Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 094
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 500
  • Мнения: 9 453
аз варя, после охлаждам да замръзне и тогава си събера, че лесно. И бульона разделя тогава. Правя супа с почистеното от костите месо, всякаква там яхния -картофена, с грах, с кисело зеле също става.
ама аз слагам всичко на 8-9 часа   на ниска, Laughing щото и на по-малко да е, мен ме няма.

# 1 501
  • Мнения: 4 369
Най-накрая и моя помагач пристигна днес http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BG4FZRM?psc=1&redirect … etailpage_o01_s00
На Нова година правих в гювеч много хубави свински пържолки с гъби, моркови и чаша червено вино. Сега ми се иска да ги направя в новия уред. Някой може ли да ме посъветва трябва ли предварително нещо да подготвя, как да ги наредя и колко време да печа на бърза степен, че да го почна утре сутрин и да стане за обяд?
В гювеча предварително съвсем леко запържих пържолките и отделно зеленчуците и чак тогава ги сложих да се печат, но сега не знам как да процедирам.
Другия ми въпрос е принципен. Мога ли вечер да си подготвя какво ще готвя във вътрешния съд, да го сложа в хладилника и на сутринта само да го извадя и да го пусна да се готви?
Благодаря за съветите предварително

# 1 502
  • Мнения: 496
ioana_g, да ти е честита новата придобивка. Аз бих запечатала първо месото, за да има добър външен вид после  Laughing Гъбите и морковите може да се сложат директно. само ме притеснява виното. Защото тук нищо не извира. И зеленчуците като си пуснат и те соковете ще стане доста воднисто. Но може после да извадиш и да запечеш във фурна, когато всичко е вече задушено.
Времето за готвене е относително. Зависи какво количество ще са продуктите. Ето тук има примерни таблици според вида на месото и количеството. аз обикновено готвя на бавната степен 8-9 часа или н бърза 6. За по-малко от 6 часа не ми се е получавало.
Не те съветвам да слагаш в хладилник от вечерта, защото съда е керамичен и после при загряване би могъл да се пукне. По-добър вариант е да си подготвиш( нарежеш) нещата в друг съд и сутринта само да ги сглобиш в съда на крока. Ето тук малко съвети за готвенето.

# 1 503
  • Мнения: 4 369
Дани, благодаря много за съветите и за линковете.

# 1 504
  • при най-добрия мъж...
  • Мнения: 915
Здравейте, момичета! От една седмица и аз съм горд собственик на слоукукър. Взех си 4.7 л, марка Крок-пот на някаква невероятна оферта в ОЛХ, за 90 лв.
От както го имам пробвахме боб, кисело зеле с джолан, цяло печено пиле с картофи и моркови, а снощи заредих едни кюфтенца с дом. сос с праз по рецепта, която прочетох тук. Много съм доволна, а раята в къщи два пъти повече, защото вече всяка вечер има наготвено като се върнем от работа. Мисля уикенда, като съм по-свободна да пробвам да изпека хляб, защото вярната ми хлебопекарна се повреди по Нова Година и много ми липсва. Ще следя темата редовно за нови рецепти и идеи.

# 1 505
  • Мнения: 74
Здравейте
Преди около година си купих crock pot 5.7 литра, старта версия с глинения капак. Тогава във форума на 46 страница надълго описах всички недостатъци на уреда които видях. Сега имам следния проблем с crock pot-а 5.7. Гърнето изглежда много захабено и когато се измие от вътрешната му страна се появяват едни бели петна. Опасявам се че му се е протрил гланца и е възможно да изпуска някакви гадости в храната от гърнето. Други хора имат ли го този проблем? Когато го купих му беше леко пукната дръжката на капака и от пукнатината при готвене течеше някакво бяло гадно нещо. Утре мога да го снимам и да кача снимки. Иначе въпреки многото си недостатъци уреда готви много вкусно

Моля и други да споделят имат ли този проблем?

# 1 506
  • Мнения: 5 873
Имам 3 кукъра, които не са Крок-пот, на двата им падна покритието.Точно там,докъдето е било нивото на яденето. Малки бели точици. Не мисля да спирам да ги ползвам. Simple Smile Не мога без тях.  Heart Eyes Crazy

 Indira, ioana_g, честито ! Да си ги позвате със здраве!  Hug

# 1 507
  • Мнения: 9 453
и на моя точно тази, 5.7  има няколко бели петънца там по средата, но това, което е под покритието е керамика. Всъщност покритието е паднало някъде в храната  Mr. Green изяли сме го-. Но при мен е на 3.5 години и много използван.

# 1 508
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Пепчо, мисля, че тя има друго предвид - белите петна като от варовита вода, които се появяват върху гланца (а не изпадал гланц и бяла керамика отдолу). Ако за такива бели петна става въпрос, те са абсолютно нормални и не са от захабяване. Едно минаване с леко намазнена салфетка ги премахва (до следващото или по-следващото миене).

# 1 509
  • Мнения: 5 873
Аз имах предвид точно паднал гланц-отдолу се вижда керамиката .

# 1 510
  • Мнения: 9 453
Аз имах предвид точно паднал гланц-отдолу се вижда керамиката .

 Peace

# 1 511
  • Мнения: 1 572
Продават се и само вътрешни съдове. Няма нужда от цял нов крок.
Аз си купувам еднократни овални тавички, които пасват на дъното на моя крок. "Постилам" и готвя. Моя все още е ок с покритието, но ползвам тавичка, ако ще нося храната някъде или е нещо, което ще залепне.

# 1 512
  • Мнения: 4 369
Току що мушнах гърнеца във фурната, че му бях сложила едни пилешки кълчици и искам да се позапекат малко. Силно се надявам да остане здрав. Фурната е загрята на 180 градуса.

# 1 513
  • Мнения: 33 156
Току що мушнах гърнеца във фурната, че му бях сложила едни пилешки кълчици и искам да се позапекат малко. Силно се надявам да остане здрав. Фурната е загрята на 180 градуса.
Иоанка нали и грънеца е топъл, няма да се пукни!

# 1 514
  • Мнения: 4 369
Току що мушнах гърнеца във фурната, че му бях сложила едни пилешки кълчици и искам да се позапекат малко. Силно се надявам да остане здрав. Фурната е загрята на 180 градуса.
Иоанка нали и грънеца е топъл, няма да се пукни!
Даа, оцеля. Всичко си изядохме вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт