Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 240
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 400
  • София
Баткован точно същият проблем с вкуса имам и аз на боба, както вече писах по-горе.
Децата обичат боб, но след два пъти изхвърлян, спрях да опитавм и го готвя или стандартно или както ти си писал го ползвам само за да го сваря.
А иначе в слоукукър почти не се слага вода, продуктите си пускат и нищо не извира.

# 2 401
Аз боба винаги го кипвам и след като изхвърля първата вода го слагам в крока с всичко - домати, подправки, сол и го  пускам за 8 часа на слоу. Става много вкусен. То си зависи и от сорта боб.

# 2 402
  • София
пеп-4o не  е за слоу кукър, но ако може бих искала да те попитам за една рецепта.
Харесах си рецептата за октопод от блога ти, но купих пипала на калмар..  Simple Smile
Дали ще има някаква разлика в приготвянето им с тази на октопод.
Да кажа, че пипалата на този калмар, са като октопод. Бил гигантски калмар и на един пипалата са 1 кг.

# 2 403
  • Пазарджик
Може ли малко инфо за чушките. Печени с крока как стават - меки като сварени или лесно белещи се, но леко хрупкави(твърдички)? Защото баш като печени няма как да станат, но ако не са като сварени ме устройва Simple Smile

# 2 404
ами нали описах, то това е, кисна го и аз една вечер във вряла (в началото) вода, и сутринта го слагам, с другите неща. странно е, че е суров, на мен за 8 часа на low ми е суепр добре. аз съм с крок пот, към 5л. модела.

вчера сложих леща на 8, много й е, както и очаквах, почти беше извряла водата, почти се беше позапекла отстрани Laughing

тези картофи в плик с подправки ли ги слагате и по колко време?

# 2 405
пеп-4o не  е за слоу кукър, но ако може бих искала да те попитам за една рецепта.
Харесах си рецептата за октопод от блога ти, но купих пипала на калмар..  Simple Smile
Дали ще има някаква разлика в приготвянето им с тази на октопод.
Да кажа, че пипалата на този калмар, са като октопод. Бил гигантски калмар и на един пипалата са 1 кг.

да, на същите попаднах и аз и направих http://pep-4o.blogspot.bg/2016/05/888.html 

Аз кипвам боба предварително, сменям му водата и тогава слагам.  + лук, солта дори, чушка и оставям да се готви. Накрая запържвам червения пипер в олиото, прибавям мъничко брашно, разреждам с вода от боба и връщам в крок пота. Прибавя джоджен и оставям 15-20 мин още

# 2 406
Бобът и лещата и на мен ми се получават. Обикновено на 8-9 ч. на слаба степен. Нищо не запържвам, всичко сурово, само сменям 2-3 води на боба и го кисна предишната нощ. Солта и джоджена по навик ги добавям в края на готвенето.

Сега с въпрос: имам кисело зеле и парче тлъстичко свинско. Заедно ли да ги сложа в крока? Месото сурово ли? Вода/зелев сок, колко да сложа? И колко време да готвя на коя степен?

Кажете вие как готвите кисело зеле с месо в Слоукукъра?
 bouquet

# 2 407
Запечатвам месото,слагам го в кукъра с олио и отгоре зелето, червен пипер и подправки,аз го готвя с дафинов лист....ьаливам с малко зелева чорба....и на 8 чада на слоу

# 2 408
mimi, добър съвет - да сложа месото отдолу, под зелето.  Hug

... кисна го и аз една вечер във вряла (в началото) вода...
А защо във вряла вода? Аз знам, че бобът се залива да кисне със студена вода.

# 2 409
Запечатвам месото,слагам го в кукъра с олио и отгоре зелето, червен пипер и подправки,аз го готвя с дафинов лист....ьаливам с малко зелева чорба....и на 8 чада на слоу
И аз така правя. Peace
А бобът накисвам в студена вода за една нощ, изплаквам и кипвам в малко студена вода, слагам и лъжичка сода, изплаквам обилно и слагам в слоу кукъра, добавям лук, морков, чушка, джоджен, калоферче, вода (около два пръста над боба). Варя на HIGH, на третия час слагам сол. Готов е за 4-5 часа. Правя запръжка и това е. Става чудесен.

# 2 410
  • Калифорния, САЩ
Може ли малко инфо за чушките. Печени с крока как стават - меки като сварени или лесно белещи се, но леко хрупкави(твърдички)? Защото баш като печени няма как да станат, но ако не са като сварени ме устройва Simple Smile

Почти като сварени са, но не толкова меки. Белят се чудесно, от раз.

# 2 411

Значи у нас никой няма да ги яде, ще се ползеат за кьопоолу или за салата с извара и това е Sad

# 2 412
  • Калифорния, САЩ

Значи у нас никой няма да ги яде, ще се ползеат за кьопоолу или за салата с извара и това е Sad

Мимка, вкусни са, дай им шанс. Аз ги ползвам за салата с чесън, лук, маслинки, копър,  магданоз... Намачквам ги с вилица и ги смесвам с яйца, чудни омлети стават (малкият не иска да яде чушки, но така не ги и забелязва и си ги хапва). Слагам ги и в други салати, или ги добавям към супи, манджи. абе тук чушки има целогодишно и напоследък поне веднъж седмично ги "пека" в Крок-а и ги ползвам следващите 2-3-4 дни. Витаминки, витаминки...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 2 413
Ир, аз ще ги ям, но ММ и детето не! Аз правя салата с извара, печен пипер и чесън, ще ги пробвам непременно! Имам и нов нутри екстрактор и ще си правя вегетариански пастет!
При нас също има целогодишно, зимата вкарват от Турция, червени са и сладняха! Simple Smile

# 2 414
Може ли да кажете как се правят чушки в крок-а. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт