Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 305
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Бибито и nori4ka87 за мненията, дано всичко е наред. От скоро взех да чета положителни мнения за раждането, уж да се подготвям и успокоявам   bouquet  bouquet

# 151
Тиара, и аз бях така!Много хубав е филма Първия плач - много положително зареден. Мисли , че всичко ще мине наред и не се давай на страха( то не може да не те е страх поне малко)! Аз накрая вече нямах търпение да родя(сигурно и ти така), а и доки ми вика - дано не се видим повече!!!То така и стана - още на същата вечер започнаха контракциите и след 22 часа родих!

# 152
Здравейте майки и бъдещи майчета, Simple Smile
искам да ви попитам един въпрос, който ме измъчва от известно време, но вие сте минали през това и най-добре можете да ми отговорите. От 7-ми февруари съм влязла в пети месец и усещам някакво леко туптене като сърце в корема предимно вечер, но е едвам доловимо. Имам приятелка, която е по напред от мен и ми казва, че при нея още от петия месец ритало като лудо. Притеснявам се дали при мен е нормално, но пък си казвам: „Как ще рита 200 грамово бебе, та чак да го усещаш толкова?“, бях при доки мин. седмица и каза, че се развива бебчо нормално и че ще е момченце. Моля ви, кажете дали толкова силно се е усещало в 5-ти месец бебенцето или е било просто като леко туптене? Благодаря ви много Simple Smile)

# 153
Тиара, и аз бях така!Много хубав е филма Първия плач - много положително зареден. Мисли , че всичко ще мине наред и не се давай на страха( то не може да не те е страх поне малко)! Аз накрая вече нямах търпение да родя(сигурно и ти така), а и доки ми вика - дано не се видим повече!!!То така и стана - още на същата вечер започнаха контракциите и след 22 часа родих!
ООо ти си млада мама, да ти е живо и здраво детенцето   bouquet, ще изгледам филма задължително. Благодаря
.:Петя:. много е относително наистина, аз съм с първа бременност и ми казаха, че ще усетя движения чак в 20 - 21 седмица, но неее аз усетих движенията още в 14 - 15 седмица немога да ги сбъркам просто, а към края на 5 месец започнах да го усещам и да хълцика  Hug, явно се дължи на това, че бях страшно слаба и няма какво да заглушава движенията на бебето   bouquet

# 154
При мен беше като пърхане или нещо подобно предимно вечер като легна. Казват, че ако е предна плацентата по-късно се усещало.Аз точно не си спомням кога усетих малчо за пръв път... Ще видиш с времето какви ритници ще отнасяш!!!!Много е хубаво, сега ми липсват ритничетата, но пък сиги целувам малките крачета по 100 пъти на ден! Лека и безпроблемна бременност ти желая с прекрасен финал на термин!
Тиара, да, млада мама съм! Благодаря за пожеланието! Hug Не съм вярвала, че да бъдеш родител е толкова прекрасно! Направо съм се засилила за второ в скоро време!!!!!

# 155
Вече не си спомням със сигурност, но мисля, че беше така - първи движения в 18г.с., в 21-22 вече напълно отчетливи и усещащи се и отвън корема.
В началото беше точно леко тупкане, колкото повече напредваше бременността, толкова повече риташе. В 9тия месец почти не съм спала Crazy . А казваха, че накрая нямали място и спирали да ритат толкова много...

# 156
  • София !
Момичета благодаря за отговорите това наистина е било тапата , и на следващия ден родих нормално моята принцеска Габриела 3,200гр. и 50см.  Heart Eyes На всички който им предстой УСПЕХ   bouquet

ТиаРа - Не се притеснявай , аз бях много притеснена по едно време на бременността ама по едно време почнах да мисля позитивно и се заредих само с положителни мисли , в родилното отидох супер спокойна , ако ме слушаш мисли позитивно и отиди там спокойна това е много важно  Peace Успех ти желая  Hug

Някой беше написал че му липсват движенията на бебчето - И аз да кажа много исках да родя , преносих и 3 дни бях се изнервила от чакане , сега съм много щастлива че си имам бебче , но от друга страна ми е много мъчно за бременността не знам защо така - дали не е изпадам в някаква депресия  Sad , мисълта за коремчето което имах , за моментите който изживях като се сетя и почвам да плача  Cry , иска ми се да върна времето назад и да съм бременна още малко  Confused Какво е туй чудо не знам , не мога да си обясня .........

# 157
Момичета благодаря за отговорите това наистина е било тапата , и на следващия ден родих нормално моята принцеска Габриела 3,200гр. и 50см.
Ех, че хубава новина! Честито! И не тъжи за бременността. Сега започва най-интересното Hug

Отпусни се, позволи на хормоните ти да се нормализират. Ако имаш възможност, отделяй по няколко минути на ден за медитация, за да започнеш да овладяваш чувствата си.

Първо бебе ти е. Не се стягай, слушай инстинктите си. Ако можеш, не давай на други поколения да ти се бъркат в отглеждането на детето. Така средата ти ще е много по-лесно контролируема и по-бързо ще постигнеш хармония с бебето.

Бъдете здрави!

# 158
Честита бебка Габи! Да ви е жива и здрава, много щастие и гордост да ви носи!

И на мен ми липсваше в началото коремчето, защото така бях свикнала, но като се за това, че вече си гушкам бебето и въпреки че беше хубаво да съм бременна, ми е още по-хубаво да го виждам и пипам бебчо, и ми минаваше мъката Hug

# 159
bunny : ) честито здраво бебче и от мен. Благодаря за съветите, дано да не преносвам и аз Praynig защото след датата всички чувства стават в пъти по-силни. Дано всичко да е наред и след 20-тина дни и аз да се похваля със здрава рожба.А до тогава благодаря ви, че ви има, че сте ми много полезни  Hug Hug

# 160
Доколкото знам(понеже нямам личен опит със Зостера) много боли.Племеницата ми имаше в последния триместър на бременността,преди две седмици роди здраво и читаво бебче Simple Smile.Скокни утре до спешния,тия опити да се диагностицираш сама само ти докарват повече тревоги.

в крайна сметка се оказа това  Cry много ме е страх.  Възможно ли е да ми кажеш какви хапчета е взимала и с какво се е мазала?

# 161
Момичета благодаря за отговорите това наистина е било тапата , и на следващия ден родих нормално моята принцеска Габриела 3,200гр. и 50см.  Heart Eyes На всички който им предстой УСПЕХ   bouquet

Страхотна новина!  Grinning
Браво и поздравления, че си се държала като мъжко момиче   bouquet

Не се коси за корема, има-няма след някоя и друга годинка ти пожелавам пак такава радост.  Wink

# 162
Доколкото знам(понеже нямам личен опит със Зостера) много боли.Племеницата ми имаше в последния триместър на бременността,преди две седмици роди здраво и читаво бебче Simple Smile.Скокни утре до спешния,тия опити да се диагностицираш сама само ти докарват повече тревоги.

Интересно наистина с какви хапчета се е оправила. То това за спешния е ясно.

# 163
  • Бургас
Момичета благодаря за отговорите това наистина е било тапата , и на следващия ден родих нормално моята принцеска Габриела 3,200гр. и 50см.  Heart Eyes

Браво, много здраве и всичко най-добро ви желая! Hug Grinning

# 164
в крайна сметка се оказа това  Cry много ме е страх.  Възможно ли е да ми кажеш какви хапчета е взимала и с какво се е мазала?
Тя не живее в България,но ще я питам с какво точно се е лекувала стига да се появи скоро на скайпа,че откакто е с бебе рядко се вясва..Лечението на Зостера по време на бременността не се различава много от това извън нея-Зовиракс(Ацикловир) например.Надявам се не очакваш аз да ти назнача лечение Rolling Eyes Предполагам си ходила на кожен и той е поставил диагнозата,би трябвало да ти е предписал лечение. Thinking

То това за спешния е ясно.
Никога не можеш да си сигурна че е ясно,а дори и да е,не е излишно да се подчертае. Peace

Общи условия

Активация на акаунт