Crock Pot -мнения, рецепти

• 400 000
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 240
  • САЩ
Правих свински кебап с ориз, но нещо не се получи добре на вкус. Обикновено като го правя в нормална тенджера първо запечатвам малко месото и след това добавям вода и подправки и варя. В крока сложих всичко наведнъж и сложих да се готви. Месото се беше сварило, но някак си едно такова беше на вкус ...абе безвкусно. Някой правил ли е това ядене и има ли идея как да го докарам същото на вкус без да му вися? Дали ако запечатам първо месото и така го сложа в пота ще има разлика?

# 241
Това са им цените. Естествено, че има и доставка. Може обаче да се поръча директно до БГ и тогава излиза супер изгодно.
И на трите не позволява да се пратят директно до България, нещо си в грешка. Два от посочените са с 7 лири доставка, другия с 5 лири до англ. адрес, което не е за пренебрегване. Намесила съм се, защото информацията не е посочена коректно. Както и да е, темата е полезна с друго, а не да се препираме.

# 242
Правих свински кебап с ориз, но нещо не се получи добре на вкус. Обикновено като го правя в нормална тенджера първо запечатвам малко месото и след това добавям вода и подправки и варя. В крока сложих всичко наведнъж и сложих да се готви. Месото се беше сварило, но някак си едно такова беше на вкус ...абе безвкусно. Някой правил ли е това ядене и има ли идея как да го докарам същото на вкус без да му вися? Дали ако запечатам първо месото и така го сложа в пота ще има разлика?

запечатай си го предварително на тиган пак. (или в друга тенджера). Ако го готвиш с повечко сос  (вода) - така става.

# 243
  • САЩ
Мерси! То от мързел да спестя една стъпка, ядохме безвкусна манджа  Laughing Обаче зелевите сърми станаха един път! Много вкусни и въобще не ми се разкашкаха или отвориха както ми се получава някога като ги варя в обикновена тенджера.

# 244
  • Варна
Здравейте! Някой сравнявал ли е готвене в крок-пот и в керамичен гювеч? Намерих рецепти само с месо. Готвите ли постни ястие и как се получават? Ако е обсъждано, извинете ме.

В гювеча нещата се запичат отгоре, в крок-пота - не, защото не е толкова висока Т и защото няма какво да пече отгоре. Освен това крокът хаби за 10 часа толкова ток, колкото гювеча във фурната за 1 час. И картофите и зеленчуците в крока не се разпадат, дори да са готвени 10 часа и да са напълно сварени.

Всичко, което можеш да готвиш в гювеч, независимо дали е постно или месно, можеш да готвиш и в крока - само с ориза се процедира по по-различен начин. И отделно можеш всичките супи, лещи, боб и т.н. - на такива само доматите им се слагат най-накрая, че иначе става кисело.

Благодаря!

# 245
Това са им цените. Естествено, че има и доставка. Може обаче да се поръча директно до БГ и тогава излиза супер изгодно.
И на трите не позволява да се пратят директно до България, нещо си в грешка. Два от посочените са с 7 лири доставка, другия с 5 лири до англ. адрес, което не е за пренебрегване. Намесила съм се, защото информацията не е посочена коректно. Както и да е, темата е полезна с друго, а не да се препираме.
Koe не е посочено коректно? То си пише на страницата колко е цената и колко е доставката... Не съм излъгала за всеки случай.  Rolling Eyes Все пак намалението от 40 на 12 паунда си е факт! Дори със 7 паунда доставка.

# 246
те това, за живущите в БГ
Цитат
И на трите не позволява да се пратят директно до България, нещо си в грешка. Два от посочените са с 7 лири доставка, другия с 5 лири до англ. адрес,

# 247
Определено мисля, че не се препираме, само си говорим  Grinning Точно тези не съм ги проверила дали доставят до БГ, но аз лично си купих от там с директна доставка. А човек като си търси, намира. Спирам да пиша по темата, за да не стане наистина препирня.  Rolling Eyes

п.п Мен тия дни ме помръзва нещо и не съм готвила в Крокчето. Имам обаче едно телешко, което чака с нещо да го сготвя. Ние само месо със сосче не ядем, трябва ни доста гарнитурка. Обаче ми писнало ориз, картофи, ориз и тн. Tired

# 248
те това, за живущите в БГ
Цитат
И на трите не позволява да се пратят директно до България, нещо си в грешка. Два от посочените са с 7 лири доставка, другия с 5 лири до англ. адрес,
Да, но много хора от форума, включително и аз, ползват посредници превозвачи, за 1.30 лв/кг.
Мислех, че ще полезно за някой. Както и да е.

# 249
  • в тристайна гарсониера :)
Кой посредник доставя за 1.30лв?
Аз днес правих мусака в крока, сложих съвсем малко вода - не трябваше  Simple Smile Ще се разберем някой ден по метода проба - грешка  Grinning

# 250

Мен от два дни ме сърбят ръцете да попитам същия въпрос, но реших, че потребителката ще си помисли, че се заяждам с нея. С удоволствиe ще преглеждам темата, за да видя отговора и, може нещо да съм изостанала с цените на превозваческите фирми.

# 251
ggbg даваха на 1.30, явно е било докато натрупат клиентела, или някаква промоция, не съм запозната с фирмата, но доставяха за 1.30. Тези uktobg и те даваха на 1,40 по едно време, сега са на 1.70, което също не е кой знае колко повече.

sis,   bouquet

# 252
ggbg даваха на 1.30, явно е било докато натрупат клиентела, или някаква промоция, не съм запозната с фирмата, но доставяха за 1.30. Тези uktobg и те даваха на 1,40 по едно време, сега са на 1.70, което също не е кой знае колко повече.

sis,   bouquet
Аз ползвам фирма, която взима 2,20/кг, което е супер изгодно.

Откакто почнаха жегите не ми се готви в Крок-а  Shocked Ама такъв мързел ме е налегнал, че няма на къде.  Mr. Green

ПРЕКРАСНА НЕДЕЛЯ ВИ ЖЕЛАЯ, МОМИЧЕТА. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЦВЕТЕНЦА.

# 253
  • в тристайна гарсониера :)

Мен от два дни ме сърбят ръцете да попитам същия въпрос, но реших, че потребителката ще си помисли, че се заяждам с нея. С удоволствиe ще преглеждам темата, за да видя отговора и, може нещо да съм изостанала с цените на превозваческите фирми.

Не се заяждам, глупости, просто ми се видя супер евтино Mr. Green Аз знам за 1,70 лв най - евтино, но офисът им ми е далече.
На мен пък като е топло ми е по - лесно да готвя в крока.  Иначе фурната или котлона още повече затоплят кухнята.

# 254
Аз пък си угодих и си купих този

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9367847.htm
- готвя за себе си постничко и съм много доволна. Събира 3-4 порции. Simple Smile Вече си сготвих зелен фасул с картофче вътре,сега заредих гъбки с лук, после ще добавя ориз.   chef
Ще го ползвам още за супички , за сосове за спагети и талятели...  Grinning

Вчера за семейството в големия кукър сготвих бурания със свинско с последната кисела зелка.   Simple Smile Облизаха си пръстите.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт