Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 340
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 240
  • в огледалото на живота
Мерси hailie,признавам не бях чувала,човек се учи докато е жив. Peace

Тя е кравешка, не е човешка коластра. И е ужасно скъпа, по моите разбирания.

При положение, че профилактичната дневна доза е 1 капсула за дете и 2 за възрастен - всеки може да пресметне колко струва. Предпочитам да ги давам за това, отколкото за зрънчовци, вафли, солети или други "лакомства"  Peace

И аз давам на моята дъщеря от декември и съм доволна.Коластра + пробиотик  е нашето.Въобще не е скъпа към 13-14лв на месец по една капсула дневно Peace
Хм,любопитно ми е каква е тази коластра на тази цена?
Давала съм на Аква сорс,а тя не е никак евтина.Към 70,80лв излиза шишенцето.
Скрит текст:

# 241
Една опаковка е достатъчна за 4 месеца  Peace

# 242
  • някъде там
Личната като ни я изписва каза,че не е нужно да вземаме от скъпите,имали еднакво действие Thinking
Нашата е на Фортекс....

# 243
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, АГ-то ми разреши да си слагам капки Ксилометазолин за хремата, но от аптеката са ми дали не детски, а тези за възрастни, въпреки че изрично им казах, че съм бременна и ми трябват детските. Прочетох листовката и както на всяка листовка пише, че няма данни за бременни и тн...Вече 3ти ден си ги слагам и едва днес разбрах, че са за възрастни. Сега се притесних. Слагала съм си само вечер и през нощта, за да мога да спя, но се чудя какви последствия може да има  Sad

# 244
Катенцето, и аз съм слагала от тези капки няколко дни. Мисля, че не е проблем, ама все пак се обади на доки и питай!

# 245
  • в огледалото на живота
Katencetoo ,чак последствия не би имало....успокой се  Hug
Ако секрета вече се  сгъстил не ги използвай.
Пръскай Ф.Р повече за да овлажнява носната лигавица и издухвай леко носа.

# 246
Катенцето, едва ли има последствия. Слагала си капките рядко и по малко. Количеството медикамент, навлязло в кръвоносната ти система трябва да е пренебрежимо малко.

Аз лично бих избягвала препарати, които допълнително изсушават лигавицата на носа. Едно, че през зимата въздухът е сух. Второ, че бременността често води до предразположеност към спукване на капилярите и кръвотечение от носа. Аз използвах Ринолекс. Той е маз и е нужно съвсем малко от него, за да омазни и свие внимателно подпухналата лигавица.

Напълно немедикаментозна алтернатива са лепенките от сорта на Breathe Right (www.breatheright.com). В комбинация с овлажняващ спрей от типа на Afrin, тези лепенки водят до много по-лесно дишане и не предизвикват ненужен стрес на лигавицата.

# 247
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Изключително ви благодаря на всички за отговорите и успокоението  Hug Бях се шашнала доста.

Фея Кръстница, благодаря за предложенията. Да ти кажа в момента ми е толкова зле, че съм готова да сложа всякакви гадости в носа си само и само да мине по-бързо.

# 248
  • София !
Katencetoo - Не се притеснявай толкова , аз през бременността много често слагах ксимоетазолин че имам проблем с носа , и постоянно ми беше запушен ( е вярно че не е правилно , ама да чукнем на дърво си имам живо и здраво детенце ) .. Не са препоръчителни ама ти си сложила 2-3 пъти , и според мен не е проблем спокойно  Hug

# 249
Това е уредче "Нети", с което се правят промивки на синусите..Като усетя, че ми тече носа, веднага си го промивам с разтвор от Хималайска сол... да не ви кажа, че имам чувството, че си издухвам сополите от ушите.. Много съм доволна и горещо препоръчвам!!! Simple Smile

# 250
Нети е много добър вариант  Peace
А иначе при бременните често се запушва носа - имаше някакво медицинско обяснение с набъбване на лигавиците, не е необходимо да привиквате към ксилметазолинови капки заради това, обикновено спрейче с физиологичен разтвор би свършило същата работа. Ксилметазолина дори от небременни трябва да се ползва само 2-3 дни, иначе има обратен ефект...

# 251
Мами, случвало ли ви се е по време на бременността да получите нещо като криза- силен задух, прималяване, силно виене на свят???? На мен вече за втори път ми се случва, но този път беше страшно, направо мислех, че ще умра  Sad Разкара ми за няколко минути. Първия път не беше толкова гадно, но сега си изкарах акъла. Първия път си измерих кръвното веднага след прималяването- беше 110/70, аз съм си все с такива стойности и за мен си е нормално. Сега незнам колко е, апарата е повреден,но мисля че не е от кръвното, защото първия път си беше ок. Дали не ми понася добре падналия хемоглобин, който е 113 в момента? ( но пък и той не е кой знае колко нисък, че чак да ме докара до такава криза. Ох, много се изплаших, ако стане пак така ще се ходи на лекар  Sad На някой случвало ли се е да получи такъв задух  Confused Дали е от бременността?

# 252
  • София !
Top_Lina - Лично на мен не ми се е случвало такова нещо , но според мен не и от хемоглобина . Аз цяла бременност бях с хемоглобин по нисък от 100 колко вида желязо изпих и нищо не помогна , все си ми беше нисък и не съм имала такива проблеми .. Виж сега какво ще ти отговорят и другите момичета , но според мен потърси лекар да се види от къде идва проблема , според мен такива неща който се случват по време на бременността не са за пренебрегване  Peace Успех  Hug

# 253
аз прималяване съм имала няколко пъти първите месеци, просто ти прималяват краката , изпотяваш се и ти се върти свят, и в същото време нещо те хваща за гърлото. И това без значение дали съм яла, пила и кръвно. Но най вероятно пада. Като казах на моя доки, той ми каза че било нормално, но да се пазя като падам да не се ударя  Laughing Много бременни им става, нали и по филмите все така ги разбират  Laughing
А след това като имам вече такъв пристъп веднага започнах да повръщам, по това разбирах да бягам към ВЦ- по душенето и подкосяването на краката.

# 254
  • София !
дива77 - В първите месеци и на мен ми е прималявало , краката ми изтръпнат , главата ми за завърта и ми става черно през очите , но проблема при мен беше ниското кръвно  Peace А тя нали казва че няма проблем с кръвното знам ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт