Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 15 833
Здравейте всички!
От няколко дни търся,ровя и не успявам да намеря рецептата на Ердинч за бърз хляб Cry
Много моля,ако някой разполага с нея,нека да я постне тук!Със сигурност знам,че я е пускал тук....мисля,че в 34-та тема....Ами не мога да я изкопая и това си е....Адски ми харесват рецептите на този човек!!!
Виж тук, тук е написал рецептите си Ердинч.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676959.0

# 121
  • Мнения: 92
Тайна,тази тема я бях прегледала няколко пъти.Няма я въпросната рецепта за бърз хляб на Ердинч.... Rolling Eyes
Благодаря ти за бързия отговор все пак!  bouquet

# 122
  • Мнения: 1 884
Моля за изпитани рецепти за безглутнови тестени неща.
Да уточня ,че безглутеновото брашно го правя на питки в съотношение 50/50 с бяло брашно. Рецептата ми е с кисело мляко. Но ми се иска и други рецепти да изпробвам, брашното ми е много и трябва да го оплозотворя.

# 123
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Имам един въпрос относно разрезите - маже ли се резеца или ножа с нещо?  newsm78 За хляба разбрах че може да се сложи брашно отгоре.
Аз поръчах машинката на Горения, в събота ще е при мен - ще дам отзиви веднага.

# 124
  • Мнения: 24
И аз до последно гледах Gorenje BM1400E, но днес си поръчах  Midea  THD 30 AK-S и очаквам в събота да я получа. До тогава ще се заредя с брашно, ядки, семена и много ентусиазъм. Благодаря на всички, които се отзоваха!  Hug

# 125
  • Мнения: 7 779
не се запасявайте с много брашно.

# 126
  • Мнения: 51
Тайна,тази тема я бях прегледала няколко пъти.Няма я въпросната рецепта за бърз хляб на Ердинч.... Rolling Eyes
Благодаря ти за бързия отговор все пак!  bouquet

не си спомням за коя рецепта става дума но виж тука, тука и тука, поразгледай също така тука тука, и тука

рецептата на жената беше най много използваната бърза от мен, но навремето бях доволен и от рецептата за бързата на бревилето, затова публикувах я и нея тука
 Hug

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 09:48 от Ердинч

# 127
  • Мнения: 1
Здравейте всички!
От няколко дни търся,ровя и не успявам да намеря рецептата на Ердинч за бърз хляб Cry
Много моля,ако някой разполага с нея,нека да я постне тук!Със сигурност знам,че я е пускал тук....мисля,че в 34-та тема....Ами не мога да я изкопая и това си е....Адски ми харесват рецептите на този човек!!!
Тази рецепта ли търсиш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=517604.msg16208778#msg16208778

# 128
  • Мнения: 5 383
Здравейте - избрах хлебопекарната. Ще е на Горение BM 1400 и имам нужда от рецепта за базов бял хляб - ще я купувам довечера. В книжката на машината рецептата е 500гр брашно и 500мл вода - струва ми се много водата  Thinking

# 129
  • Мнения: 1 934
Не знам колко събира тази машина, моята събира 1500 грама хляб и досега не съм правила с 500 мл вода+ бяло брашно, защото ще опре в капака.

Обикновено правя с 400 мл вода и брашното е почти двойно, тоест 800-900 грама. На око, за да стане хубава топка.


Рецепти има на първа страница в изобилие, просто сядаш и четеш  Peace

# 130
  • Мнения: 7 779
Имам един въпрос относно разрезите - маже ли се резеца или ножа с нещо? 
тц.  достатъчно е да е много остър. за по-добър резултат може да използваш ножче за бръснене. ама да не ощетяваш мъжо .... Laughing

# 131
  • Мнения: 92
Ердинч, Hug
Откак съм си закупила хлебопекарната,изпробвах всевъзможни рецепти за всякакви видове хляб.Обаче така и не успях да почувствам онзи истински вкус на хляба,който помня от детството си.Искаше ми се да вкуся отново онзи хубав селски тип хлебец,с дебела и хрупкава коричка...Съвсем случайно попаднах на твоите рецепти и страшно се зарадвах,когато видях,че в тях липсва така широко използваната захар,както и огромното количество мая!!!Селският хляб,направен по твоите рецепти е нещо невероятно и го препоръчвам на всички фенове на истинския вкус на насъщния-само от брашно,вода,сол и малко мая CrazyАдмирации за лимоновия сок-в комбинация с него живата мая прави вълшебства PeaceКато споменах маята,искам да те питам нещо и за нея.Видях,че съветваш при месенето на хляб да се вземе пред вид съотношението на брашно:мая.Маята трябва да е 1% или максимум 1,5% спрямо брашното,така ли е?Аз понеже работя само със жива мая,би ли ме посъвсетвал как точно да определям количеството мая спрямо брашното? EmbarassedВидях,че си споменал,че 1гр суха мая=2 гр жива.Ако искам да правя хляб на бърза програма за 1ч,20 мин.,как да се ориентирам за количеството мая? newsm78Ох,дано не съм ти досадила с толкова въпроси наведнъж Embarassed
Много,ама много ти благодаря за включването и за прекрасните рецепти!!! Hug Heart Eyes

# 132
  • Мнения: 1 934
Битер Муун, рецептите на Ердинч са страхотни  Simple Smile Не разбрах какво те притеснява захарта в хлябовете?  newsm78

А за този селски хляб, който описваш, струва ми се, че в хлебопекарна трудно би го постигнала, обществените фурните на дърва постигат този ефект  Peace

# 133
  • Мнения: 8 559
Здравейте - избрах хлебопекарната. Ще е на Горение BM 1400 и имам нужда от рецепта за базов бял хляб - ще я купувам довечера. В книжката на машината рецептата е 500гр брашно и 500мл вода - струва ми се много водата  Thinking
               Моята машинка е същата,но за традиционния бял хляб нямам толкова вода и брашно  newsm78 При мен е така хляб - 0.9 - вода 350,брашно - 500.Хляб -1.125 - вода -480,брашно-620.Хляб - 1.350 -вода 540,брашно-760.По-малките грамажи не ти ги пиша,но в тези се налага да досложа малко брашно с лъжица докато вътре се завърти хубава гладка и нелепнеща по стените на съда топка тесто.При това намалявам и маята на 100 гр- 1г.

# 134
  • Мнения: 7 779
 Моята машинка е същата,но за традиционния бял хляб нямам толкова вода и брашно  newsm78 При мен е така хляб - 0.9 - вода 350,брашно - 500.Хляб -1.125 - вода -480,брашно-620.Хляб - 1.350 -вода 540,брашно-760.По-малките грамажи не ти ги пиша,но в тези се налага да досложа малко брашно с лъжица докато вътре се завърти хубава гладка и нелепнеща по стените на съда топка тесто.При това намалявам и маята на 100 гр- 1г.
а защо не пробваш да намалиш течността  newsm78  на мен ми се вижда ,че тя е в повече , а не брашното в по-малко.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт