Crock Pot -мнения, рецепти

  • 397 968
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 485
  • Мнения: 245
Кажете нещо бързо за приготвяне с кайма.

Лазаня, прави се както ако я слагаш във фурната. Печеш 4 часа на high.

# 1 486
  • Мнения: 2 391
Моля за линкче към боб в крок-пота (с времето съответно на висока и на ниска степен) !

Имам Пепчова рецепта (велика, е), но е за обикновена тенджера, а в блога не намирам в "Постни".

Мерси много!

# 1 487
  • Мнения: 9 451
погледни в  публикацията боб, боб, боб..... трябва да има и за крок пот.
но - в общи линии - кипвам със сода, ври 10 мин, сменям водата и прехвърлям в крока. НАливам вода, слагам олио, сол, зарзават (чушки морков лук) и се готви. Накрая или запържа червен пипер прибавя и брашно, или го оставя бял. Водата зависи от навирането на боба - или 1/2 - боб/вода, или 1/3, пък и зависи колко гъст го обичате

# 1 488
# 1 489
  • Мнения: 2 391
 мерси Пепчо   bouquet

Колко време е в крока ?

# 1 490
  • Мнения: 2 391
Лъвица, мерси много.

# 1 491
  • Мнения: 9 451
аз залагам 8-9 ч че излизам на работа, толква се готви, няма да се развари.  сега проверих - има  в блога, свери пак

 Grinning намерили сте

# 1 492
  • Мнения: 8 001
Кажете нещо бързо за приготвяне с кайма.

Лазаня, прави се както ако я слагаш във фурната. Печеш 4 часа на high.

Много ти благодаря!

# 1 493
  • Мнения: 496
Аз днес направих Телешко варено в Crock Pot. Получи се уникално-телешкото се топеше в устата.  Досега винаги съм го правила в тенджерата под налягане, но тук има съществена разлика във вкуса   chef

# 1 494
  • Мнения: 8 001
Аз понеже не сьм яла червен боб - той така странно ли си. мирише?

# 1 495
  • Варна
  • Мнения: 634
dani1712, ще те помоля да обясниш как си правила телешкото варено в крока. Аз от скоро имам доста телешко и ми се иска да намеря начини по които бих го приготвяла там, но още не съм пробвала.

# 1 496
  • Мнения: 673
Снощи правих този селски хляб, но щяхме да закъснеем за гостито и го прехвърлих след час и нещо във фурната, че да стане по-бързо. Много подправки бях сложила (шарена сол и чубрица) и чак нагарчаше. Другия път ще знам.
Днес сготвих кисело зеле с някакви свински кокали, стана перфектно!
Като поизпразним крока тази вечер, за утре ще сложа подобна на тази каша с ябълки и амарант. Нямам търпение да стане сутрин  Crazy Малко ще модифицирам рецептата, нямам фурми, а и млякото вместо кокосово, ще си сложа обикновено.
А след като свършим закуската, ще метна доб с лук Simple Smile
Този крок голям мерак е, стана най-използвания уред вкъщи Simple Smile

# 1 497
  • Мнения: 496
Да-а-а, голям мерак е , че и как спестява време  Simple Smile
Есенно цвете, Правих телешкото варено с парче телешки джолан. Съвета ми е, ако искаш добре изглеждащи хапки месо да си го нарежеш предварително . Че после месото се разпада и стана на конци. Не съм го правила по конкретна рецепта, а импровизирах с налични продукти.
На дъното на крока сложих нарязани на хапки глава лук , малко парче праз, 3 картофа, 2 моркова, 1 корен пащърнак, 3 корена гулия и малка глава целина. Посолих леко, сложих 2 дафинови листа, 3 зърна бахар и 10 -ина зърна черен пипер. Разбърках добре всичко и отгоре сложих цялото парче джолан (леко осолен). Налях вода до средата на месото. После зеленчуците и месото и те си бяха пуснали вода и точно се покриваше джолана. Ако искаш по-рядко може да увеличиш количеството вода. Готвих 6 часа на 2-ра степен. Като един час преди да изключа сложих и 1 натрошена суха чушка и 3 сушени домата. Сервирах с настърган хрян с оцет.  chef
Други любими рецепти за телешко са ми телешко с дюли и телешко с грах.

# 1 498
  • Варна
  • Мнения: 634
Благодаря ти много, dani1712. Ще го пробвам, както и това с дюлите.

# 1 499
  • Мнения: 1 572
Взех патешки фенер, с доста месо е. Колко да го варя на силно?
Рецепти?
Сложих го с 4 литра вода да си отделя бульон.
И още нещо - може ли вместо да изрязвам мазнината предварително, да я обера от бульона след изстиване? Идеята е да си я заделя за готвене.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 09:46 от dobra

Общи условия

Активация на акаунт