АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 599
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Мира, теб кога ти беше термина? Колко по-рано решихте да раждаш?

# 106
Имам повтарящо се въпросче отностно козметиката, някоя мама беше публикувала 3 продукта се сещам на Мустела, ще може ли пак да ги пусне - бях си ги записала, но незнам къде съм оставила листчето  newsm78  #Crazy . Благодаря предварително   bouquet

# 107
  • Sofia, Bulgaria
Това за 40-те дни вкъщи и за мен е пълен абсурд. Качат ли се температурите над 0-та и на 5-тия ден да е 1-во за 5, на другия ден за 10, после за 15 минутки и така докато се стигне половин час,че и повече навън Simple Smile
Да споделя за Карфур - аз не останах доволна от намалените стоки. Намалени бодита с дълъг ръкав, например- като им поглеждам цената, ми те по-скъпи от същите бодита, които си купихме от ХИПОЛЕНД без намаление...  И материите на повечето дрешки не са хубави. Като цяло само разни играчки имаше намалени и шишенца и биберони и т.н., но пък те не ми трябват. А преди 2-3 дни ходихме в ДЖЪМБО в кв. Дружба- е там наистина има на прилични цени бебешки дрешки.
И относно оплакванията и нашата бебка рита и се върти по цяла нощ, ни при мен това действа доста приспивно Simple Smile Много е приятно Simple Smile Лягам и се събуждам както съм легнала Simple Smile Дано така да е до края Simple Smile

# 108
Хубава темичка   bouquet

Аз не пиша често, но и няма какво толкова. Чета ви когато мога.

Sunny, аз съм с бактериална инфекция от края на 5-и месец и още ме лекуват  ooooh! Вече 4 пъти ползвам антибиотик, като само единия беше перорално, останалите вагинално. Скоро съм на преглед и ще видим имам ли някакво подобрение, че вече се отчаях съвсем  Confused

За сега един път съм имала безплатна микробиология, останалите си ги платих. Надявам се към края да имам още една безплатна, защото знам, че не е само една по ЗК.

През нощта не мога да спя добре, меня страните през 15 минути, иначе започват да ме болят ставите. Много гадно. Нормален сън не си спомням от кога не съм имала.

Относно меренето на тоновете- на мен АГ ми каза, че в 29 г.с ще почне да ги мери. Не ли много рано? И плащат ли се?

ani27, ти ли разбираше от нумерология ?  Simple Smile Аз мисля да раждам секцио и съм в чуденка за дата. Коя е най-добре от 07.04 до 10. 04? Можеш ли да дадеш някаква насока?  Hug

От номерологична 10 или 11, от астрологична, се гледа и картата поне на майката, но са малко дните за избор.
Аз смятам да спазя това за 40 дни и бебето да не излиза на вън/освен на терасата/ 40 дни, аз до 20 дни, след питката ще съм свободна, която ще е на 20 ден. Реално ще са 2 седмици, защото 5 дни в болницата, останалите 15 в къщи, ще го преживея. С баткото и повече не сме излизали, особено, като се разбра за проблема с бъбреците и имаше възможност за операция, пазихме го. Да го пипат, да го ПИПАТ не да го целуват, чужди хора и дума не може да става, за целуване, само таткото и баткото, дори и на майка ми не знам дали бих разрешила.
Има много причини за 40 дни: детето няма още изграден имунитет и защита, по-податливо е срещайки се с чужди хора и т.н. Да не говорим колко ни е чист въздуха. Приятелката ми от Англия всеки път се смее, като кажа, че извеждам детето на въздух, това '' ако било чист въздух'', говорим за Сф.

# 109
  • Варна
За излизането, и аз мисля поне първите 2 седмици да не излизаме, а после вече в зависимост как е бебока, а и аз. Настроила съм се за естествено раждане, но то до последно не се знае, така че ще поживеем и ще видим.

Аз от дрехи взех доста неща, но като се замисля, ако сменям поне 3 пъти на ден тъкмо ще имам за 3-4 дни неща, т.е на 3 дни да пускам пералня, което е много добре.
Но виж с лигавници съм се запасила. Взех един комплект с 5 лигавника, но после от другите комплектчета с гащиризоните се оказа, че имам още 3 Joy. Мисля да заделя половината за чисто нови и да ги подаря на сестра ми август, а другите да си ги ползвам.
Не се сещам кой беше пуснал една екселска таблица във фейс-а със списъка, но съм много благодарна.   bouquet
По нея допълних няколко неща и си отбелезвам както какво е купено, така и колко съм похарчила. После милото като му стане лошо от цифрата 250лв за дрехи, ще мога да покажа, че за тези пари съм взела към 46 нещица като бройка, което излиза по 5.40лв само. (в тези имам 3комплекта и за 0-3 месеца, не са само за новородено)
Остават ми да взема 2-3 ританки, а за нашите и свеки съм оставила да ми вземат по един гащиризон с предно закопчаване и по една блузка пак с предно закопчаване.

Чакам ги до края на седмицата да пристигнат и ще ги нафоткам:)

# 110
Доколкото си спомням около 20-тия ден на детето беше първата консултация и теглене в детския кабинет. Та освен ако не платите на педиатъра да дойде у вас (което не знам дали е възможно) няма как съвсем да не изведете бебето навън до 40-тия ден.

# 111
ani27 а защо погача на 20 ден(или аз не съм разбрала Embarassed)
Тя нали се прави на или след 40 ден,когато на бебчо с мам му се чете молитва в църквата.А преди и кръщавето са го правели тогава,то и сега някои хора Peace

# 112
Мира, теб кога ти беше термина? Колко по-рано решихте да раждаш?

Термина ми е за 20ти март и от 10ти нататък мога да си избера някаква дата и да се уговорим с моята докторица. ) Сега пък иска даже след 15ти да е, ама аз мрънкам, че много късно. )

По повод 40те дни и това "пазене". ))) За мен е смешно, най-малко от гледна точка на това, че бащата ходи на работа и е постоянно в контакт с други хора. Ако пък има и по-голямо дете, което ходи на градина...тогава става "приказка". )
Отделно за изградения имунитет и другите щуротии....изобщо не е нужно това, освен ако детето не спада към някаква рискова група или евентуално му предстои операция.
При все, че моята дъщеря се роди недоносена, 25дни в кувьоз и още 5дни в болницата извън кувьоза, препоръката на неонатолозите беше да си извеждам детето на разходка и хич да не го мисля.
Разбира се не сме се завирали сред тумби от хора. Ходехме в парк извън града, в който почти не можеш да срещнеш някого, освен хора, които си тичат, разхождат се и т.н.
Ако ще си говорим за чистота на въздуха пък, то в големи метрополиси изобщо не трябва да ги изкарват тези деца на вън, щото въздуха бил мръсен...

# 113
vitaivan на мен ми помага много обикновена газирана вода, но доколкото знам газираните напитки не са много полезни, и за това гледам да не ми се събира да пия повече от една чаша на ден.

Като чета май всички сте минавали до сега на преглед със спекулум, или това е само за МБ? Защото аз съм в 30г.с. и до сега никога не са ме гледали така - само ехограф на корема, за да се види бебето и обичайните кръвно и тегло.

yara каква е тази табличка, ще можеш ли дадеш линк за нея или евентуално от къде може да се види, че аз освен количка съсстолчето за кола, легълце и едно комплектче от горно боди с къс ръкав и без крачолки, горно дълго боди шапка и терлички нямам нищо друго купено  Sad   #Crazy , а като чета.... вие мами направо сте готови за посрещане не бебоците   thumbsup

За тези 40 дни пазене ми се струват множко, нали ще идват баби, лели т.н. не можеш да псреш никой  и да кажеш да не идва, че то пък после и сръдни.... така че детето пак ще има връзка с "външния" свят. Аз мисля да си седим вкъщи към 15-20 ден, като преди това сме излизали и по малко на терасата ипосле направо на раходка на вън.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 13:53 от deskata_p

# 114
  • Sofia, Bulgaria

Ако ще си говорим за чистота на въздуха пък, то в големи метрополиси изобщо не трябва да ги изкарват тези деца на вън, щото въздуха бил мръсен...

Затова-  БЕГОМ КЪМ ПЛАНИНКИТЕ!  Grinning : Wink

# 115
deskata_p спекулума мен само за МБ са го използвали Peace
А списък с нужните неща може да намерия и на 1 страничкаСписъци с всичко необходимото за мама и бебе Peace

# 116
  • Варна
Ами то списъци всякакви из нет-а.
Ако си в групата на фейсбук в секцията FILES го има този файл. Ако искаш и на майл мога да ти пусна моята.

# 117
Mirama, така набързо наум ги прегледах датите, май нищо не ми допадна от 10-15.03 Wink
С баткото правихме питката на 20 ден, знам че може, и поп идва в къщи тогава. Хубаво е питката да се направи в неделя, не събота, както и кръщене и сватби

# 118
ani27, еее, аз не искам да е след 15ти, то на 20ти ми е термина, не им се чака толкоз...)
А пък преди 10ти....моята докторица няма да се съгласи.
Освен ако не е 9ти, или 7ми, мога да настоявам. )

# 119
https://spreadsheets.google.com/pub?key=pJa5j7N0rdo2BPOM6qN14cw
Ето едно списъче от 1 страничка.
Да списъци всякъкви,но си подбираш Peace Този във фейса е почти същия,и двата са супер Peace

Общи условия

Активация на акаунт