Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 170
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 535
  • Бургас
Със студено пресования зехтин - Екстра върджин не е хубаво да се готви.
Може да се готви със зехтин Pomace - той е рафиниран.

# 2 536
  • гр. София
Със студено пресования зехтин - Екстра върджин не е хубаво да се готви.
Може да се готви със зехтин Pomace - той е рафиниран.

Аз пък знам, че е обратното - готви се с екстра върджин зехтин, а помачето е само за салати.  Peace

# 2 537
  • Калифорния, САЩ
   В линка на Уикипедия, който дадох, има достатъчно точна информация. За мен това значи, Екстра Върджин Зехтин - готви, но внимавай с температурата! Температурата, при която започва да дими (има изгаряне) е 193 градуса по Целзии ( слънчогледово олио - 227 (ползвам го редовно); царевично - 232; кокосово - 177 (използвам го за готвене поне по 2-3 пъти седмично); канола (от рапица) - 204 (и него ползвам)).
   Цитирам: Olive oil is the main cooking oil in countries surrounding the Mediterranean ... - Зехтинът е основната мазнина (основното олио за готвене), което се използва в средиземноморските страни...
   Refined olive oils are perfectly suited for deep frying foods and should be replaced after several uses... - Рафинираният зехтин е напълно подходящ за пържене на храни, но трябва да се сменя след неколкократна употреба... (което важи и за слънчогледовото олио).   
Статията е интересна, част от нея я има и в бг. страница.
   Изборът е ваш.

# 2 538
месото беше леко сухо. но... не е истина колко се беше смалило  Crazy

# 2 539
Лейла, бъркаш се. Точно обратното е. Екстра върджън не се препоръчва за топлинна обработка. За тази цел е най-добро маслото, а зехтинът за салати и 'сурова' употреба.

# 2 540
  • Бургас
Да ви споделя една рецепта със свинско, която правя във фурна, но стана много добре и в крока.
Свинско месо от бут, или вратни пържоли - нарязани на окало 1.5 см и начукани.
1 кг. лук - лукът трябва да е наистина много, майонеза 1 кут., малко кисело мляко, настърган кашкавал.
Постилам дъното на тенджерата с лук, нарязан на колелца, да покрие. Отгоре редя пържолите. Слагам сол, пипер и каквито искате подправки. Върху тях - настърган кашкавал. Заливам с майонезата, разредена с киселото мляко, хубаво да покрие.
На 7 часа на първа степен. На втора предполагам, че ще стане за 4.

# 2 541
  • гр. София
Лейла, бъркаш се. Точно обратното е. Екстра върджън не се препоръчва за топлинна обработка. За тази цел е най-добро маслото, а зехтинът за салати и 'сурова' употреба.

E по цялото средиземноморие как готвят само със зехтин? Там масло не се ползва. То и у нас не може всичко да се сготви с масло.....

# 2 542
  • Габрово
Да ви споделя една рецепта със свинско, която правя във фурна, но стана много добре и в крока.
Свинско месо от бут, или вратни пържоли - нарязани на окало 1.5 см и начукани.
1 кг. лук - лукът трябва да е наистина много, майонеза 1 кут., малко кисело мляко, настърган кашкавал.
Постилам дъното на тенджерата с лук, нарязан на колелца, да покрие. Отгоре редя пържолите. Слагам сол, пипер и каквито искате подправки. Върху тях - настърган кашкавал. Заливам с майонезата, разредена с киселото мляко, хубаво да покрие.
На 7 часа на първа степен. На втора предполагам, че ще стане за 4.
Това е любима рецепта у дома, става с всякакво месо, само че аз слагам лука върху месото и в крока не съм пробвала. А после запичаш ли във фурната?

# 2 543
  • Русе
 В Crock Pota не се ли разкашва този лук отдолу.Струва ми се, че ще стане лигав един такъв.

# 2 544
  • Бургас
Не го запичам. Кашкавалът си хвана коричка и в крока. Лукът си стана като обикновен печен лук. Ние не го ядем, слагам го, защото придава невероятен вкус на месото.

# 2 545
Здравейте,

Имам въпрос: За колко врем се вари телешки джолан в кукъра?
Също така и на каква степен.
Не съм варила джолан досега, но съм чела в чуждите сайтове за доста часове от порядъка на 24 на ниска степен.

# 2 546
Здравейте,

Имам въпрос: За колко врем се вари телешки джолан в кукъра?
Също така и на каква степен.
Не съм варила джолан досега, но съм чела в чуждите сайтове за доста часове от порядъка на 24 на ниска степен.
на ниска над 12,около 16 newsm78

# 2 547
  • Бургас
Правила съм само свински джолан - на висока степен за 5 часа е готов.

# 2 548
Правила съм само свински джолан - на висока степен за 5 часа е готов.
.
При мен домашен, за 8-9 часа, на ниска степен е готов-пълно гърне с месо, картофи, маркови....

# 2 549
На ниската степен за 8 часа е готов, хора какви са тези чадове 12-20 Shocked ми то месото ще се развали, да не говорим колко ще се развари Hug

Общи условия

Активация на акаунт