Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 054
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 324
Привет! Купих си сусамено, ленено и тиквено брашно, имам и ръжено, грахам и царевично..Много искам да спретна диетично, здравословно, полезно хлебче! Приемам всякакви идеи! Hug

# 16
  • Перник
  • Мнения: 5 059
Благодаря за новата тема!  Grinning

# 17
  • София
  • Мнения: 5 620
Въпреки, че слагам тиквените семки на "Add"-а, пак повечето се начупват. Вие кога слагате "екстрите"?

# 18
  • София
  • Мнения: 15 832
  Днешният ми хляб!



# 19
  • Мнения: 211
Слагам всички екстри в началото заедно с другите продукти и по този начин те се разпределят по цялото тесто. Когато ги добавя след звуковия сигнал често част от добавките си остават по коричката на хляба и се изронват.

# 20
  • Мнения: X
Тайна, голям кеф е да се гледат питките ти и жалко, че няма как да си отчупя от екрана Simple Smile.

Сладкия хляб, който пека в машина, но този път е без мая, само с натурална закваска. Много съм доволна, надмина очакванията ми в пъти! Замесих набързо в машината, оставих на топло да втасва, после пуснах на Френски хляб, но преди печенето изключих машината и пак сложих казанчето с тестото във фурната. Като втаса, го изпекох в машината за 50 минути.

# 21
  • Мнения: 1 934
Брей, Алис, какви големи шупли има, че той все едно е с мая  Simple Smile

Много рядко човек може да види бял хляб със закваска, нали обикновено черните са с такава.

# 22
  • София
  • Мнения: 15 832
  Алис, колко часа всичко ти отне, за да изглежда така, все едно е с мая?

# 23
  • Мнения: X
И аз бях изненадана от това как се държи тестото. При измесването и втасването си изглеждаше едно такова хубаво, лъскаво и еластично. Само външната кора на хляба  (след изпичане) подсказваше, че не е с мая - едно такова матово, а бе не е същият цвят, както с мая. Вкусът ме шокира приятно.
Сега да помисля колко часа ми отне всичко...  може би някъде около 11-12 часа. След замесването стоя около 2-2,5 часа на топло, после 5 часа на Френски хляб, без печене (с печенето програмата е 6 часа), после 3 часа втасва на топло във фурната и пуснах печене в машината. Стафидите ги сложих след първите 2-2,5 часа.
А относно шуплите, мисля, че няма значение дали е бял или черен, все си има хубави шупли, ако се е получил хлябът.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 10:41 от Анонимен

# 24
  • София
  • Мнения: 15 832
    Алис, времето е много ,но резултата си заслужава!Аз ще забравя,че правя нещо ,не е за мен този метод.

    А моят хляб, така изпечен(както е на снимката) много ни хареса.Става въздушен и пухкав като памук, на конци,с хрупкава коричка и първия остана три дни мек, за повече не можахме да проверим.Стои увит в хавлиена кърпа.

# 25
  • Мнения: X
Тайна, твоят хляб с яйца и мляко ли е и по-мекичко ли е тестото?

# 26
  • София
  • Мнения: 15 832
Тайна, твоят хляб с яйца и мляко ли е и по-мекичко ли е тестото?
Алис, нито яйца, нито мляко слагам.Тесто за хляб с вода е.Маята е сръбска и съм много доволна от нея.При месенето сипвам първо топлата вода, маята, захарта.После половината брашно, солта и другото брашно.Накрая с шишето кръгче-две олио, но моето олио е с малко отворче, та не се лисва много.Иначе, две -три лъжици.Първия беше с по-мекичко тесто и бухна повече, на втория беше малко по-твърдичко.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 11:05 от Тайна

# 27
  • Мнения: X
Тайна, благодаря! Явно има значение кои ръчички месят Simple Smile, освен маята и т.н.

# 28
  • София
  • Мнения: 15 832
Тайна, благодаря! Явно има значение кои ръчички месят Simple Smile, освен маята и т.н.
Алис, машинката меси  Grinning.Просто трябва да има усет човек кога е втасало и е за печене , да не остане и да превтаса.Мен все ме е страх да не ми превтаса.Ако не ме беше страх, може би още по-бухнали щяха да стават.

# 29
  • Мнения: 1 934
Алис, никога с черни брашна не могат да се получат такива въздушни шупли както при теб с белия хляб  Simple Smile Обаче много време ти е отнело и бая баене е паднало  Wink

Тайна, ако си купя плоча, загрявам фурната, лисвам вода, ама нямам дървена лопата да прехвърля втасалото тесто. Ти с какво прехвърляше, беше обяснила, но още тогава не ми стана ясно как  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт