Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 47 117
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 90
Тапата е, да. Утре по обяд може вече да си имаш бебе Simple Smile

Айде, стискаме ти палци!

# 91
Tапата си е! Аз отидох в болницата с контракции, леко болезнени на 5-7 мин с 1 см разкритие. Приеха ме и оттам като се започна - ама ти какво търсиш тука, скоро няма да раждаш и т.н. Вярно, че родих след 22 часа и така и не получих регулярни родилни контракции, а тапата си пада цял ден.
Успешно и леко раждане ти желая!

# 92
успех и от мен!

някой да е имал симптом заглъхване на ушите? откакто забременях-5 месеца почти всеки ден се случва да ми заглъхне ухото и да  си чувам собствения глас в главата като говоря. Особено в моментите когато ми се гадеше беше ясно изявено. Как си обяснявате това?

# 93
  • София
дива77, проверете си кръвното налягане. Ако може го измерете в момента на заглъхване на ухото/ушите.

# 94
  • София
Здравейте,
В много ранна бременност съм. Температурата ми е около 37 ( 37.1 - 37). Често ми е студено. Другото е че 3-4 пъти на ден получавам силни болки в яйчника(предимно десния), все едно току ще ми дойде.
Моля ви кажете нормални ли са тези неща ? Все ми е рано за лекар, но ако е нужно ще отида заради тези симптоми... newsm78

# 95
Според мен болката в яйчница и Т са нормални симптоми. Но ако стане много силна или се появи кървене, трябва веднага да се посети лекар.

# 96
  • Северозапада
Нормални са симптомите. Повишената Т се дължи на повишената секреция на прогестерон - хормонът пазител на бременността, а това е хубаво. На мен ми беше все студено до 4-ти месец.
Но ако стане много силна (болката, б.а.) или се появи кървене, трябва веднага да се посети лекар.

# 97
  • София
Благодаря ви за успокоителните отговори.

# 98
Здравейте, някоя мама имала ли е проблем с бъбреците или пикочния мехур след започване на магнезий?

# 99
Аз не съм, но при здрави бъбреци и правилна дозировка и ти не би следвало да имаш.

# 100
Там е работата, че се оказа че имам пясък и камъчета в бъбреците. Пия магнезий от 15 дни и се започна с една странна болка на нивото на пикочния мехур. Ходих при АГ - всичко с бебетата е ок, слава Богу, та сега започвам да подозирам бъбреците.

# 101
Сутринта като станах бельото ми беше мокро, все едно съм се изпуснала малко. Нямам спомен да ми се е пишкало през нощта толкова, че да не устискам....Но вече ми се случва, понякога да кихна и да се изпусна малко. Има ли някакъв тест, който мога да взема от аптеката, за да разбера дали ми изтичат води? За някакви ръкавици четох, но не знам дали още ги има...
Също от няколко вечери ми се втвърдява корема, но не знам дали са Бракстън/безболезнено ми е втвърдяването/, газове или бебето се мърда. Каква облст от корема се втвърдява когато са контракции - от под бюста чак до където по принцип е матката или по-малко????

# 102
Окиаз, отиди в най-близката болница и там ще ти направят тест дали са водите.Но е ужасно рано да изтичат. При контракции корема се втвърдява и става на камък. Би трябвало да са Бракстън-Хикс, ама отиди и питай. Аз така в края на 7 месец имах контракции и ме оставиха за задържане в болницата, че не били подготвителни. А бяха съвсем безболезнени.
Моят съвет е да отидеш на лекар, че си още в ранна бременност и ако имаш контракции трябва да ти изпишат магнезий.Стискам палци всичко да е наред и да си износиш бебчо до термин.

# 103
Каква аптека направо бягай да те тестват с бромтимола в болницата.Сложи си превръзка за да има на какво да тестват.Гинекологът ти да те види на ехографа за намалели околплодни води и тонове на бебока.Много ти е ранна бременността дано не са води.Бракстън-Хикс не са болезнени,а при контракции,било то подготвителни или родилни,целият корем(т.е.матката докъдето стига за срока на бременността) се стяга и става твърда като камък както каза nori4ka.Заминавай веднага да те проверят,може и просто течение да е,не се шашкай и води да са ако потърсиш навреме лекарска помощ има начини да се запази бременността. Peace

# 104
ами то нищо повече не е текло...какво щв тестват?

Общи условия

Активация на акаунт