Машина за хляб - 49-та тема

• 52 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Това значи ли че трябва всеки път да дърпам щепсела от контакта ?  Rolling Eyes

При Мулинекс е така, т.е. не се пипа копчето за старт в края на програмата. Моята съм я включила към един контакт-разклонител (удължител), който е с копче и оттам спирам тока на машинта.
При Панасоник може по двата начина - и от копчето на машината, и от контакта да се спре.

Джей, снимай как изглежда тестото, хляба..., разрез.

Не съм много сигурна дали за това говорите, но при Мулинекс, след като свърши програмата, ако искаш да загасиш машината, просто натискаш копчето по продължително - докато изписука и изгасне екрана.  Peace

# 631

Не съм много сигурна дали за това говорите, но при Мулинекс, след като свърши програмата, ако искаш да загасиш машината, просто натискаш копчето по продължително - докато изписука и изгасне екрана.  Peace

Ми за това говорим Simple Smile. Може и да си права, пак ще пробвам, възможно е да не съм държала достатъчно продължително..., но помня, че не ми се получи, т.е. не изгасна екранът. Но така или иначе, в ръководството пише да се спира от контакта. Първата май се повреди точно, защото реших да извадя казанчето, а не беше изключена от контакта... Изписа Грешка и после една програма не работеше. Или е станало някакво съвпадение.

# 632

Не съм много сигурна дали за това говорите, но при Мулинекс, след като свърши програмата, ако искаш да загасиш машината, просто натискаш копчето по продължително - докато изписука и изгасне екрана.  Peace

Ми за това говорим Simple Smile. Може и да си права, пак ще пробвам, възможно е да не съм държала достатъчно продължително..., но помня, че не ми се получи, т.е. не изгасна екранът. Но така или иначе, в ръководството пише да се спира от контакта. Първата май се повреди точно, защото реших да извадя казанчето, а не беше изключена от контакта... Изписа Грешка и после една програма не работеше. Или е станало някакво съвпадение.

Склонна съм да вярвам, че е съвпадение. Няма значение дали контакта е в мрежата или не, ако машината е изключена от копчето. По същия начин както като изключиш ТВ или всеки друг уред от копчето, а той продължава да си седи в контакта. Друг е въпроса, че не е полезно нито за хората, нито за уредите ако последните стоят постоянно включени в контакта.  Peace

# 633
Тайна, аз хал-хабер си нямам от тесто, още повече пък там разните му обяснения. При първите ми опити го пробвах постоянно, за да видя дали залепя. И това се лепеше по пръстите ужасно, сега вече не залепя. Еластично изглежда, гладко не бих казала точно.

Някой за бъркалките ще ми обясни ли ? Защо се получи така ?

# 634
Тайна, аз хал-хабер си нямам от тесто, още повече пък там разните му обяснения. При първите ми опити го пробвах постоянно, за да видя дали залепя. И това се лепеше по пръстите ужасно, сега вече не залепя. Еластично изглежда, гладко не бих казала точно.

Някой за бъркалките ще ми обясни ли ? Защо се получи така ?

Следващия път пробвай с 500 г брашно, а останалото както ти е в рецептата.
За бъркалките - трябва да можеш да ги вадиш и слагаш, не е нужно те да са като заковани за осите (държачите или там както се казват). И като започне месенето, да си вършат работата. Бъркалката на Панасоника спрях да я изваждам и мия (но по нея няма полепнал хляб).
БебОле, не беше изключена от копчето... и така се стреснах тогава, че винаги изключвам тока на машината, когато искам да изваждам или поставям казанчето. А за ТВ ни казаха, че не трябва да се вади щепселът от контакта, защото така се повреждали някакви кондензатори (не им разбирам Simple Smile).

П.П. Като помислих, май не ми е изгасвал дисплеят на Мулинекс, а само застава на първа програма (дори при спиране на някоя програма). Възможно е при различните модели да са го направили по различен начин. Дядо Хаджия имаше модел 5000, може да сподели как е изключвал Simple Smile.

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 15:27 от Анонимен

# 635
  • Варна - Черна гора
За бъркалките:
 - тук Ердинч е показал схеми на поставяне http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=561024.msg17749266#msg17749266
 - моята бъркалка понякога излиза заедно с хляба, понякога не. Но винаги в отвора има изпечено тесто, което почиствам като първо накисвам във вода, а после с клечка за уши, за да не надраскам повърхността. При мен отвора на бъркалката не е покрит с тефлон.
 - и моята бъркалка е разхлабена. Ако бъркалките не се вадят при месене аз лично не бих се притеснявала.

# 636
Снимах двете положения - изключена от копчето изглежда така (задържах, изписука и застана на първа програма):

изключена от контакта:

# 637
Другият ми проблем е че след като приключи програмата и започва да пиука аз не мога да изключа машината. Дава ми код за грешка Е01 или пък тръгва друга програма. Защо ???
айде и аз с мнение. машината можеш да я изключиш , стига да искаш. щепсела вън от контакта и е изключена.  Laughing
при теб какво се получава ? след като изпиука това означава ,че програмата е свършила. не вярвам без твоя намеса да на друга програма както казваш. най-вероятно правиш следната грешка - когато искаш да изключиш от бутона пуск/стоп трябва да го държиш натиснат 2-3 секунди. така става изключването от бутона. при приключване на програмата и ако натиснеш пуск веднага е нормално да ти покаже грешка Е01. това означава ,че машината е топла и не бива да се включва. след като изстине няма да ти показва тази грешка. тогава може да избираш програма по желание.  това е според мен и дано да съм го обяснил разбираемо.
това че бъркалките са хлабави пречи ли ти ? важното е да не превъртат по оста. и моите са хлабави ,но това ме улеснява при ваденето им когато вадя тестото за оформяне и след това го връщам в машината да втаса и да се пече. така че това не е болка за умиране.  Laughing

# 638
Привет, форумци!

Решила съм да се сдобия с машина за хляб. Проучвам от доста време каква да си закупя, но ако можете да ме посъветвате каква да избера. И по-точно за какви характеристики да гледам. Simple Smile

# 639
  • София
Привет, форумци!

Решила съм да се сдобия с машина за хляб. Проучвам от доста време каква да си закупя, но ако можете да ме посъветвате каква да избера. И по-точно за какви характеристики да гледам. Simple Smile
     Има много неща, ти си преценяваш какво искаш - брой бъркалки, покритие, мощност, форма на тавата, брой програми, цвят и т.н. Аз ти препоръчвам евтина и те вършат същата работа,като скъпите,често даже и по-добра.

# 640
  • София

За тази машина ли говорим ?

Ако е за нея - програмите не са ли описани на капака ?

# 641
Привет, форумци!

ето нещо подходящо за хляб , подквасване на мляко, задушаване на зеленчуци (на пара), супи и др.  http://www.manualslib.ru/manuals/25655/binatone-bm-2170-mbs-2175.html

# 642
               Бонго,отвори ми очите  Laughing като не се сещам за чичо Гугъл ти му свърши работата.Чета аз при рускините хляб в мультиварке и такъв в хлебопечке и се чудя какво ли имат предвид. Mr. Green

# 643
  • София
Аз пък на тия мулти- не знам какво си им нямам доверие.

# 644
тя и да не е мулти това може да се направи и в нашите хлебопекарни. просто са се досетили да направят програма която да поддържа постоянна температура за подквасването.
машината за тесто мисля че поддържа някаква температура. недостатъка е , че осите се въртят и на бактериите ще им се завие свят, та няма да може да си свършат работата. иначе за супите и сладката е коментирано и е правено от някой. за задушаването на зеленчуци програмата за печене може да свърши работа, стига човек да има подходящите съдове. та в този смисъл не е нещо кой-знае какво тази машина. с най-често използваните програми и добавка на още 3-4.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт