АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 409
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм си харесала 10 април да раждам - обаче естествено Simple Smile) Дано бебка ме слуша. Тогава е новолуние и е много добър момент - детето ще има късмет и щастие в живота, или поне такива са поверията Simple Smile

# 91
здравейте, момичета! да се запиша в новата темичка и аз, че предните 2 все изоставам, но вече дочитам предната и съм на линия Simple Smile

просто имах страхотни проблеми вкъщи, незнам направо, ама доста нерви потроших, но на кой му пука изобщо... в наща къща всеки геда себе си. но да не се отпускам много, във фейса може по-подробно да споделя, ако ви се занимава със лични драми тип снаха-свекърва

от бременните оплаквания, основно киселини ме мъчат, все по-често. вече почти всяка нощ се будя и си взимам талцид (върши добра работа за сега). на опаковката пише, че може до 12 хапчета на ден, аз взимам по 1-2 най-много, гледам да не прекалявам. опитах с диета, нищо не става.
подритват ме доста яко на моменти, чак ме приболява от някой ритник, незнам дали е нормално

а сега - веселата част. започнахме с покупките най-после. аз нямам от кой да взема и всичко ние ще си купуваме. поръчахме количка имкреватче + скрин и гардероб за детската стая
http://www.dizainbaby.com/images/2010/ekaterina/ekaterina_broun.jpg   -  креватчето
http://www.dizainbaby.com/images/2010/garderobi/broun.jpg   - гардероб
http://www.dizainbaby.com/images/2010/skrin/braun.jpg   - скрин, но при нас и 4те шкафчета са кафяви, крем е само ивицата над шкафчетата
количка -   http://www.detski-magazin.com/detski-kolichki/1567-muum-matrix-2012-jane-.html

сега чакаме доставка. другата събота, трябва да са при нас нещата.
освен това съм купила и няколко дребни неща - повивалник, няколко бодита, помпа за кърма+шишета и стерилизатор, комплектче за краватчето, нощница за кърмачки и др дреболийки

# 92
  • София
40 дни - абсуууууууууурд! Едва издържах 20 и няколко с дъщеря ми, и то само защото беше зимно бебе, та навън си беше студ. Първо я държах опакована 2-3 дни на отворен прозорец, като увеличавах времето и после - директно навън. Ако все пак не ставаше за навън, ходехме някъде на закрито по магазините... Наистина не сме излизали всеки ден, заради пустото време, което както се сещате се отрази прекрасно на "следродилната" ми депресия  ooooh! Та тогава си казах: повече никога зимни бебета! Сега планът е изпълнен идеално, за пролетно бебе Party

Момичета, утре ще отскоча до мола на бул. България, в Дебенхамс има 70% намаление, искам да видя и в Карфур намалението на бебешки марки, та... ако някоя от вас е наоколо и има желание за разходка и кафе в мол, да свирка, да си организираме срещичка.  Wink

# 93
  • София

Sunny, аз съм с бактериална инфекция от края на 5-и месец и още ме лекуват  ooooh! Вече 4 пъти ползвам антибиотик, като само единия беше перорално, останалите вагинално. Скоро съм на преглед и ще видим имам ли някакво подобрение, че вече се отчаях съвсем  Confused

За сега един път съм имала безплатна микробиология, останалите си ги платих. Надявам се към края да имам още една безплатна, защото знам, че не е само една по ЗК.

На мен пари досега не ми е взимал.

# 94
40 дни са си бая време.Ама то зависи и от време,случвало се е април да си бъде бая студ Peace
Аз съм решила,живи и здрави 2 седмици достъп до бебчо само хората които живеем заедно.Майка му на моя да доде след изписването с брат му и жена му,но без да гушкат малката.Чак на погачата WinkДруги от родите не ми трябват,колкото и грубо да звучи smile3506
vvavv ,хубави покупки Winkчестити
Mirama   Shocked ама то време не останало,малеееееее как лети Blush

# 95
Всичко с плащането е по лична преценка.

И аз не мисля 40 дни в затвор да сме  Crazy В началото може на тераската да излизаме за по 5-10 мин. и при възможност от хубаво време- навън .

За покупките- ще изчакам сега последната ФМ да ми мине и окончателно да потвърдят пол, че до сега само 2 пъти са споменавали с недомлъвки и почваме пазаруването.

# 96
Natale- МБ по ЗК мисля,че се полага 2пъти.Аз също съм си плащала за сега едната.Сега тази док каза,че ми я поема ЗК.Но не съм плащала на АГто,а на регистратурата Peace

# 97
Да, и аз така си мислех, че беше  Peace И аз си я плащам в лабораторията, не при АГ-то.

# 98
О, да, и аз се чудя за дата м-у 10ти и 15ти март...) В този период ми каза лекарката да си избера. )
Мира и аз ще съм тогава някъде 10-15 март. Hug

# 99
О, да, и аз се чудя за дата м-у 10ти и 15ти март...) В този период ми каза лекарката да си избера. )

Хехе, давай да харесваме една дата тогава, тъкмо децата ще са астрални близнаци. )))))

# 100
Момичета, чета ви редовно, но рядко пиша.

Вчера бях на преглед, гледаха бебката на ехо, аз съм в 29 г.с. + 3 дни, тя е около 1,320, направиха запис на тоновете и всичко с тях е ок. Притесниха ме думите на доктора ми, че околоплодната течност е на долната граница на нормата(но не ми е споменавал стойности) и след две седмици пак ще ме гледа на ехографа. Не ми даде никакви обяснения на какво може да се дължи или мога ли нещо аз мога да направя. Докато минат тези две седмици ще се побъркам.

Имала ли е някоя от вас такива проблеми? Четох малко в нета, ама само страхотии пишат, а  пък и аз не знам в действителност какви са ми стойностите.

Иначе бебенцето е седалищно, много е активно и непрекъснато го усещам как си ме ритка Simple Smile

# 101

Вчера бях на преглед, гледаха бебката на ехо, аз съм в 29 г.с. + 3 дни, тя е около 1,320, направиха запис на тоновете и всичко с тях е ок. Притесниха ме думите на доктора ми, че околоплодната течност е на долната граница на нормата(но не ми е споменавал стойности) и след две седмици пак ще ме гледа на ехографа. Не ми даде никакви обяснения на какво може да се дължи или мога ли нещо аз мога да направя. Докато минат тези две седмици ще се побъркам.

Имала ли е някоя от вас такива проблеми? Четох малко в нета, ама само страхотии пишат, а  пък и аз не знам в действителност какви са ми стойностите.

Иначе бебенцето е седалищно, много е активно и непрекъснато го усещам как си ме ритка Simple Smile
Миличка, не се притеснявай толкова. Аз също имах този проблем миналия месец, но за 4 седмици се нормализираха. На мен както и на теб нищо не ми бяха казали каква е границата, а оставиха само притеснението. Моят лекар ми каза да пия повече течности, т.е. да не се обезводнявам и ако не усещам движение на бебчо веднага да го потърся.
Надявам се при следващата консултация всичко да се е нормализирало и пак ти казвам по-малко притеснение, защото това влиае зле на психиката ти.

# 102

Миличка, не се притеснявай толкова. Аз също имах този проблем миналия месец, но за 4 седмици се нормализираха. На мен както и на теб нищо не ми бяха казали каква е границата, а оставиха само притеснението. Моят лекар ми каза да пия повече течности, т.е. да не се обезводнявам и ако не усещам движение на бебчо веднага да го потърся.
Надявам се при следващата консултация всичко да се е нормализирало и пак ти казвам по-малко притеснение, защото това влиае зле на психиката ти.

Да и аз днес се наливам с вода, макар че си пия доста по принцип и цяла сутрин съм дежурна по пишкане  Grinning

# 103
Delfyna, дано на следващия преглед да са наред околоплодните води, не се притеснявай, а в нета по-добре не чети при проблеми, питай док пак ако искаш.
хубаво е, че пиеш повече вода, така се сменя околоплодната течност по-често, така че може и количеството да се нормализира.
пък ако искаш иди и на друго мнение, друг АГ, ти на ФМ ли беше?
иначе виж как сте пораснали, браво  Hug

40 дни не мисля да не се излиза, по-скоро да не го пипат разни хора, не давах и малката да я мляскат.
иначе - ще преценя живот и здраве, според бебо и времето.
малката май на 15тия ден я изкарах първо 5 мин на терасата, на другия ден 15, с шапчица и увита в одеалце, на другия пак 15 на терасата и след това навън, и откарвахме много още повече, че много й харесваше да спи в количката и метлосвахме с удоволствие.

# 104

Хехе, давай да харесваме една дата тогава, тъкмо децата ще са астрални близнаци. )))))
в края на месеца ще знам със сигурност датата. Hug

Общи условия

Активация на акаунт