Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 47 114
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Аз съм приемала пробиотик по време на бременността, по лекарско предписание. При семейна обремененост за алергии е хубаво по време на бременността, да се приемат пробиотици, за да се минимизира вероятността бебето да е с алергии. Аз приемах ето този.

# 976
  • София
Аз съм приемала пробиотик по време на бременността, по лекарско предписание. При семейна обремененост за алергии е хубаво по време на бременността, да се приемат пробиотици, за да се минимизира вероятността бебето да е с алергии. Аз приемах ето този.
Shocked това за първи път го чувам...ще гледам да попитам скоро как стои този въпрос.

# 977
Момичета знам, че е много относително и индивидуално, но все пак има ли някакви здравословни граници за наддаването на килограми? Например колко е нормално да напълнееш за цялата бременност?

И още нещо четох доста по въпроса, но питам и тук - нормално ли е от време на време да чувствам болка/натиск ниско долу, в слабините? Краткотрайно е, но ми е леко притеснително когато чувствам такова нещо. По същия начин четох и за бялото течение, но има дни в които е доста обилно. Микробиологията ми е чиста иначе.

# 978
  • София
Специално този пробиотик, който съм пила аз се препоръчва в Англия точно с тази цел. Не говорим за всеки пробиотик  Peace

Пoлu, нормално е да качиш между 12-16 кг. по време на цялата бременност.

# 979
Поли, чела съм за нормални 10-12кг. Но много малко майки се "вписват" в тези граници.

Натиска може ли е да е от движенията на бебето, в коя седмица си? Ако си след 7м., възможно е от някое рязко движение на бебето да е.

За бялото течение - всеки месец, а в последния месец на всеки 2 седмици, МБ.
Аз не го направих и много съжалявах. 'Щото, както всичко беше наред, изведнъж в края на 9м. се оказах с гъбички. Ама пуснахме 2 МБ и всичко беше ок, после не настоявах smile3537 и в деня на термина се оказах с гъбична инфекция.

# 980
Ами, няма как да е от движенията на бебо, защото съм едва в края на 3-ти месец (15 г.с)
Наистина няма конкретен момент, в който се появява. Случва се и докато лежа и докато седя и в движение. На преглед съм на 16 и ще попитам. А наблюдаващия досега не ми е взимал МБ. За първи път като влязох за 4 дни в болница ми направиха. Преди около седмица и нещо.

# 981
Момичета знам, че е много относително и индивидуално, но все пак има ли някакви здравословни граници за наддаването на килограми? Например колко е нормално да напълнееш за цялата бременност?
Моята гинеколожка каза до 18.

# 982
Ами, няма как да е от движенията на бебо, защото съм едва в края на 3-ти месец (15 г.с)
Наистина няма конкретен момент, в който се появява. Случва се и докато лежа и докато седя и в движение. На преглед съм на 16 и ще попитам. А наблюдаващия досега не ми е взимал МБ. За първи път като влязох за 4 дни в болница ми направиха. Преди около седмица и нещо.
Здрасти,
Аз също от време на време усещам болка в слабините, утре съм на преглед и ще пиша какво ми е казал доки, въпреки че при всеки е строго индивидуално. Дано не е нищо сериозно. Успех!

# 983
Момичета,аз си мисля,че тази болка може да е и от самият растеж на матката и разпъването на връзките,които я държат към костите на малкият таз,но разбира се най-добре АГ да прецени.Дано причината наистина да е от такъв необезпокояващ характер Peace

# 984
Здравейте и от мен,нова съм тук и имам един въпрос ,който ме притеснява.Ще се радвам ако някой ми помогне с мнение..та от няколко дни и аз видях чаканите  EFP и от тогава обаче ме болят яйчниците почти постоянно.. Нормално ли е и има ли нещо притеснително??Благодаря ви предварително Simple Smile

# 985
  • Варна
Здравейте и от мен,нова съм тук и имам един въпрос ,който ме притеснява.Ще се радвам ако някой ми помогне с мнение..та от няколко дни и аз видях чаканите  EFP и от тогава обаче ме болят яйчниците почти постоянно.. Нормално ли е и има ли нещо притеснително??Благодаря ви предварително Simple Smile

Обичайно е да усещаш придърпване в областта на яйчниците, ако болката е силна е добре да се обърнеш към лекар.

# 986
  • София !
Поли може да е от разтягането на матката мила , задължително се консултирай с АГ защото при всеки болката може да говори за различен '' проблем '' , надявам се всичко да е наред  Hug !!
Аз имах такива болки до средата на 4-тия месец , после ''починах'' малко и ме хванаха контракции та до края  ooooh! .. Та горе/долу все почивах , и ви съветвам с болки или без почивайте си , не се натоварвайте , сега не му е времето , наслаждавайте се на бременността че ей сега ще хвръкне времето  Crazy  Hug

# 987
Аз бях доста дълго с нещо подобно на ПМС - отслабване в областта на яйчните ,остри болки , придърпвания и т.н. , както и с остра болка при рязко ставане. Казват че тези неща са нормални  Peace

# 988
Момичета здравейте, аз вече съм във втори месец. Имам едно малко въпросченце: по принцип съм по-слаба-50кг. на 170см. и съм по-тясна в ханша. От два дни при движение ме понаболява кръста, или по-точно в дясната страна . Уж четох ,че било нормално, разтягали се някакви връзки, но все пак искам да чуя и вашето мнение и дали оказват влияние по-малкото килограми ?  newsm78
Благодаря предварително !  bouquet

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 14:50 от sisinka-happy

# 989
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Принципно е нормално - тазът се разширява и т.н.
За всеки случай на следващата консултация поискай и мнението на гинеколога си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт