АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 619
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Mirama, щом ти е предложила док между 10ти и 15ти, значи е предвидила и 10ти, може би де  Rolling Eyes
права си, че може да е и по-спокойно тогава, пък другия ден е понеделник, ама живи и здрави.
и аз имам усещане, че по-рано от термина може да ме изненада бебо, че си върви с 10 дни напред, а 5 май ми се вижда далечно, миналия път 5 дни преди термин родих.
още не сме говорили с АГ за раждането.

за преобличането се сетих голям смях беше - сложа пампи накриво, излезе нещото си малко, айде преобув  Joy като се научих да слагам пампи, нямаше много пропуски.
по-малко дрешки на бебо - по-добре, виждала съм бебоци дето като спят и се потят много, може би вегитативната им система още не е укрепнала, пак трябва да се преоблече.
иначе не помня много да съм я премятала да я преобличам по много пъти на ден, след къпането вечер за спането. не ми е връщала кърма, иначе - и за това - преоблич Wink
ето защо е добре в началото да има дрешки с предно закопчаване и камизолки, по-лесно се облича бебо без да се налага да се вдига.
някои неща перях на ръка, не чаках за пералня, те са тооолкова мънички дрешки  Heart Eyes
то за ден и с чершафите обикновено не се събира 1/2 пералня.

# 136
Църковна сватба не сме правили, та нищо не съм съобразявала. ))))

За цапането на бебетата, реално няма с какво да се изцапат. Но в началото може да се случва да върнат мляко по дрехите си, тогава поне горната дрешка се сваля.

# 137
Ние пък сватбата я направихме в събота противно на всички мнения за този ден. Даже ни похвалиха от църквата , че сме избрали точно тази дата, защото беше празника на църквата -св.Неделя- София.За раждането още не знаем дали ще е нормално или секцио, още не са ме мерили- таза и малчо още не се е обърнал, вече почва да расте по-бързо и става по-голям, и ми казват, че сигурно няма да мога да го износя до края , защото аз съм малка, но ще видим как ще се развият нещата.
  Малко инфо ако някой го интересува в МБАЛ " Надежда" -гр.София има ден на отворените врати на 04.02 от 14:30 и от 15:00- може и с мъжете си да обикаляте Simple Smile, записване на тел 0882193970 или 02/44 17 970, аз днес се записах след това мога да дам мнение. Също и в 1-ва АГ се записах за 05.02 вече записват и за февруари, че бях звъняла по-рано и не записваха. Та ако някой ходи може да се запознаем Simple Smile

# 138
Мечо, благодаря за списъка ще ми е много полезен   bouquet
Момичета вие вече насочили ли сте се къде ще раждате и дали с екип, че аз все още съм с много противоречиви мнения и нз как да се ориентирам Sad

# 139
Здравейте момичета,

предложете ми някой хубав/качествен курс за родители. Гледам в нета има множество безплатни по моловете, ама те все са в работно време и няма как да отида. Искам нещо съботно-неделно, което по всяка вероятност ще е платено, но няма проблем- просто нямам време през седмицата. Някой от вас не е ли ходил на качествен курс, в който ти обясняват важните неща - къпане, гимнастика, хранене и пр.

Забравих да уточня, че питам за София Simple Smile по възможност някъде из центъра Simple Smile

# 140
С Никола, слава Богу не съм имала проблеми откъм повръщане като бебе - никога не се е случвало, дано и това бебе е така  Praynig Иначе се е случвало да пропусне памперса, та тогава съм преобличала. Но пералня повече от 1 или макс 2 пъти не съм пускала. Сигурно защото имахме много дрешки  Crazy

Ще раждам в Шейново, живот и здраве, с екип  Peace

# 141
Barbaletka да не би да раждаш при Велев и затова да си избрала Шейново?

# 142
svetlanavaleva, не, Валери Иванов е моят лекар от 2009г. насам  Peace
Относно курса - има в МЦ Полимед - платен, но не знам подробности, защото не съм посещавала.

# 143
Аз също се бях насочила към Шейново с екип, но д-р Диков, вече е в 1-ва АГ, за това ще ходя там да огледам как е положението.

# 144
http://rayatoys.com/baby/details.php?offer=10040
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11704&cat=66
http://www.shtarkel.com/prodphotos.html?id=2005&photoid=11317
 Такава кошарка ми подариха, а това са количките м/у които се колебая и като че ли втората ми харесва повече. Ако имате някакви мнения и отзиви, моля споделете, ще съм благодарна! Wink
А относно болниците се колебая м/у Майчин дом и Тина Киркова, но без екип. В ТК моя бивша съученичка е акушерка и заради нея го обмислям като вариант раждането там.
А тия глупости до 40 дни... не смятам да ги спазвам! Стане ли приятно времето ще почнем да се показваме по двора за по малко Simple Smile

# 145
Нямаше спане тази нощ....събудих се в 1.00ч. та до 3.00ч. или до 4.00ч. и щерката не спа и тя половин нощ, нещо напоследък много страхове я гонят и като се събуди да пишка и после не може да заспи Sad 
А от вчера ме боли глава, и сутринта пак се събудих с главоболие... ужас!!!
Вие какво пиете при главоболие?

По въпроса за домашна помощничка, май и аз трябва да взема...лошото е че трудно се намират добри .... ако някой има позната от Варна да свирка.
Хубав ден на всички!
Монче, каква помощничка ти трябва? Имам позната във Варна, която гледа деца и точно сега си търси ново детенце, че предишното вече порастна. Много, много е съвестна. Ако те интересува такъв вид помощнищка ми пиши на ЛС.

# 146

Като чета май всички сте минавали до сега на преглед със спекулум, или това е само за МБ? Защото аз съм в 30г.с. и до сега никога не са ме гледали така - само ехограф на корема, за да се види бебето и обичайните кръвно и тегло.

И аз съм така,до сега на ЖК не са ми взимали МБ или каквото и да било,само ехограф и 3 пъти ПКК и урина!!!  Crossing Arms

# 147
Относно курс за родители, чувала съм много добри отзиви за Център за съвременни родители, един урок е 24 лв.аз лично смятам да ги посетя другия месец.

# 148
насочила съм се към МД, не знам още с екип или без, че около преди термина ми са много празнични дни.... та ако док тогава не е на линия, може да съм без.

# 149
Ехоо най-накрая ви прочетох Simple SmileДнес поработих малко,спахме до 9 с малката,че през ноща пак плачкаше....след обеда пак се поръчах да поспя,но малката се разкашля-ябе мина деня-по-късно в банята и лягаме към 10ч.Дано вече са по-спокойни нещата и поспим.
Иначе бебо си ме ритка-на преглед съм след 2 седмици,и после след още 3 на 5.март казаха на гладно и жадно да ми пускат микробиология и преглед де-45 дни преди термин.

Общи условия

Активация на акаунт