Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 683
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 27
Бибиляна, пратих ти подробно лично съобщение със списък на всичките ми бои. Посочила съм имената на Цветовете и на Фирмите.

 Hug   bouquet огромно благодаря

# 406
  • Мнения: 23
И АЗ БЛАГОДАРЯ   bouquet mamaeli8000

# 407
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ти стига мрънкя, ами вземи ми прати онези снимки  Mr. Green Laughing Heart Eyes
Пуснах  Mr. Green

# 408
  • Мнения: 27
абе що се карате нямам идея, обаче имам един въпрос
за 2ри път вече се опитвам да направя не знам глазура ли се казва - това, което се шприцова върху мъфините, та опитвам се да направя такава от крем-сирене , предния път беше измисленщайн и не се получи - много течно стана и въобще не ставаше за шприцоване, но сега следвах точно рецептата на Ирина -  http://sunshineskitchen.com/red-velvet-cupcakes/ - иииии пак не стана - с две думи същата лигоч... правя го с крем-сиренето на Лидл - Пилос (което ми се струва,че е хубаво) и някакво немско масло, та не ми е ясно къде бъркам, какво да напрвя,че да стане туй нещо за шприц, крем-сиренето е страшно твърдо в началото, но кагато го разбия със захарта и се разтича... идеи?

# 409
  • Мнения: 3 861
Продължи да го разбиваш, поне аз така процедирам с маскарпонето, то в един момент се сгъстява, както сметаната. Пак повтарям, това го казвам за маскарпоне и поне предполагамн, че крем-сиренето е на същия принцип.

А защо се караме...защото Елена никак не се усеща и на всички  вече ни писна от глупоститеи.

Елена(мама ели), онзи ден в един момент ми дожаля за теб, защото реших, че сме твърде зли и даже реших да съм мила и добра и да ти дам някои насоки. 2 дена издирвам нещо, което  обещах да ти пусна за да видиш как го правят най-добрите(Нелка) и да се научиш наистина след като толкова много искаш. Сега разбирам, че не си струва усилията. Ти не уважаваш хората тук, тръгнала си на война, която нямаш никакъв шанс да спечелиш. Остани си със здраве, продължавай да лепиш устни и нос по безумен начин и си живей в твоя свят. В него явно няма място за никой друг. Събери си агитката от 5 човека на кръст, които  са с по 2 леви ръце да те хвалят и боготворят и не обръщай внимание на можещите. Те и без това не разбират твоята сложна личност и стил.
Ако все пак решиш да положиш усилия да се ограмотиш малко, потърси уроците на Нелка по моделиране на лице. Някъде тук из темите са. Тогава твоята фигурка, защото тя е Рапунцел само в твоето съзнание, може и да заприлича наистина на нещо.

# 410
  • Мнения: 27
Продължи да го разбиваш, поне аз така процедирам с маскарпонето, то в един момент се сгъстява, както сметаната. Пак повтарям, това го казвам за маскарпоне и поне предполагамн, че крем-сиренето е на същия принцип.


Много благодаря, аз се отчаях и го хакнах в камерата, ама по-късно ще пробвам пак Sad принципно би трябвало да е същото, понеже аз първия път пробвах с маскарпоне точно - същата работа, а пък и то маскарпонето си е вид крем-сирене, тъй че....

# 411
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ако все пак решиш да положиш усилия да се ограмотиш малко, потърси уроците на Нелка по моделиране на лице. Някъде тук из темите са.

Жокер от мен  Mr. Green  В едно от предизвикателствата са Simple Smile

# 412
  • Русе
  • Мнения: 25
доня КОПРИВА Този съвет е много ценен и за мен,един път го пресякох маскарпонето и го хвърлих,от тогава бъркалките на миксера правят максимум 10 оборота и спирам с разбиването,който се е смесил,смесил ...,но със желатина не се получава и остава на кристали в крема.Така,че и аз много Благодаря!

# 413
  • Мнения: 27
доня КОПРИВА Този съвет е много ценен и за мен,един път го пресякох маскарпонето и го хвърлих,от тогава бъркалките на миксера правят максимум 10 оборота и спирам с разбиването,който се е смесил,смесил ...,но със желатина не се получава и остава на кристали в крема.Така,че и аз много Благодаря!

с пресичането и аз го правих номера няколко пъти, но установих,че като го врътна в МВто за 30-40 секунди и всичко се оправя, после си продължавам да си разбивам, сега продължих и май наистина се сгъсти, ей сега вадя поша да пробвам....

# 414
  • Мнения: 3 861
А защо слагате желатин в крем сирене/маскарпоне?
То стяга перфектно и без....

# 415
  • София
  • Мнения: 621
galja_1803 тортата е много хубава, цветовете също, копчетата са си точно на място, ножичката и метъра са станали страхотни  Peace Дано издържи на приключението  Praynig
Как ги правите тези шнурчета с пипета от панадол? Пробвах няколко пъти, хубавичко размесих фондана да стане максимално мек,  внимавах уж и........ потроших де що имаше пипетка из къщата, а с две деца те са доста  hahaha явно нещо пропускам  Thinking
ditsan още веднъж бързо и безпроблемно въстановяване и завръщане към тортите  Hug

Драмата не ми се разнищва, по диагонал разбрах, че всички сме с по две ръце, чиято комбинация леви-десни е и отчасти субективна, само критиките и коментарите е добре да не са на лични, защото човек доста се учи и от съветите отправени не лично към него  Peace

# 416
  • Русе
  • Мнения: 25
доня КОПРИВА Аз лично първия път,когато правих крем с маскарпоне  за торта,тя беше вита,крема рядък,течеше от лентите,който трябваше да завия,питах тук в темата дали може да му сложа за да стегне,казаха,че може и аз от тогава на сам винаги слагам....но сега виждам ,какъв съм глупак  Joyтой се е втечнил от повече разбиване.....Следващия път няма да сложа!  Hug
Пак,Благодаря!

# 417
  • Мнения: 660
galja_1803 тортата е много хубава, цветовете също, копчетата са си точно на място, ножичката и метъра са станали страхотни  Peace Дано издържи на приключението  Praynig
Как ги правите тези шнурчета с пипета от панадол? Пробвах няколко пъти, хубавичко размесих фондана да стане максимално мек,  внимавах уж и........ потроших де що имаше пипетка из къщата, а с две деца те са доста  hahaha явно нещо пропускам  Thinking
ditsan още веднъж бързо и безпроблемно въстановяване и завръщане към тортите  Hug

Драмата не ми се разнищва, по диагонал разбрах, че всички сме с по две ръце, чиято комбинация леви-десни е и отчасти субективна, само критиките и коментарите е добре да не са на лични, защото човек доста се учи и от съветите отправени не лично към него  Peace

И аз това се чудих днес следобед - за пипетите и фондана...и понеже и у нас пипети бол си направих труда да пробвам, ама явно и аз съм с две леви ръце, та нищо не ми се получи, въпреки размесването на фондана предварително...даже и глицерин му сложих малко, че да е по-мек... и нищо не стана.  Thinking

Последната част на поста ти също много ми импонира на усещането за нещата. Peace

# 418
  • София
  • Мнения: 1 078
Просто слагате пластмасовата спринцовка направо с фондана за секунди в микровълновата. Wink

# 419
  • Мнения: 44
Здравейте момичета!Когато не върви не върви и това си е .Писах писах и се изтри .И пак наново.Мини маус никак не  е лесна за моделиране но какво да се прави като  е любимка на много деца.Освен това маскарпонето което винаги купувам от Пикадили ми изигра лоша шега - отдели се около 100 гр течност на 500 гр опаковка .Предполагам замръзнала партида.Както  и да е оправих крема даже хората ми се обадиха да ми благодарят за вкусната торта - нямала нищо общо с поръчаната от реномирана сладкарница ,а малката рожденничка обикаляла около тортата и се радвала на любимата си тероиня от филма и не давала да се реже тортата. Не разбирали малките деца...

Виждам че ръцете са малко по дълги позата на Мики не е планираната ...Но със следващата торта пълен провал

Общи условия

Активация на акаунт