стъпи. Да, подозирам, че същото е и с музикантите, танцьорите и художниците, особено ако всичко и всички ги тикат само в тази посока. Децата не са виновни - те просто вярват на възрастните. Възрастните са за бой, защото мислят повече за себе си, отколкото за децата си!

# 129
Ами Анди, тук е ролята и на родителите, къде са били, питат всички. Нешка, та Нешка.

# 130
  • София
Ми, къде! Да не са луди да се самообвиняват! Най-вероятно казват "такива бяха времената, това беше начинът да постигнат нещо, нас никой не ни е питал..."!

# 131
  • 221B Baker Street
Ролята на родителите все пак е да подкрепят децата си,не на всяка цена,разбира се  Peace
Аз се съмнявам,че родителите на Бианка са били с болните амбиции,по-скоро амбицията е била у нея PeaceЗа толкова време,ако нещо такова те травмира и нямаш абсолютно никакво желание да го правиш,ще направиш всичко възможно да се махнеш от там PeaceНе може да вършиш всичко без желание,да нямаш талант,и да взимаш медали Peace

# 132
И аз искам нещо да вметна:) Като дете съм била в друга сфера , но пак доста сериозна и на нас всеки срок ни проверяваха бележниците ( + забележките:)) и ако си под някакъв успех това те спира за 'състава' за турне или концерт. Абсолютно съм сигурна, че във фехтовката също го имаше това нещо, защото най-големите умници в класа ни тренираха фехтовка и си спомням отлично, че сме си споделяли историята с бележниците. Нищо чудно такова условие да е съществувало и в други спортове и сфери, др. е ? как са изкарвали оценки в спортното ( за което също имаше слухове, че не е много качествено там обучението)

Така или иначе социалистическият спорт и култура нямат нищо общо със сегашните условия.
В тениса, ските, футбола и кой знае какво още със сигурност започват с езиците поне от невръстни. Не е малко. Като се има предвид, че в момента струва и пари да тренира детето ти нещо, вероятността да се намери някоя олимпийска надежда ( като едно време) на село и да се извади от там, за да влезе в големия спорт ми се струва нищожна.

# 133
Че да не би едно време да сме имали шампиони в тениса? И преди, и сега си има спортове за богати и за бедни. Няма швейцарец щангист например. Спортове като борба, бокс, вдигане на  тежести си имат география. А и не само те, естествено.

# 134
Ми, къде! Да не са луди да се самообвиняват! Най-вероятно казват "такива бяха времената, това беше начинът да постигнат нещо, нас никой не ни е питал..."!

Да се върнем към Бианка в тази връзка:)
Значи, на интервюто с Нешка Р. тя опроверга твърдението на Бианка, че баща й ( не разбрах какъв е бил) не се е 'занимавал' с Нешка, и тя показа едно оплакване на бащата до ЦК на БКП , на което аз си направих един скрийн шот, за да го прочета щото го размахаха за момент.
Та там пишеше, че детето му е травмирано от Нешка, че има физически и психологични травми, че й е лошо, че е изолирано от отбора. Изглежда ми, че бащата е бил наясно с това, че на детето му се причиняват лоши неща и се е оплакал още тогава. Аз не го обвинявам, че е взел такива мерки, моят въпрос е защо не я е спрял, като е видял, че това не е по силите й.

Общи условия

Активация на акаунт