Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 723
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
ДА верно че беше писала . Ами тортата си е хубава , и колко тънко си разточила чаршафа ..., как го вдигна за да покриваш . При мен си беше голям зор.

# 286
на ръката си го мятам и така, някои го правят с точилка, ама аз нямах тогава такава голяма точилка и за това си използвам крайниците  Laughing

# 287
Привет, нещо от мен набързо и изчезвам пак:

# 288
  • Русе
Много ви Благодаря на всички за съветите,днес цял ден ми е лудница и не успях да вляза по-рано и темата със захарта вече е на заден план !Извод:1 няма да меля захар,ще я върна мелачката на свекито да не си мисли,че с нещо ми е помогнала... :mrgreen:2 следващия път правя тестото на Нелка и веднага почвам да правя и нещата за който е предназначено,защото наистина аз съм го пробвала веднага и си е перфектно.3 пак ще занимавам Саси със себе си и с пудрата си захар,дано не съм я обидила с нещо...
Фондана на Димитрана и аз го правех с него съм правила първите 3-4 торти точно със Захира ,винаги ставаше на трохи,на другия ден,после му добавях глицерин,даже понякога още желатин и глюкоза....абе една малка лудница ставаше...

# 289
mamaeli8000, страхотна е! Как е изпипана само и толкова малки елементи, представям си каква играчка е било. Браво!
И аз съм решила, че ще правя подобна торта за втория РД на малкия ми син. То има време още де, може да ми дойде друго в главата. Но аз бих направила фигурките по-малки.

# 290
Много ви Благодаря на всички за съветите,днес цял ден ми е лудница и не успях да вляза по-рано и темата със захарта вече е на заден план !Извод:1 няма да меля захар,ще я върна мелачката на свекито да не си мисли,че с нещо ми е помогнала... :mrgreen:2 следващия път правя тестото на Нелка и веднага почвам да правя и нещата за който е предназначено,защото наистина аз съм го пробвала веднага и си е перфектно.

Каква е рецептата на Нелка?

Мама Ели - невероятни смърфчета

# 291
  • Русе
bibilyana Ето я от Тортената библиотека копирана
Рецептата за тестото е следнaтa:
1 с.л. желатин
3 с.л. вода
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. глюкоза
прибл. 500 г пудра захар

# 292
bibilyana Ето я от Тортената библиотека копирана
Рецептата за тестото е следнaтa:
1 с.л. желатин
3 с.л. вода
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. глюкоза
прибл. 500 г пудра захар

благодаря много, и тук значи няма глицерин, така ли?

аз се чудя напоследък дали да не направя нещо в което има белтъци,ала гъм-пейст вариация..

# 293
bibilyana и твоите торти са страхотни!!!

# 294
  • Русе
bibilyana Не знам,какво да те посъветвам...иначе да няма глицерин в рецептата,на мен само гъм пейста се получи и доста добре,доволна съм Rolling Eyes

# 295
Момичета, има ли начин да направя прозрачна бутилка? Трбява да направя бутилка с водка Смирноф, даже и чаша с лед искат, но не знам как да постигна прозрачен цвят. Или да си я направя бяла newsm78..

# 296
Момичета, има ли начин да направя прозрачна бутилка? Трбява да направя бутилка с водка Смирноф, даже и чаша с лед искат, но не знам как да постигна прозрачен цвят. Или да си я направя бяла newsm78..
то начин има - със захар ама е сложнотия, виждала съм, но не съм задълбавала в това как точно се прави, мисля че се топи захар и малко глюкоза и като стигне определена температура се излива и се духа както при стъкларството... или пък в калъп

# 297
Marieta ,може да пробваш ако имаш молд за чашка или бутилка или ако не да импровизираш...примерно покрий бутилка със свежо фолио,намазни леко и залей с някви бонбони(разтопени) от типа на лукчетата.Не съм пробвала,но ми се струва че ще се получи  Grinning
mamaeli8000 ,страхотна торта и много добри сними  Flutter

И сега да кажа аз,когато ползвах гадна пудра захар(говоря за Крина) и правех тестото от блога на Димитрана,как го оправях:

По рецепта беше кило пудра захар,аз слагах 900гр.Отделно разтопявам да речем десетина желирани мечета и разтопени ги слагам в стоте грама които са ми останали по рецепта и си ги омесвах бързичко,че те бързо изстиват и се втвърдяват.

Така...след това тези мечета или вече станало тесто от мечета ги смесвам с другото тесто,като си меся ...меся ...меся много добре трябва да се смеси.Единствено по този начин успявах да работя с това тесто направено с гадна пудра захар.

Това от мен!

# 298
  • у дома
Благодаря за отзивите    bouquet

Саси, стиропорени топчета, увити с моделираща маса и отгоре цветчета Simple Smile
pashic, добър ти е шаха Simple Smile

# 299
Marieta благодаря! Simple Smile Simple Smile
Darlinka  благодаря! Simple Smile Simple Smile /снимам с канон/

Общи условия

Активация на акаунт