Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 47 031
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 75
Момичета ,знаете ли колко струва консултацията с анестезиолог в Първа АГ Св. София ? Тестът за упойката май е около 50 лв ,но не съм сигурна... newsm78

# 76
maminka23 ,хубаво е,че си започнала превантивно с такива масажи и дано когато дойде големият ден избегнеш епизиотомията  Hug
Един чист натурален зехтин/Екстра върджин/ също би ти свършил добра работа.
От маслата ако си решила гледай да са еднокомпонентни/да са само с една билка/.Масло от лайка,роза и подобни също имат добър ефект.
Леко и безпроблемно раждане желая  Hug

Благодаря много!!!  Hug
Може би със зехтин ще е най-добре, ако трябва да бъда честна - малко се притеснявам да се мажа на това деликатно място с масла..... не знам как ще ми подействат.  Rolling Eyes

# 77
  • София !
Момичета днес бях на преглед и док. ме бърка за разкритие , след това като се прибрах видях че имаше едно малко петънце кръв , чела съм че било нормално понякога след такъв преглед да има кръв .. Сложила съм една ежедневна превръзка и гледам потекло е нещо кафеникаво това дали е нормално , има ли място за притеснение ?  Confused Утре пак съм при док. че вече и термина ми мина и ще ме гледа всеки ден ама до утре така .. притеснявам се ( дано е нещо нормално )

# 78
  • Бургас
bunny : ) , при мен първият път родовият процес започна с розово зацапване и няколко капки кръв в 40г.с., така че може просто да е това, обади се на лекаря си и успех  Hug

# 79
Момичета днес бях на преглед и док. ме бърка за разкритие , след това като се прибрах видях че имаше едно малко петънце кръв , чела съм че било нормално понякога след такъв преглед да има кръв .. Сложила съм една ежедневна превръзка и гледам потекло е нещо кафеникаво това дали е нормално , има ли място за притеснение ?  Confused Утре пак съм при док. че вече и термина ми мина и ще ме гледа всеки ден ама до утре така .. притеснявам се ( дано е нещо нормално )
Мисля че е нормално.Преди да родя ми падна тапата/3 дни преди това/.Всъщност тапата бе червено-розово течение.Може и да  е провокирал нещо док,но споко.Не си в ранна седмица,време е

# 80
  • София !
То вече си ми е време за раждане , дано да тръгне беба вече  Praynig
Много ви благодаря за отговорите , така се успокоих че се бях притеснила  Hug

# 81
В такава напреднала бременност падането на тапата предвещава начало на родов процес, обикновено в рамките на 24-48 часа.

Леко и бързо да е, Бъни!

# 82
  • София !
В такава напреднала бременност падането на тапата предвещава начало на родов процес, обикновено в рамките на 24-48 часа.

Леко и бързо да е, Бъни!

Благодаря ти дано да мине всичко със здраве  Praynig  Hug

Иначе тапата не трябва ли да е нещо слузесто ( поне така съм чела ) .. При мен е само кафеникав теч  Thinking

# 83
И при мен беше така - като зацапване в последните дни на цикъл.

# 84
Момичета, моля ви дайте съвет. Чета ви от близо две години, но не пиша, защото не намирах сили. Проблема е следния: последен цикъл: 18, 19 и 20 януари 2013. Чаках следващия на 9-10 февруари, цикъла ми е малко по-къс. От 2-ри късно вечерта по ежедневната ми превръзка имаше кафеви петънца, първоначално помислих че цикъла ми подранява, но не. На 3 откъслечни кафеви петънца по превръзката и по тоалетната хартия, а вчера като че ли бяха поизчезнали. Започнах да се замислям дали не е прословутото имплантационно кървене. Вчера петънцата понамаляха. Днес обаче се засилиха. Прибрах се преди малко и направих тест - ПОЛОЖИТЕЛЕН!!!! Втори тест, друга марка - ОТНОВО ПОЛОЖИТЕЛЕН!!! Не знам какво става, нормално ли е това или не? Да ходя ли на лекар утре или не? Да пусна ли кръвен тест или не. Притеснява ме и това, че днес кървенето се засили, не е обилно, но е повече от предишните дни. Усъмних се само заради огромните и болезнени гърди. От две години  не се пазим, но не се получаваше досега. Моля кажете мнение и дайте съвет.
Пуснах въпроса в темата "Бременна ли съм", но понеже видях че от трети никой не е писал там, а аз съм много притеснена, реших да питам и тук

# 85
Танзу, пусни утре кръвен, за да си 100 % сигурна. И при мен 2 дни преди НЕжелания цикъл ми зацапа и бях сигурна, че ще ми дойде!Да, ама не!И сега в момента си гушкам спящия резултат от положителния тест миналия март.
На ехограф е много рано да се види нещо, но отиди на гинеколког. Може да ти изпише прогестеронов препарат.Аз слагах такъв до третия месец!
Тихичко честито и много се пази! Hug

Щом кървиш задължително трябва да си слагаш прогестерон. Отиди утре непременно на лекар и питай какво да правиш,но аз си мисля, че ще ти изпишат Утрогестан.
Стискам палци да изкараш една прекрасна бременност до термин. Hug

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 20:36 от AnMary

# 86
Танзу, задължително иди на лекар. Там ще ти направят тест. Ако наистина има бременност,  ще ти дадат съвет и ще помогнат за спиране на кървенето.

# 87
То вече си ми е време за раждане , дано да тръгне беба вече  Praynig
Много ви благодаря за отговорите , така се успокоих че се бях притеснила  Hug

Вероятно скоро ще започне, но има още време докато се стигне до родилен процес, може да отнеме и до няколко дена. Ориентирай се по контракциите, те ще се засилват и когато станат през 10 мин.ще трябва да се запътиш към болницата, но за това вероятно твоят доктор вече те е предупредил.
Стискам палци всичко да мине успешно!  Hug

# 88
  • Бургас

Вероятно скоро ще започне, но има още време докато се стигне до родилен процес, може да отнеме и до няколко дена. Ориентирай се по контракциите, те ще се засилват и когато станат през 10 мин.ще трябва да се запътиш към болницата, но за това вероятно твоят доктор вече те е предупредил.

Само да добавя, че при мен първия път болезнените контракции започнаха 4 часа след появата на зацапването.
И че това за 10-те минути не винаги е вярно. При мен толкова регулярни /на равни интервали контракции така и не се получиха. Имах на 15 мин, после на 20, после на 5, после пак на 15, после на 2 минути и т.н. Според лекарите това не било възможно и трябвало да чакам вкъщи докато станат на равни интервали. Чаках, чаках и когато вече не издържах на болките, отидох в болницата, въпреки че по телефона ми казаха още да чакам. След час и половина родих. Ако  бях почакала още малко, щях да раждам вкъщи на дивана  Crazy  Peace

Успех още веднъж  Hug

# 89
  • София !
Благодаря ви момичета  Hug

Следя контракциите как са , но за сега нищо редовно преди един час ме болеше сега не ме боли  Simple Smile Иначе тая нощ имах 2-3 доста силни и продължителни контракции , абе предполагам скоро ще да е , вече и термина ми мина остава да чакаме  Simple Smile
Но по принцип ДА док. ме предупреди като ми станат на 10тина минути да тръгвам и да му звънна , но аз все пак мисля дори и да не са на 10мин. ако са силнички болките или ако е както при Мон... да тръгвам за всеки случай  Crazy  Simple Smile

По между другото кафявото течение стана леко слузесто , и предполагам че вярно е тапата  Peace Утре пак съм при док. , ще видиме какво ще каже  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт