Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 340
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 225
Мерси hailie,признавам не бях чувала,човек се учи докато е жив. Peace

# 226

Тя е кравешка, не е човешка коластра. И е ужасно скъпа, по моите разбирания.

# 227
Прочетох в гугъла.Сигурно е скъпа,щото е от холандски или новозеландски крави,тяхната коластра е по-спешъл. Mr. Green Иначе звучи съблазнително.

# 228
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Катенце, най-добре пий коластра, или по-точно си я ръскай в гърлото, страшно много помага. Аз така се оправям, а и на малката и давам да я смуче, че няма как да и я ръся.. на мен съм си слагала до 10 коластри... и това  е полезно!!! Simple Smile

За това не се бях сещала, въпреки че хиляди пъти съм чела колко е полезна. Адски ви благодаря за отговорите и помощта   bouquet

# 229
  • София
Момичета, може ли да ми кажете дали плоден сак с размер 6.10 мм е нормален като големина за 5г.с. и 5-и ден ? Днес бях на лекар, но той е пълен загубеняк и само ме плаши. Предния път, точно преди седмица не видя нищо и вика- извънматочна бременност, днес на тоя размер пл. сак ( седмица по- късно ) ми вика- не се развива- кухо яйце....
Моля ви да ме ориентирате малко за развитието на бебчо и кога се очаква да се видим ембрион ?

# 230
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
В 5г.с. е изключително рано да се види, каквото и да било. Иди на преглед при друг лекар към 8г.с.  Peace

# 231
  • в огледалото на живота
Даже в 9г.с  Peace
Тогава вече и сърдечната дейност се вижда.
Потърси друг специалист.

# 232
Е, чак пък в 9 г.с.
Ако чак толкова бърза, и в 7 г.с. вече се вижда сърдечна дейност, ако овулацията е била правилно изчислена.

Аз бих си сменила лекаря обаче.

# 233
  • София
Благодаря за отговорите, надявам се всичко да е наред.

# 234
  • в огледалото на живота
Е, чак пък в 9 г.с.
Ако чак толкова бърза, и в 7 г.с. вече се вижда сърдечна дейност, ако овулацията е била правилно изчислена.

Аз бих си сменила лекаря обаче.
Ами аз 3 лекари смених точно поради тази причина...
В тази седмица/9/ никой не виждаш сърдечна дейност,а гледаха с добра техника.
Зависи много от преглеждащия и неговата опитност  Peace

# 235

При положение, че профилактичната дневна доза е 1 капсула за дете и 2 за възрастен - всеки може да пресметне колко струва. Предпочитам да ги давам за това, отколкото за зрънчовци, вафли, солети или други "лакомства"  Peace

# 236
Зависи много от преглеждащия и неговата опитност  Peace

Зависи, да, затова ми е странно, че има гинеколози, които още в 5 г.с. правят такива категорични изявления.

На мен пък една със супер добър ехограф не видя, че имам отлепване в 7 г.с. ... язък ѝ за скъпата техника.  Laughing

# 237
Момичета, може ли да ми кажете дали плоден сак с размер 6.10 мм е нормален като големина за 5г.с. и 5-и ден ? Днес бях на лекар, но той е пълен загубеняк и само ме плаши. Предния път, точно преди седмица не видя нищо и вика- извънматочна бременност, днес на тоя размер пл. сак ( седмица по- късно ) ми вика- не се развива- кухо яйце....
Моля ви да ме ориентирате малко за развитието на бебчо и кога се очаква да се видим ембрион ?
В 5г.с. размера на сака е между 6 и 12 мм.,от 4 до 9г.с. расте с около 1мм на ден.Ембрион може да се види и по-рано от 8г.с.,в зависимост от ехографа и опита на ехографиращият.По-важно е да се види сърдечната дейност на плода,което няма да е по-рано от края на 7-8г.с.Не се притеснявай,на мен и в 5гс ми обявиха,че не съм бременна.

# 238
  • някъде там

При положение, че профилактичната дневна доза е 1 капсула за дете и 2 за възрастен - всеки може да пресметне колко струва. Предпочитам да ги давам за това, отколкото за зрънчовци, вафли, солети или други "лакомства"  Peace

И аз давам на моята дъщеря от декември и съм доволна.Коластра + пробиотик  е нашето.Въобще не е скъпа към 13-14лв на месец по една капсула дневно Peace

# 239
Колактив 3  Peace

Общи условия

Активация на акаунт