Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 695
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Валерке, честит имен ден на Пламена, нищо, че не знаеш за него!  Laughing
Мерси, момичета, за хубавите думи!   bouquet Не слагам тортите именно по тази причина, че не намирам време да коментирам вашите торти, а не пудри-захари-фондани. За тях се изказвам, ако знам нещо, но за всичките торти не мога. Rolling Eyes

# 331
  • София
Мерси, момичета, за хубавите думи!   bouquet Не слагам тортите именно по тази причина, че не намирам време да коментирам вашите торти, а не пудри-захари-фондани. За тях се изказвам, ако знам нещо, но за всичките торти не мога. Rolling Eyes
Eee, то кой може да коментира всички newsm78, трябва ти 2 час време само за това  Laughing
Аз лично си признавам, че рядко коментирам - всички ми харесват и трудно мога да направя коментар за всяка видяна торта. Коментарите оставам за такива произведения, които просто са уникални, съвършени и ме оставят зашеметена  Shocked.

# 332
така.....хмммм айде стига вече с празни приказки, моля че отидоха сумати страници  Rolling Eyes
и аз рядко пиша, и за мое голямо съжаление, и торти скоро не съм правила, че с двата бръмбазъка дето бъркат навсякъде си е цял цирк дори при правенето на мъфини  Simple Smile после чистя 2часа ... та стига с празни приказки!

sVeshti4ka ако имаш време и желание поразкажи малко моля те за това как постигаш този невероятен ефект на тортите си и при рисуването върху фондана по-точно? Как така не се разтича, при последната ми торта се получи страшен конденз / Мечо Пух беше като излязал от сауната /, четох преди че някой слагаше картон на стената на хладилника ... ще пробвам някой ден  Wink
Интересно ми е ако имаш постъпкови сники да видим, предполагам че не само аз се интересувам!
Същото се отнася и за тебе Valeria  Embarassed , когато ви открих тук преди повече от 3год научих много от Вас, а сега ме карате да се ровя по другите места!

# 333
  • София
Ани, честита победа! Много приятно чувство да познаваш хора, чиито ръчички и въображение са победители! Това с подаряването на снежинки твоя хрумка ли е или е част от приказка, поверие? Много красива образност за зимата!
Тортата "кубическа" е в стил, който не познавам (отивам да се ограмотя), но в цветове, които обожавам!

........

След като съм малко по-грамотна (само малко) да ви пусна и на вас:

Стилът Ар деко в изкуството навлиза през 20-те години на двадесети век. Оказва силно влияние до края на 30-те, като обхваща периода на Голямата депресия.

Стилът е елегантен, напомня Ар нуво, но с по-съвременни идеи и визия.

Движението слага отпечатък в архитектурата, модата, бижутерията, вътрешния дизайн, и обхваща хедонистичния начин на живот и презадоволеното консуматорско общество.

Британският историк и критик Бевис Хилиър въвежда термина Ар деко
.

(http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80_%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE)

# 334
Eee, то кой може да коментира всички newsm78, трябва ти 2 час време само за това  Laughing
Аз лично си признавам, че рядко коментирам - всички ми харесват и трудно мога да направя коментар за всяка видяна торта. Коментарите оставам за такива произведения, които просто са уникални, съвършени и ме оставят зашеметена  Shocked.

Ами според мен не е редно това, защото трябва да се уважи труда на всеки - да изкажеш мнение, да предложиш съвет и т.н.

# 335
  • София
.◦♥Toche♥◦., мерси!   bouquet
donika dineva ,за квадратната специално стените отделно ги суших и рисувах, защото е по-дълго, после само облякох вече накрая и допълних с това-онова.
Зимната тук е дъми, тоест макет, защото истинската торта я завърших навръх Нова година, не можах да я снимам достойно за конкурса. Трябваше ми спокойствие и дневна светлина. Но истинската беше същата, само че с малка подложка. Носихме я на гости, изядохме, а аз прибрах фигурките много внимателно и вкъщи вече на спокойствие направих макет за снимки. Истинската изрисувах доста бързо, защото крема не беше шоколадов, който на стайна т-ра издържа и цял ден и имаш време да действаш. Бях измислилал какво и що, подготвих боите и риувах на току що облечената торта, защото фондана е сух тогава. Моя хладилник също кондензира, блъскам картони, чудеса, но не помага кой знае колко. По руските форуми казват, че може и кухненски кърпи да се слагат за да поемат влагата, но не съм слагала. Избягвам да слагам и фигурките, тях слагам вече на напълно готова торта малко преди снимките.
Иначе техниката за рисуване е потупване с четка и гъбичка напластявайки на места различни цветове. Това е. Simple Smile

Дими, мерси!  Hug В блога писах за тази торта с малко ...не история, а описание на детайлите на стиловете (обожавам ги), а също и за момичето, поръчало такава торта. Възхитена съм от него (от момичето де)! Simple Smile
За подаряването на снежинките си е моя хрумка. Трябваше да има торти на теми коледни/зимни фантазии или нещо подобно, не си спомням вече.

# 336
sVeshti4ka зимната торта с момиченцето е наистина разкошна . Толкова сложно ми се вижда всичко което правите  и наистина ще е от голяма полза за нас начинаещите да разказвате за своите торти - кое как правите и рисувате , абе всичко ..... само да ви се пише , ние ще четем с удоволствие.  Hug   bouquet

# 337
Ау, sVeshti4ka, направо са ти приказни тортите! Невероятно красиви! Възхищавам ви се, творчески дами! Браво!  bouquet

# 338
  • София
Mishoka, така е, не е редно и трябва да се уважава труда на всички, но аз лично гледам, когато влезна да коментирам това което най-силно ми е впечатлило. В началото се опитвах до коментирам всички торти, но просто забравям половината, докато пиша коментарите, а и нямам много време. Чета ви повече и питам, защото съм начинаеща, а и съвети да давам нямам опита, като на повечето майсторки тук от темата. Лично аз не чакам коментар на тортите си просто показвам, докъде съм стигнала в развитието си  Laughing и не се обиждам, ако някой не ме коментира или ми напваи забележка. За мен е важно да намирам решение на проблемите и дилемите с който се сблъсква когато правя торта, затова повече ви чета и рядко коментирам.
Информацията и съветите, която намирам при вас са безценни и смятам, че така и трябва - да си помагаме  Hug

# 339
Ех момичета... невероятни сте.
Свещичка , радвам се за успехът ти , не че се познаваме, а заради таланта ти. Поздравления!  bouquet
Хубавото на тортите ви е не само изпълнението, но и идеите които имате. Няма да споменавам повече имена за да не изпусна някой, но наистина сте доста креативни. Аз днес за първи път си купих фондан за фигурки (че трябва да потренирам доста) и ме сърбят ръцете да го изпробвам , лошото е че нямам много време покрай изпитите. Но нищо докато минат поне ще ви чета и следя , че много бързо върви темета, а тези които са начинаещи доста бързо и добре се развиват (като Бибилянка например, аз лично не те имам за начинаеща Simple Smile ,доста по напред си от мен ), ама това си е практика и пак практика

# 340
  • София
По въпроса с пудрата - още един глас в полза на Илчовски  Peace използвам я за макарони и за маслен крем, фондан съм месила точно два пъти и съм установила, че това упражнение не е за мен  Naughty
sVeshti4ka честита победа  smile3501 Тортите.. приказни, особено зимната, цветовете, разветите коси и поли, най-много ми харесват двете животинчета и как са наваляли снежиките върху нослето и палчето  Heart Eyes
А, това е вчерашната ми торта. Снимката е толкова добра, защото не съм я правила аз  hahaha

# 341
Бадем, страшна торта! Йода много ми харесва!  Heart Eyes  Да не я види само мъжът ми, че ще поиска такава...  Laughing

# 342
Ауу Йода е страхотен, браво

# 343
  • Русе
sVeshti4ka Нямам думи,ама никакви...  newsm20 newsm20 Голяма красота и много талант....
Бадем не знам дали снимката щеше да е толкова добра,ако я нямаше тази красота,Йода е страхотен,оцветяването също,как да коментирам точно нещата с който не се справям....и за теб човечетата: newsm20

# 344
Бадем, невероятна е тортата... направо един път!  bouquet Страшно се впечатлих от ефекта на синьото...стои едно завихвено...все едно верно си в космоса...

Общи условия

Активация на акаунт