Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 285
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 120
Д.Р. и аз смятам,че е от венците,щом нищо не е текло през носа няма откъде другаде да дойде тая кръв в гърлото.По време на бременност,особено в последния триместър,венците стават чувствителни и лесно кървят.Хигиената е важна,аз ползвах Пародонтакс паста за зъби,когато имах този проблем и ми свърши добра работа(споделям опит,не е реклама Peace).След раждането проблема би трябвало да изчезне.

# 121
Не е задължително да са венците. Може да се е спукал кръвоносен съд в задната част на носната кухина. Най-разумно ще е да се консултираш с лекар.

Дотогава можеш да пръскаш солен разтвор в носа си преди лягане. Вкарай накрайника дълбоко и пръскай две секунди. Така лигавицата на цялата кухина ще е добре овлажнена и ще се предотврати евентуално ново спукване на капилярче.

# 122
привет отново от мен
от онзи ден и вчера усещам сърбеж в гърдите и болки- обясних си го с това че растат. Вчера като си свалих сутиена долу на гънката под гърдата забелязах червено петно , което ме сърби и боли, намазах го с крем и си го обясних че е протъркано от сутиена. Добре ама днес петното е порастнало и го усещам по-силно, и май изобщо не е от сутиена  Sad
Незнам какво да правя, може би ще изчакам и утре ако не спадне в понеделник на лекар. Единственото различно което направих тези дни е , че по-онзи ден си купих олио на Хип против стрии и си намазах гърдите- възможно ли е съставка да ми прави алергична реакция?
Притеснено ми е - като ухапано е от насекомо, червено с мънички мехурчета....  Sad

# 123
Момичета много Ви благодаря за бързите отговори :*

# 124
Dilyara_30, по въпроса за колата - аз я бях спряла, но накрая си пийвах по малко, когато ми се припиеше. Чай в големи количества не е препоръчително да се приема, както и зелен чай - той пречи на усвояването на ФК. И аз си следих бременността в Щерев и доки там ми го каза това за чая. Пожелавам ти лека бременност и успешен и прекрасен финал на термин!

# 125
С билките трябва да се внимава много по време на бременност

# 126
Чай в големи количества не е препоръчително да се приема, както и зелен чай - той пречи на усвояването на ФК. И аз си следих бременността в Щерев и доки там ми го каза това за чая.

Норичка, Даляра е в 16 г. с., а пиенето на повече от две чаши чай не е препоръчително през първия триместър, когато се изгражда гръбнака.

И да, разбира се, че с билките трябва да се внимава. Не само през бременността, но по принцип

# 127
Незнам какво да правя, може би ще изчакам и утре ако не спадне в понеделник на лекар. Единственото различно което направих тези дни е , че по-онзи ден си купих олио на Хип против стрии и си намазах гърдите- възможно ли е съставка да ми прави алергична реакция?
Притеснено ми е - като ухапано е от насекомо, червено с мънички мехурчета....  Sad
Ми може да е алергична реакция,може и сутиена да е спомогнал за алергичната реакция,може и трето и четвърто...то на кожните докове им е трудно да определят произхода на нечий обрив,въпреки че го виждат.Върви на лекар в понеделник и дотогава без сутиен. ThinkingКремове и мазилаци разни не се наемам да ти препоръчвам.

# 128
снощи като си мислих, че е  протъркано го намазах с крем биодерма за ранички , възпаления. Но днес от четене в нета и разглеждане на картинки стигнах до извода, че е голяма вероятността да е Херпес Зостер- изглежда по същия начин, в горната част на тялото е и се причинява от вируса на Варицелата- тоест ако като малка съм прекарала тази шарка и имам антитела, при повторна среща с този вирус се изразява с този херпес. Дано не е това, и дано няма последици за бебо. Още утре ще отскоча до спешния кабинет.

# 129
Доколкото знам(понеже нямам личен опит със Зостера) много боли.Племеницата ми имаше в последния триместър на бременността,преди две седмици роди здраво и читаво бебче Simple Smile.Скокни утре до спешния,тия опити да се диагностицираш сама само ти докарват повече тревоги.

# 130
да да, но просто ми е интересно и искам да съм подготвена какво може да бъде. Още сутринта ще отида. Благодаря ви много!

иначе където се оплаках че всеки ден ми заглъхвя лявото ухо, днес си премерих кръвното като заглъхна и беше 132/74  newsm78 което абсолютно незнам как да тълкувам, но това вече ще го оставя на доктора да мисли  Grinning

ами отидох днес , но док. каза че обикновен херпес, зостер много болял и бил по целия нерв , а този е пръснат на три места. Аз се учудих защото не е по уста, шия ами е на гърдите. Взех си мазило, сега чакам да се повлияе, ако не - на дерматолог тези дни.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 03:32 от AnMary

# 131
Дива, аз бих отишла на дерматолог така или иначе. Най-малкото ще може да ти отговори защо херпесът е излязъл на гърдата ти.

# 132
да да, днес вече понеделник и запазих час по-късно. Тъпото че се падна събота неделя и не мога да намеря читав дерматолог. Пък днес вече и увеличено и още по-дразнещо  Sad

# 133
Здравейте момичета,
искам да попитам защо АГ-то ми води бременността с две седмици напред  newsm78.
Успешно бременеене на всички!   bouquet

# 134
  • Северозапада
Бременността се брои от първия ден на последната редовна менструация. Ти от кога броиш?

Общи условия

Активация на акаунт