Машина за хляб - 49-та тема

• 52 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Преди 3 дни си купих тази: http://electron.bg/moulinex-6101-xxl-boudette-p-285240.html#.UVqniTegYa8 хлебопекарна, уж с надеждата че ще ядем вкусен домашен хляб и най-вече че ще ми бъде едва ли не незаменим уред в кухнята ! Да, ама не ! Вече шести или седми опит правя и всичко заминава на боклука ! Тук е важно да поясня, че съм изчела книгата обстойно, прочела съм немалка част от описаните възможни причини във форума, гледала съм клипчетата на тестото.
Къде е проблемът така и не разбирам ? Тестото ми става ужасно лепкаво, не може да се обере хубаво отдолу. Остава голяма част по стените и отдолу по казанчето, най-вече по ъглите. Седи като на малки бучици някак. Пробвах няколко различни програми. Нещата ги слагам както е описано, първо течните, после сухите. Първо правих с жива мая, сега ползвам само суха на Йоткер. Брашното е ми е на София мел, екстра пише на него. Не знам какво точно не правя като хората, при положение че следвам всичко стриктно ?
Искаше ми се да си я ползвам, сега мисля да я връщам или да я продам. Надали ще ми върнат парите за работещ уред. Реотаните нагряват, то е видно. Хляа се изпича добре. Но защо не се оформя пустото му тесто както е показано в клипчето така и нямам отговор.
Идеята ми за този уред беше просто да сипя съставките и в последствие да ям хубав домашен хляб. А всъщност при мен става съвсем друго - нон-стоп висене пред машината и добавяне все на нещо, уж с надеждата да го дооправя. Ама не ! Ако знаех че въпросната машина чудо ще ми донесе толкова нерви и главоболия, вместо радост, може би никога нямаше да си я купя.

И въпреки всичко продължавам да упорствам и не разбирам къде точно е грешката ?
Гледайте и как поставяте бъркалките. Някъде беше показано. Аз за да съм сигурна винаги ги слагам навътре една срещу друга. Ако се разминават (Една - навътре, друга навън) не меси добре.

# 616
  • София
Ами май точно 11-та програма е за печене.
.Не е 11 според мен защото сега като пуснах машината и нагласих на 11 програма таймера ми показа само 10 мин. Как ще се пече само 10 мин? ooooh!
наборе , точно 11-та не я виждам  Laughing   ... или повредата е в моя телевизор  newsm78
Ми да няма я глупава работа за какво е тази програма не знам и то само 10 мин. Ще се побъркам вече с тази машина  Whistling

Ами да - точно 11 програма е тази за печене !

Естествено, че ще даде само първоначалните 10 минути, ти после с плюса си ги увеличаваш с по-още 10 минути. А пък за програмата за печене няма какво описание да ти дадат (затова я няма в описаниято) и каква времева програма да ти направят.

# 617
Много съм впечатлена, изобщо не съм обръщала внимание в каква посока се слагат бъркалките.
Ani Ka благодаря, че сподели.

# 618
преди време мисля, че коментирахме ка се поставят бъркалките. вариантите са 3 - в ръзлични посоки да гледат , в една посока и едната бъркалка изместена на 90 градуса спрямо другата. колежката ти е казала ,че нейните бъркалки "гледат" в различни посоки и това е добре за нейната машина. моите бъркалки пък гледат в една посока и това е добре за моята машина.
ти пробвай различните варианти  и ще прецениш как е най-подходящо за твоята машина.   bouquet

# 619
Здравейте, хлебопекарната ми е Мидеа THD30AK-S, но нямам програмата за Сандвич. Ако може някои да ми даде таблицата за програмиране на времето за тази програма ще съм много благодарна.

# 620
Специално погледнах как гледат моите бъркални - гледат в една посока Simple Smile Доволна сам. Peace

# 621
те гледат както ги поставиш. опитай и в различни посоки. ако не ти харесва спри машината и сложи бъркалките в една посока. после пускай да си продължи програмата.   bouquet

# 622
Пак аз Simple Smile

Значи пробвах няколко различни брашна, маи, купих си и везна. Мерих, правих, струвах всичко ок да е, ама накрая хляба пак не ми се получава. Получава ми се що-горе долу като същата топка, която е в клипчето. Но накрая хляба ми отгоре седи на дупки, незнайно защо. Сякаш не може да омеси хубаво тестото. Разпуква се през средата и по краищата, седи супер безформен. Пробвах почти всички програми, резултат е един и същ.
Препрочетох книгата хиляда и един пъти, която между другото е написана адски малоумно !!! Няма времетраенето на отделните цикли, отделно не мога да намеря програма само за месене или пък печене. И общо взето три часа ми отиват хавая, защото резултата е все трагичен.

И друго да питам - в началото като слагах бъркалките седяха някак стегнато, смисъл препасваха добре, а сега сякаш има луфт и хич не седят както трябва. Излизат си най-спокойно. А първите два дни със зор трябваше да ги вадя.

Досега все съм забърсвала с влажна кърпа, ама преди малко реших да шибна в казанчето малко вряла вода, да опадат наслояванията, че са доста. А от вътрешната страна бъркалките ги почазистих с една клечка за зъби, не ми прелича на тефлон онова вътре, дано да не съм скапала  нещо. Та кажете как чистите вие ?

Другият ми проблем е че след като приключи програмата и започва да пиука аз не мога да изключа машината. Дава ми код за грешка Е01 или пък тръгва друга програма. Защо ???

# 623
  • София
Пак аз Simple Smile

Значи пробвах няколко различни брашна, маи, купих си и везна. Мерих, правих, струвах всичко ок да е, ама накрая хляба пак не ми се получава. Получава ми се що-горе долу като същата топка, която е в клипчето. Но накрая хляба ми отгоре седи на дупки, незнайно защо. Сякаш не може да омеси хубаво тестото. Разпуква се през средата и по краищата, седи супер безформен. Пробвах почти всички програми, резултат е един и същ.
Препрочетох книгата хиляда и един пъти, която между другото е написана адски малоумно !!! Няма времетраенето на отделните цикли, отделно не мога да намеря програма само за месене или пък печене. И общо взето три часа ми отиват хавая, защото резултата е все трагичен.

И друго да питам - в началото като слагах бъркалките седяха някак стегнато, смисъл препасваха добре, а сега сякаш има луфт и хич не седят както трябва. Излизат си най-спокойно. А първите два дни със зор трябваше да ги вадя.

Досега все съм забърсвала с влажна кърпа, ама преди малко реших да шибна в казанчето малко вряла вода, да опадат наслояванията, че са доста. А от вътрешната страна бъркалките ги почазистих с една клечка за зъби, не ми прелича на тефлон онова вътре, дано да не съм скапала  нещо. Та кажете как чистите вие ?

Другият ми проблем е че след като приключи програмата и започва да пиука аз не мога да изключа машината. Дава ми код за грешка Е01 или пък тръгва друга програма. Защо ???

Когато правите такива запитвания, давайте информация за машината, с която работите, ако има възможност снимайте там мястото за управление (бутони, дисплей, капак) където обикновено има допълнително информация. Споделете подробности за рецептата, за поведението на програмата и т.н.

# 624
  • София
 Като свърши програмата, тя сама се изключва и отива на първата програма.Писукането точно това показва, край на програмата.Натискайки копчето,което е за старт, ти всъщност пускаш първа програма, а не изключваш машината.

# 625
Mашината е ето тази: http://www.technopolis.bg/b2c/details/825501/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW610131

Другото, което ми прави впечатление е че не всеки път има второ месене, нали уж трябва да меси два пъти ?  Rolling Eyes

Рецептата е следната:
300 мл вода,
520 гр брашно
50 мл олио
1 ч.л сол
1 с.л захар
6 гр суха мая

Днес пуснах програмата за сладък хляб, 750 грама, 3.10-15 мин. Средна кора на изпичане. То изобщо няма кора горе, а едни оплетени късове тесто.

При мен програмата за основен хляб е 4-та. Времетраенето е 2.54 мисля.
Но на всички програми става едно и също.

Сега почистих хубаво бъркалките, при опит да ги сложа не препасват хубаво !?  Rolling Eyes
Преди пасваха точно, сега не знам какво точно стана ?  Rolling Eyes

# 626
Като свърши програмата, тя сама се изключва и отива на първата програма.Писукането точно това показва, край на програмата.Натискайки копчето,което е за старт, ти всъщност пускаш първа програма, а не изключваш машината.
Добре де, не трябва ли като натисна старт/стоп просто да изгасне дисплея ? Както би било редно. При мен като свръши програмата си седят едни нули и копчето мига нон-стоп в червено. Като натисна старт/стоп обикновено все изписва Е01.

Изобщо не отива на първа програма, както си написала. Това значи ли че трябва всеки път да дърпам щепсела от контакта ?  Rolling Eyes

# 627
  • София
Добре де, не трябва ли като натисна старт/стоп просто да изгасне дисплея ? Както би било редно. При мен като свръши програмата си седят едни нули и копчето мига нон-стоп в червено. Като натисна старт/стоп обикновено все изписва Е01.

Изобщо не отива на първа програма, както си написала. Това значи ли че трябва всеки път да дърпам щепсела от контакта ?  Rolling Eyes
      Моята е простичка машина и да изгасне дисплея, натискам ключето отзад или вадя щепсела от контакта.Когато е включена си показва първа програма и нулите, но не ми пречат.Копчето отпред е за старт или стоп, но ако искаш да спреш по средата програмата.

# 628
Това значи ли че трябва всеки път да дърпам щепсела от контакта ?  Rolling Eyes

При Мулинекс е така, т.е. не се пипа копчето за старт в края на програмата. Моята съм я включила към един контакт-разклонител (удължител), който е с копче и оттам спирам тока на машинта.
При Панасоник може по двата начина - и от копчето на машината, и от контакта да се спре.

Джей, снимай как изглежда тестото, хляба..., разрез.

# 629
  • София
  Както описва тестото, на мен ми прилича или на неомесено добре или на много сухо.Джей, като пипнеш, стиснеш или щипнеш тестото, след омесването, еластично ли е ,меко,гладко,еластично ли е?

Общи условия

Активация на акаунт