Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 47 024
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Oбикновено това с червените точици се случва в по-късна възраст. Но и на мен започнаха да ми се появяват по време и след първата бременност. Сега с втората отново имам няколко нови.
В нета пише какви ли не неща по въпроса, да не се шашнеш излишно, обикновено не са проблем, освен козметичен - ако са чак толкова много и толкова видими, в което се съмнявам.
Питай и лекаря си обаче, за да не го мислиш Wink

# 61
Дива, вероятно кожата ти е суха и чувствителна по принцип. Хормоналните промени от бременността допринасят за допълнителното изсушаване. Капилярите, които излизат толкова близо до повърхността на кожате не са опасни, но остават завинаги. Възможно е и да има козметичен метод за премахването им, но на мен не ми пука - нося си ги Simple Smile

# 62
Момичета,на 7.01.2013 ми правиха кюретаж,мисед в 10 г.с. Нормално ли е лекаря да ми каже след контролния преглед,че мога пак да забременявам след първата менструация?Навсякъде чета,че след поне три месеца може.

# 63
  • Бургас
По-добре е да изчакаш малко повече - според мен  Peace
Защо не се консултираш с още един лекар?

# 64
Писана, и аз знам, че разумно да се изчака поне три месеца, за да заздравее и да се успокои матката напълно. Докторът обоснова ли се?

# 65
Някой може ли да ми каже феталната морфология в 11-13 г.с. с вагинален ехограф ли се прави, или с  коремен? Благодаря предварително.

# 66
Въпрос относно маслата за масаж на перинеума...  Embarassed
наясно съм, че има специално такова на Weleda,
но се чудих дали има и друг вариант?

Дали ще е подходящо с.....
лубрикант на водна основа на Durex
или масло от пшеничен зародиш на Икаров?  Rolling Eyes

# 67
Някой може ли да ми каже феталната морфология в 11-13 г.с. с вагинален ехограф ли се прави, или с  коремен? Благодаря предварително.

Коремен.

Въпрос относно маслата за масаж на перинеума...  Embarassed
наясно съм, че има специално такова на Weleda,
но се чудих дали има и друг вариант?

Дали ще е подходящо с.....
лубрикант на водна основа на Durex
или масло от пшеничен зародиш на Икаров?  Rolling Eyes

Знам, че някои момичета са си правили с бадемово масло, но не знам колко е разумно да се експериментира.

# 68
  • в огледалото на живота
maminka23 ,хубаво е,че си започнала превантивно с такива масажи и дано когато дойде големият ден избегнеш епизиотомията  Hug
Един чист натурален зехтин/Екстра върджин/ също би ти свършил добра работа.
От маслата ако си решила гледай да са еднокомпонентни/да са само с една билка/.Масло от лайка,роза и подобни също имат добър ефект.
Леко и безпроблемно раждане желая  Hug

# 69
Моля Ви за съвет : мога ли да пия Теотард 300 мг , моя ЛЛ ми го изписа , имам бронхит от два дни , чудя се става ли за бременни , въпреки, че той казв , че може да пия 2х1?

# 70
  • в огледалото на живота
Моля Ви за съвет : мога ли да пия Теотард 300 мг , моя ЛЛ ми го изписа , имам бронхит от два дни , чудя се става ли за бременни , въпреки, че той казв , че може да пия 2х1?

Как откриха бронхита?На слушалка или със снимка?
Ако е второто вероятно  лекаря е преценил правилното лечение и дозировка.

# 71

Със слушалки, не съм правила снимка...

# 72
  • в огледалото на живота
Хм,един опитен специалист би открил симтоми на бронхит и на слушалка в началото,но не се наемам да обобщавам в твоя случай.Не е за подценяване.....

# 73
с коремен, може да те гледат и с вагинален, ако док иска да огледа по-добре шийката или сметне, че така може да види нещо по-добре в зависимост от позицията на бебо. но само вагинален - няма да е ФМ.

# 74

Със слушалки, не съм правила снимка...
както ти писах и преди, по-добре го питай пак, дали не може да го замести с нещо по-приемливо за бременни, ако не може, питай какви рискове има, също може да се консултираш с друг док или АГ.

Общи условия

Активация на акаунт