Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 47 165
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 105
Дори и да няма какво да тестват ще видят тоновете на бебето, защото ако са били околоплодни..... Контракциите дори и да са безболезнени, може да са доста сериозни на този етап. Това не е шега работа, по-добре ходи сега, за да не стане късно.
Дано не е нищо сериозно, но отиди в болница, за да си сигурна, че всичко е наред.

# 106
ами то нищо повече не е текло...какво щв тестват?
Завиждам ти на спокойствието..не знам това дали точно спокойствие да го нареча Thinking

# 107
Хахаха, и аз й завиждам. То за това написах и втория пост, след като прочетох нейния!
Окиаз, да кажеш какво е положението като се прибереш!

# 108
Момичета,един въпрос..Бременна съм в 16 Г.С.Имам ниско кръвно 60-90...Две акушерки вече ми препоръчват да пия кафета и коли..Аз  бях спряла кафето,а кола по принцип не пиех,но сега всяка сутрин по едно кафе,зелен чай,а снощи изпих и две чаши кола(не съобразих ,че това е 500 гр)Притесних се,че съм  изпила  голямо количество кофеин..Имам един миссед и много се притесних да не съм направила нещо на бебо..Повече никакви кафета и коли..Дали може по някакъв начин да съм навредила на бебока..Немога да се обадя на докторката ,защото тя ми препоръча да  пия повече кофеин-ама май прекалих..SadДокторката ми е от клиника Щерев

# 109
Едва ли нещо ще му стане на бебо. Но ако не искаш да пиеш кола и кафе, по-добре тогава айран със сол - много помага! Повечко сладичко - шоколад, захар.
Спокойна бременност.

# 110
Dilyara, ще допълня Хейли.

Нормално е през първите 24 седмици от бременността кръвното налягане да се понижи. За да компенсираш разликата, можеш да увеличиш приема си на сол. Не забравяй обаче, че след това ще трябва да пиеш повече вода.

Спортувай или се движи повече. Консултирай се с личния си лекар какъв спорт ще е подходящ за теб. Или просто прави дълги разходки по начупен терен. Ходи с бърза, енергична крачка.

Кофеинът по време на бременност не бива да надвишава 200-250 мг дневно (= 350 мл кафе, но не еспресо, а американското, като от МакДоналдс). От веднъж на бебето му няма нищо, но систематичното прекаляване може да навреди. Вместо към кафе и кОла, се придържай към напитки, които имат ниско съдържание на кофеин и високо съдържание на вода. Такива са зеленият и белият чай. Ако пиеш такъв чай през по-голямата част от деня, ще поддържаш постоянно, но много леко завишено ниво на кофеин в организма си. Можеш да изпиваш по 8 чаши зелен чай на ден, но с това не надвишиш дневната си доза кофеин. Освен това ще получиш приток на антиоксиданти, а и ще си добре хидратирана.

# 111
Кафето и колата едва ли ще ти помогнат за кръвното, най-много да загубиш съня си и да станеш по-нервна. Може да ги употребяваш, но в умерени количества.
Вода и чай в по-големи количества си е направо ок.
Моят док ми каза, че е по-добре да припадам от ниско кръвно, отколкото да имам високо /било по-опасно/.
Желая ти успех!  Peace

# 112
Момичета ,благодаря Ви за бързите отговори newsm51Добре,че ви има..Малко се успокоих..Благодаря ви за съветите..Много ми хареса предложението с повечко зелен чай..Хубав ден ви пожелавам!!!

# 113
Моят док ми каза, че е по-добре да припадам от ниско кръвно, отколкото да имам високо /било по-опасно/.

Пълна глупост. Няма "по-добре/по-зле". При ниското кръвно толкова лесно можеш да събереш двете граници, че няма накъде...
Така че нито едното, нито другот е "по-добре", следи се и се взимат необходимите мерки

# 114
Има още един въпрос ,който ме гложди..Може ли да се използва козметика за тяло ,която не е предназначена за бременни?Аз ползвам едно кокосово масло за  краката след душ?Естествено и лосиони кремчета за лице и т.н,.,а за специалните зони козметиката си е за бременни...

# 115
Zdraveite iskam da vi popitam edin vapros za6toto sam mn ubarkana i nz kakvi sa procedurite.Tezi 45 dena predi termina koga se ispla6tat i kato bolni4ni li se ispla6tat.Ako moje nqkoi da mi obesni kakvi sa procedurite po dukumenti i taka natatak nz kvo da praq

# 116
Dilyara_30 - аз си ползвам козметика, която винаги си ползвам, не взимам специална за бременни.
Чувала съм, че не е добре да се ползват кремовете против целулит заради кофеина в тях, но честно казано не съм много запозната, не ползвам такива.

# 117
Антицелулитните кремове, също така са вредни за плода, защото освобождават токсини, които отиват при бебето. Не се използват и по време на кърмене.

Zdraveite iskam da vi popitam edin vapros za6toto sam mn ubarkana i nz kakvi sa procedurite.Tezi 45 dena predi termina koga se ispla6tat i kato bolni4ni li se ispla6tat.Ako moje nqkoi da mi obesni kakvi sa procedurite po dukumenti i taka natatak nz kvo da praq

Пиши на кирилица;
 попитай в майчинството счетоводно, но това, което си спомня е че се изпаща според това как се пада в месеца. Т.е. ако излизаш в 45-дневен на 20.02, от 20 до 28 ще ти бъдат изплатени през м. Март, а другите през м. Април. И те са си болничен.
Но не съм 100% сигурна, за това по-добре питай в другата тема.

# 118
Момичетаа , здравейте от мен..
Имам едно притеснение и искам да ви попитам дали някоя се е сблъсквала с него или дали знае нещо по въпроса.. Снощи докато лежах усетих вкус на кръв в устата, някак си усетих как ми потече по гърлото, отидох до банята и отхрачих кръв няколко пъти.. Сутринта нямаше нищо такова..  :Х Надявам се да има някакви отзиви и мнения... Аз със сигурност ще се консултирам с  лекарката като ида др седмица, но и някое друго мнение от вас ще ми е от полза. Благодаря ви предварително.  Hug

# 119
Момичетаа , здравейте от мен..
Имам едно притеснение и искам да ви попитам дали някоя се е сблъсквала с него или дали знае нещо по въпроса.. Снощи докато лежах усетих вкус на кръв в устата, някак си усетих как ми потече по гърлото, отидох до банята и отхрачих кръв няколко пъти.. Сутринта нямаше нищо такова..  :Х Надявам се да има някакви отзиви и мнения... Аз със сигурност ще се консултирам с  лекарката като ида др седмица, но и някое друго мнение от вас ще ми е от полза. Благодаря ви предварително.  Hug

Аз бях така през цялата бременност-слаби венци.А да не говоря за миенето на зъби-беше някакъв ужас.После мина като родих

Общи условия

Активация на акаунт