Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 737
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Леле, твоята е направо чудна! Моята трябва да е седнала и лицето ми се получи що-годе добре едва на 3-тия опит. Embarassed Сегашната ѝ глава е леко деформирана и стои леко килната назад...явно докато е съхнала се е наклонила...и май ще правя нова. ooooh!

Лошото е, че ръцете ѝ ми се чупят - черния фондан нещо ми се пука и ще изляза след малко за глицерин....дано го стабилизирам с капка глицерин. Thinking

# 271
Future*,ani_d Благодаря ви момичета!
blueeye®, отново страхотни торти!!!Фаворит ми е тази за майка ти!

А за пудрата захар и аз да се изкажа,ползвам на  Илчовски   Sunglasses .А какао тяхно не съм ползвала,но следващия път ще се заредя и от тях,че соленко ми идва от магазина.Иначе това което купувам е в тъмно кафява опаковка с вятърна мелница отпред ...пишеше май " La Mattina COCOA".

# 272
  • Варна
Саси, пак с Уилтън минах отгоре, разредена с малко алкохол. Интересно, че не стана лъскаво, както обикновено. Дали защото повечето е марципан newsm78. Абе добре се получи цвета. Има някои забележки по тортата, ама само вие ги разбирате  Mr. Green. Подложката ми се оказа също една идея по-малка.
Мариета, благодаря за отговора, но повече ме интересува дали с четка или гъбичка си минала цвета отгоре?
Мечопух, страхотна е тортата с цветята, а панделката е страхотна.
Мегало, много нежно си го направила Кити-то.
Сладураната, добре си се справила с тортите с моторите, но на втората е трябвало да има по-голяма разлика в диаметъра на различните етажи.
Belbey, защо не пробваш да си направиш апликация на Бен10 върху тортата. В нета има толкова идеи. Не знам някой да е работил с тесто с кондензирано мляко, но повечето, които си правим домашно, ползваме рецептата на Димитрана http://dimitranas.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D … iche%20Torten%20I, Шоколадовото на Ван444ето или марципан Варна.
Gri6ana, и марципан Варна съм месила и шоколадовото. Честно и двете се месят трудно - трябват си ръце. Доколкото си спомням и момичетата, които оцветяват готово тесто пак месят. Така че лесно няма  Peace
Дарлинка, дано да имаш повече време за торти - много е хубава тортата.
Когато взех пудрата захар и на мен ми направи впечатление, че Илчовски са започнали да добавят и нишесте в нея. Иначе тя си е само една. Илариана, на Нелка тестото наистина много бързо съхне и трябва да се работи ведната. Аз също не се разбрах с него  Mr. Green
Blueeye, тортата със зеленото и орнжевото е разкошна. Цветните топки от какво са?

# 273
  • София
Блу, каква енергия блика от тази зелно-оранжева комбинация!!! Страхони са топките! Да е жива и здрава майка ти!

# 274
Стаига бе.. Мини за два дена Shocked. Не е чак толкова трудно, момичета. Аз гледах от тук http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2790

и мисля, че ми се получиха добре, само че тук на Минито съм забравила да й нарисувам мигли:

Саси, честно казано с памук минах боята, че нямах гъбичка, а с четка не бих, че си е голяма играчка и не се получава добре.

# 275
Същата Мини от същото място правя за 5-ти път днес, Мариета... ама ми е трудно да я докарам както си я представям да изглежда. Днес, обаче имам напредък - остават ми ръцете и краката да дооформя. Дано ми се получат този път. Praynig

# 276
Здравейте, имам въпрос към вас, дано някой успее да ми помогне. Реших да си направя захарно тесто за моделиране на фигурки по тази рецепта:
1 с.л. желатин
60 мл студена вода
150 г глюкоза
1 с.л. глицерин
800-900 г пудра захар

И направих тестото, оставих го да седи 1 ден и изкарах го да се опитам да направя нещо. Самото тесто беше малко лепкаво, ако добавя пудра захар - започва да се троши и не стават фигурки. Изрязах 1 цвете от 1 формичка и го оставих да изсъхне и след като беше изсъхнало исках да го вдигна да го видя и листенцата му се счупиха. Исках да попитам някой ако се занимава с такива теста и знае нещо за тях, дали да му сложа още глюкоза или нещо друго ? Или ако не кое тесто става за фигурки и се получава от 1вия път? Само да кажа още нещо - пудрата захар сама си е правих в мелничка и не беше много хубаво смляна ,пак беше пудра захар, само че тук-там се усещаха зрънцата на захарта, но се усетих чак след като тестото беше готово, иначе си е бях пресяла 3-4 пъти.Ето снимка:

# 277
_LilSunshine_, сама си си отговорила на въпроса Wink Пудрата захар, която трябва да използваш, трябва да е абсолютно фина. Точно на предната страница обсъждахме, че е изключено да я докараш с мелничка. Можеш да се опиташ да поомесиш с глицерин и малко нишесте, но по-скоро това ще замине на боклука.

# 278
захарта е много важна  Crossing Arms от много четене- поне това съм запомнила   book : ЛОША ЗАХАР - ЛОШО ТЕСТО .  smile3521

# 279
Мерси много. А вие пробвали ли сте да правите такова тесто и стават ли от него фигурки? Мисля да пробвам да го направя пак, щом е от захарта, пък 2рия път дано да стане Simple Smile  Rolling Eyes Grinning

# 280
  • София
Само глюкозата ми се струва повече в тази рецепта, иначе си е класическа рецепта за захарно тесто. В тези, които аз съм пробвала - на това количество вода и желатин, обикновено дават 120мл глюкоза.

# 281
Минавам да си покажа тортата за Рожденния ден на мъжа ми !С фигурите се изложих ,но както ив писах вчера мн ми бяха трудни ,а и никой не помогна с клипче ,аз също не открих  та това е резултата

# 282
това тесто явно не става ако не е перфектно фина пудрата захар - аз 5-6 пъти я пресявах през ситно сито и пак не се получиха нещата...
pashic - на мен ми харесва тортата ти

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 18:49 от bibilyana

# 283
 bibilyana я сподели с каква пудра захар прави това тесто , че да я избягваме . Аз някъде из форума бях чела че '' крина "е гадна , много е едро смляна и няма стопяване (в което и сама се убедих , защото вече я бях ползвала ) а тази на "биосет"с розовичка опаковка  е много по фина. Такаааа .... моят опит спира до тук . Затова чета и питам , за да знам с коя е най - добре да се работи 
А днес голямо издирване на тази глюкоза ( в тоя Несебър нищо няма ) само разни медове .  Явно това ще се купува .

# 284
ами Гриш- писах малко по-нагоре - Захира беше захарта - и специално ходих в Метро (там нали уж има най-много видове) да я избирам,че в рецептата пишеше,че става от тази марка, ама нъц, трябва да пробвам и с тази на Илчовски и без друго имам всички подукти, че и захар имам, но ме е страх да не се оплекса пак и да го хвърля както стана преди, иначе аз успях с 300 зора да покрия две торти с това тесто, но беше много твърдо и трудно за точене, ето я едната то се вижда и на снимката,че стои на кристалчета

това ми е първата торта въобще

Общи условия

Активация на акаунт