Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 699
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 320
да, явно кофти материал е бил на стъклото им, иначе и нормални тенджери със стъклен капак  има много, които се нагряват много на котлона при готвене. Ще чакам да видя моя дали ще се пръсне.

# 1 321
пеп-4o според коментарите не се пръсва капача от нагряване, което е странното. При вдигането му за дръжката след като уреда е бил напълно истинал капака се е пръснал. Други също се оплакват от същото. Явно има някакъв проблем при дръжката. А случвало ли се е да ти загаря, защото най много от това се оплакват. Яденето кипяло на ниската програма та чак капака дрънчал и въпреки течността загаряло винаги от една и съща страна. Явно има някаква дефектна партида.  Thinking

# 1 322
най-вероятно ще има дефектна. Не ври толкова силно, едва едва има мехурчета по края и то равномерно беше, затова писах, че боба ми беше гъст (яхния, такъв ядат) и не захванал никъде. А капака на тези не прилепва плътно, че да го повдига парата от готвенето - на 5.7л. капака има гумено улътнение, което го прави да приляга плътно на тенджерата, но тук обръча в края е метален, без гума и има луфт м/у него и тенджерата - като стария модел 5.7 с керамичния капак- т.е. и да има пара, тя  от там си излиза. Но ще имам едно наум, като хващам капака  за дръжката  Peace

# 1 323
Да обаче вчера попаднах на друга оферта и сега съм в дилема. - http://www.amazon.co.uk/dp/B007XEJ4G2/ref=dra_a_rv_ff_fx_it_P200 … d9748b60378f4eb05
Този идва на същата цена като Андрето 6,5 л, но пък е 4,7л. Е да ама този е с безплатна доставка до България и е последния модел на Крок пот, който тук струва 150 лв. Другото, което ме радвоява е оценките от потребителите. За Андрето е 5 звезди и всички са доволни, за Крока 4,4 и има негативни коментари в които пише, че капака му е дефектен и се пръсва и яденето загаря на ниска степен от едната страна въпреки течността.
Уф май ще си е Андрето, че какъвто съм карък ще ми се падне най дефектния.  Laughing
Аз имам въпросния модел от една година! Страшно съм доволна, нищо не ми загаря, цяло пиле си пека, пуешки кълки и какво ли не! Всичко става чудесно! Аз си го поръчах от Амазона, още докато нямаше в България!

# 1 324
най-вероятно ще има дефектна. Не ври толкова силно, едва едва има мехурчета по края и то равномерно беше, затова писах, че боба ми беше гъст (яхния, такъв ядат) и не захванал никъде. А капака на тези не прилепва плътно, че да го повдига парата от готвенето - на 5.7л. капака има гумено улътнение, което го прави да приляга плътно на тенджерата, но тук обръча в края е метален, без гума и има луфт м/у него и тенджерата - като стария модел 5.7 с керамичния капак- т.е. и да има пара, тя  от там си излиза. Но ще имам едно наум, като хващам капака  за дръжката  Peace
И аз ще внимавам с капака, че толкова си го обичам крока, почти наравно с мултикукъра и миялната машина!   hahaha Изобщо не повдига капака и никаква пара не пуска! На слабото яденето ври едва едва, даже се налага да си залепя носа за капака да видя дали ври! Много съм доволна и това е една от най сполучливите ми покупки! Naughty

# 1 325
  • София
Здравейте ,аз така си бях навила на пръта за подобен уред ,че все пак се сдобих с този https://www.slowcooker.bg/product/71/crock-pot-4-7l-digitalen.html .Сега установих ,че капака изобщо не прилепва към тенджерата ,направо си хлопа .Чудя се дали това ще е проблем при готвенето ?

пеп-4o , твоят уред същия ли е ?

# 1 326
Не е проблем, Гери, моят също не прилепва плътно, т.е. затваря си се нормално, но като гледам снимките е същия принцип. Готви си се всичко, спокойно.
В моя крок, най-малките, си ври доста осезателно, дори и на слабо, но някой, който имаше 2 беше казал, че  в малкия ври доста по-силно от големия.

# 1 327
Здравейте ,аз така си бях навила на пръта за подобен уред ,че все пак се сдобих с този https://www.slowcooker.bg/product/71/crock-pot-4-7l-digitalen.html .Сега установих ,че капака изобщо не прилепва към тенджерата ,направо си хлопа .Чудя се дали това ще е проблем при готвенето ?

пеп-4o , твоят уред същия ли е ?
Моят е същия Капака не разбирам защо ви е да прилапва плътно, това да не е херметическа тенджера  newsm78 Уредът е чудесен, сготвила съм сто манджи вътре, от вкусни по вкусни....нито загяра, нито има някакъв проблем! Слагам вечер всичко, затварям, нагласям на ниската степен и лягам! На сутринта манджата готова, от вкусна по вкусна! Laughing

# 1 328
притесняваме се дали ще сготви вътре  Laughing Сготви, както казах. Но на този капака още по-малко прилепва, отколкото на стария 5,7, оня също не затваря плътно. Просто този доста хлопа. А на 5,7 електронния индикатор пък е с гумен и затваря плътно. Всъщност, до сега само за сармитеми трябва плътно, да може да се задушават и на най-горния ред, затова там ползвам едно парче алуминиево фолио  Peace

# 1 329
Тази нощ си подквасих кисело мляко в тенджерката.
Налях на дъното символично  вода, сложих 2 малки чиинйки и върху тях 2 кофички от магазинно кисело мляко.
Исках да са изолирани от дъното.
Включих за 1ч30мин  на "подгрей", но под капака сложих хартия да не изстине много бързо.
Ами това е. Стана гъсто и много хубаво. Като го увивам в кърпа ми стои по-рядко.

# 1 330
dobra, само да ти кажа, че кофичките от кисело мляко са от пластмаса, която не е желателно да се нагрява, защото отделя вредни химикали.

# 1 331
dobra, само да ти кажа, че кофичките от кисело мляко са от пластмаса, която не е желателно да се нагрява, защото отделя вредни химикали.
Неприятно, но факт. Затова ги сложих върху чинийки и във вода, да няма директно нагряване. Не пазя стъклен амбалаж, а трябва. Надявам се Температурата на "keep warm" да не е над 40º.

# 1 332
Добра, млякото може да квасиш и в нормални порцеланови купички, или стъклени (за крем-карамел, за ядки) по-дълбоки, както и в дебели чаши. Вярно са по-ниски, но пак вършат работа за такива случаи.

# 1 333
и защо само в тях? - може и в бурканчета - сетне затваря с винтовата капачка и дори ще й трая повече

# 1 334
Защото тя каза, че не пази стъклен амбалаж.

Общи условия

Активация на акаунт