АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 708
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
добро утро Simple Smile
тъкмо да питам как спахте, гледам -
ася, що с такова високо кръвно? може 7мия месец да се вдигне, де, дано днес ти отмине главоболието, бих пила един парацетамол, ако не минава до час.
иначе и аз по това време се събудих снощи, изпишках малката и пак заспах.

the witch, браво за сесията! а ти къде мислиш да раждаш? ако не можеш да ходиш на лекции, ето ти полезен сайт да прочетеш:
Скрит текст:
и аз не съм ходила и сега нямам възможност, защото съм на работа и времето не ми позволява, иначе бих искала да съм посещавала, затова съм чела повече.
the witch, Шаварче, така ме развеселихте с вашите постове по-нагоре, създадохте ми настроение рано сутрин в мрачния офис
Шаварче, , малката се роди септември и много бързо стана в планината студено, ние педи я питахме зимата де факто, за лятото ни е казвала, че няма такъв проблем с дробчетата, още повече, че ако сте както вие, постоянно там и организмът няма да се приспособява към налягането през 4 часа  Peace
дори за бебо това е добър вариант, на свеж въздух, има време, че се нагласиш как бебо понася разходките там, в началото по-кратки Simple Smile
иначе ни се искаше много да я изведем в планината рано-рано, не посмяхме. иначе може би има родители, които не са се съобразявали с това сигурно, но решихме да укрепне и тогава, не съжалявам.
сега пролетта, лятото, живот и здраве, по-рано мислим да качим бебо на Витоша, т.к. ние почти всеки, ако не всеки уикенд сме там.
yara, за къпането ще видиш как ще ви е най-удобно на вас.
ние в началото нали се нанасяхме и си правихме жилището, банята не беше точно готова, първия месец съм я къпала малката над мивката в банята, нямаше проблеми, къпах я дотогава, докато можех смело с една ръка да я държа, де, без да ми тежи и да се затруднявам.
после я къпахме в коритото, сложено на един стол в кухнята, след това бършем гранитогреса, ако има вода долу и готово.
като стана готова банята, започнахме да я къпем там в коритото, като включвахме печката там да отопли там, че беше зима.
след като проходи и започна да се крепи стабилно, я къпем с душа. е, някой път се джвакат с баща й в пяната като й пълни коритото или големия леген, в който влиза цялата  newsm37
така че ще видиш как ти е най-удобно, а има и един следродилен синдром ли как да го кажа, майката не смее да къпе бебето, чувала съм го това, и съм го виждала, така че на който както му е по-добре.
S_m_u_r_f, пиши ми моля те лично съобщение какво точно искаш да пише на 1ва стр. (може да разгледаш другите какво са писали), благодаря.
и аз щях да пиша към Alexiana (реазбирам и нейните мисли) относно ангажирането й сега и обещанията, които дава, ама то станало проблем, и ще се въздържа.
само и аз ще подкрепя Mirama, че не винаги нещата са такива, каквито ги мислим, бебо променя ежедневието ни. все пак с повече усилия или мисъл, нещата могат да се наредят. не пиша, за да отчайвам някого, всеки познава себе си най-добре и решава за себе си какво може да направи и на какви компромиси е способен  Peace
изказах се и аз на всяко гърне... и сега ми е лежерно въпреки че ме отрупаха със задачки преди малко  Crazy

# 316
... - аз съм родена юли месец (лято, жега), а баба ми е вдигала скандали на майка ми как може по голо дупе да ме разнася от спалнята до банята, за да ме измие  Crazy  Също си гледах едни снимки като новородена, облечена с ританки, блуза с дълъг ръкав, вълнено елече и търлъци  #Crazy Викам на майка ми - как може така да си ме навличала през лятото, а тя - питай баба си ooooh!  Въобще на такива свекърви им теглете по една Naughty

хем ме разсмя с тоя пост  Joy, хем съжалих как може такива хора да има  ooooh!

# 317
jos, благодаря за полезния сайт.  bouquet

# 318
С моята свеки грижи нямам, тя се вълнува от други неща Wink, като мода, тоалети, кг, съветите как се гледат бебета не са и  приоритет Laughing.
Майка ми ми е разказвала, че баба ми/ нейната свекърва/ е ходила с нея на лекар, и ми е слагала 7 шапки/ това със 7 ми се струва преувеличено, но колкото и пъти да съм слушала историята, винаги са били толкова/

# 319
jos, благодаря за полезния сайт.  bouquet
само да допълня, че от него гледах и какво се прави горе-долу на консултациите при педиатъра, всеки път преди да отидем, че много се притеснявах, особено за ваксинациите... (вдясно мисля, че беше видеото...) дано съм била от полза

# 320
Добро утро и от мен. )

Уффф, като ви чета с това безсъние, много е кофти.
Аз пък вече започнах да ставам по-трудно от леглото, дори и на една страна обърната си ме наболява кръста....абе изобщо...супер...)

При нас и днес духа страшен вятър, хич не става за разходки. Но ще излизаме малко по задачи, че и през аптека трябва да мина.

# 321
Mirama, както казваме в авиацията - дръж контра, още малко остана!
все пак пази се от вятъра, че така гърлото хваща бързо...

# 322
Момичета, не се сърдя и вие сте прави - далеч съм от мисълта, че ще се справям с всичко, но колежките успяха, значи някак е възможно. Пък съм инвестирала достатъчно време в началото, за да може сега всичко да става лесно и ефективно. За новите проекти - не съм обещала нищо, просто ако мога, ще се включа.
Един жонглира с работата, друг с ученето - не мисля, че ученето е по-малък ангажимент, тъкмо обратното. Майка ми е завършила медицина с бебе - значи може Simple Smile

Ние имаме вила над София - но там е 700 - 800 надморска височина, иска ми се да прекараме доста време там лятото, но трябва доста неща да се оправят - ще видим. Имаме и друга вила по-далеч в Родопите - там е около 1600 м надморска височина - едно от най-чистите места в БГ, мисля и там да ходим. Отделно на морето - имаме жилище и също смятам доста време да сме там. Естествено планове, ще видим на практика как ще са нещата.

В София е направо пролет, страхотно е навън!

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 11:10 от Alexiana

# 323
Здравейте и от мен момичета Wink
Вчера ходих до работата,да си занеса болничния и да се видя с колежки Simple SmileИма още 2 бременелки,едната и тя е с девойка LaughingЖиви и здрави
Аз съм да кажем добре-недоспала,прозяваща се с болки тук там и си лежа в леглото,под завивката LaughingAlexiana да наистина навън си е пролет.Но както казват "хубаво,но болно време" Wink
Честито за новите придобивки и изкараните изпити,за добрите новини от прегледите и нека са ни здрави бебчовцитее Hug
Аз имам някъква странна тъпа болка на ръцете(дланите).Появи се през нощта ooooh!Имам чувство за,как да кажа newsm78 все едно са ми подпухнали дланите,а не виждам видимомда са ooooh!На няко случвало ли му се е?
Усмихнат ден Simple Smile

# 324
  • Sofia, Bulgaria

ани, на кое училище раздават мостри? Само съм чувала за това, но бях на 2 училища (в the mall) и там не даваха нищо...само разни списания (от миналата година). Но пък лекциите са интересни и мисля като изляза отпуск/болничен да посетя повече лекции Simple Smile

И аз така Simple Smile

# 325
И аз съм чувала,че раздават разни подаръчета на такива сбирки.Но никога не съм одила LaughingВсе се каня и все не отивам Laughing Сега съм в чуденка дали да ходя на 5 или на 19.02 на отворени врати в 2 градска.Вчера споделих ттази моя чуденка и колежките викат по-добре по на там,че сега имало мн.лош грип ли,вирус ли.

# 326
  • София
Отивай, като ти се ходи, по-натам ще е същото, даже и по-зле с по-големия корем.

Аз умирам да изляза, обаче от 2 дни установих, че не мога да ходя много пеша. Толкова бързо да се изморявам, чак не мога да повярвам. Краката и ставите ме заболяват, отделно това като се опъне в корема ми и като ми натисне пикочния мехур, простооо...  Tired ох, все пак ще се пробвам, че не е за изпускане хубавото време.

# 327
Преди малко погледнах табличката със седмиците и месеците.... излиза, че вече съм в 8-ми месец, но пък за по-лесно реших да следя по датата на термина - 4 април.
Затова ще считам, че съм в 8-ми месец... в понеделник.  Heart Eyes

Мислех, че през бременността... времето лети по-бавно, а то какво се оказа - при мен мина неусетно.  Embarassed

Аз така и не отидох на училище за родители, а ми се искаше.  Rolling Eyes

Май е време вече да говоря и с АГ за раждането...... да й кажа, че искам тя да ме изражда, да видим дали ще съм секцио или не. Ох, дано успее да ме поеме.  Praynig

# 328
И аз съм чувала,че раздават разни подаръчета на такива сбирки.Но никога не съм одила LaughingВсе се каня и все не отивам Laughing Сега съм в чуденка дали да ходя на 5 или на 19.02 на отворени врати в 2 градска.Вчера споделих ттази моя чуденка и колежките викат по-добре по на там,че сега имало мн.лош грип ли,вирус ли.
Еми според мен отиди по-рано на отворените врати, че да видиш какво е положението изобщо в болницата, лично мен тази безинформираност кой ще остане и кой ще напусне доста би ме притеснила, особено що се отнася до неантолозите. Така ще имаш малко повече време да прецениш и дори и да отидеш до някоя друга болница на "оглед" по мое мнение

# 329
Преди малко погледнах табличката със седмиците и месеците.... излиза, че вече съм в 8-ми месец, но пък за по-лесно реших да следя по датата на термина - 4 април.
Затова ще считам, че съм в 8-ми месец... в понеделник.  Heart Eyes

Мислех, че през бременността... времето лети по-бавно, а то какво се оказа - при мен мина неусетно.  Embarassed

Аз така и не отидох на училище за родители, а ми се искаше.  Rolling Eyes

Май е време вече да говоря и с АГ за раждането...... да й кажа, че искам тя да ме изражда, да видим дали ще съм секцио или не. Ох, дано успее да ме поеме.  Praynig
Помниш ли, че февруари е 28 дни, и аз като теб си мислех, пък после се усетих защо по-рано съм 8 месец  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт