Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 081
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 640
Ир, много добре звучат, вероятно ще са вкусни....ще ги пробвам като имам муза....Simple Smile  А аз още не съм ползвала функцията "Бавно готвене" на моя ИП, ако е добре сериозно се замислям да продам крока, макар, че сега му купих нов преходник и е страшно качествен, не халтави като предния! Flutter
Чакам отзиви  за колко време  готви  на тази функция сравнено с крок пота Simple Smile.
Нямам тенджера под налягане и затова ви следя.  Имам си мултикукър филипс и крок пот. Ако успява да замести 3-те неща успешно , ще се поръчва. Тъкмо ще разчистя място в кухнята
Ха ха и аз бях като теб Крок пот и Филипс, Филипса замина за София при мама, сега се чудя на кой да дам Крок Пота....омръзна ми от сто тенджери по плотовете, ИП си върши всичо, от което имам нужда.....но някак си за Крока ще ми е тъжно....макар, че го ползвам рядко стават вълшебни меса там! Joy

# 2 641
  • Scotland
Какво е ИП? Съжалявам за невежеството  Mr. Green

# 2 642
Какво е ИП? Съжалявам за невежеството  Mr. Green
Инстант пот - уред, който съвместява слоу кукър и тенджера под налягане, доколкото разбрах.  Peace

# 2 643
  • Русе
Какво е ИП? Съжалявам за невежеството  Mr. Green
  Instant Pot http://instantpot.com/

# 2 644
Какъв е материала на вътрешния му съд?

# 2 645
Стомана, но гледам, че има и някакви допълнителни керамични, но цените още не ми харесват Simple Smile

# 2 646
  • Scotland
Благодаря  Grinning Ще почакам поне година за такова нещо,защото мъжо тъкмо ми подари крока  Mr. Green

# 2 647
Какъв е материала на вътрешния му съд?
Купата е блестяща стоманена, като едновремешната алпака....както казва една съфорумка като едно времешните купички в стола Simple Smile
https://www.amazon.com/Instant-Pot-IP-DUO60-Multi-Functional-Pre … ure/dp/B00FLYWNYQ
Ето я само купата
https://www.amazon.com/Instant-Pot-Inner-Bottom-Stainless/dp/B00 … HS6TS28Z142Z40JZ8

# 2 648
Момичета от моята първа гозба резултата беше превъзходен, детето много го хареса, месото се разпадаше...правих телешко със картофи,лук, морков, това имах, щях да добавям чушка и грах, но...и така стана супер...пуснах на high за около 4 часа
Утре искам да сготвя пилешки бутчета, да станат като печени на фурна, как мога да постигна този резултат, мисля да пробвам на бавна степен за около 8 часа... мисля да сложа малко водичка и подправки + олио и после ако се наложи да припека във фурната  Thinking или дайте съвет...пилешкото ми е крехко, бройлерче , да взема и да обезкостя ли преди да го сложа  Tired
 Hug

# 2 649
  • гр. София
Аз готвих в ИП на програма слоу кисело зеле с месо. Зелето ми обаче не беше хич хубаво и манджата много не ми стана. Иначе готви на 3 степени - low, normal, high, но не мога да разбера слабото колко е слабо и т.н. в сравнение с крока. Засега ако ползвам слоу кукър мисля да е крок пота, макар че и аз се чудех дали да не го продам, но нещо ме спираше..... Все си мисля, че заради купата най-малко там яденето ще е по-вкусно, отколкото в ИП.  Thinking

# 2 650
  • Стара Загора
може и да са много осем часа за бутчета пилешки, вода минимално количество бих сложила . Патица за 8часа и половина се разпадаше направо.  

# 2 651
  • Калифорния, САЩ
Момичета от моята първа гозба резултата беше превъзходен, детето много го хареса, месото се разпадаше...правих телешко със картофи,лук, морков, това имах, щях да добавям чушка и грах, но...и така стана супер...пуснах на high за около 4 часа
Утре искам да сготвя пилешки бутчета, да станат като печени на фурна, как мога да постигна този резултат, мисля да пробвам на бавна степен за около 8 часа... мисля да сложа малко водичка и подправки + олио и после ако се наложи да припека във фурната  Thinking или дайте съвет...пилешкото ми е крехко, бройлерче , да взема и да обезкостя ли преди да го сложа  Tired
 Hug

Аз ги правя така: обелвам картофи, режа ги на две и ги нареждам "надупени" на дъното. Отгоре плътно подреждам измитите и подсушени бутчета. Поръсвам със сол, черен и червен пипер. Слагам обилно  Simple Smile малки парченца масло върху месото, наливам около 100 мл. вода (може и по-малко) и включвам на 6 часа на силно. След 4 часа и половина -5 часа, месото се разпада от кокала, а картофите са запазили цвета си (не са покафенели), защото са облени в сос (вода и от пилето каквото е пуснало). Стават чудни, нямат хрупкавата коричка като във фурна, но зареждам за десет минути и излизам - няма гледане, губене на време...

# 2 652
  • Scotland

Аз ги правя така: обелвам картофи, режа ги на две и ги нареждам "надупени" на дъното. Отгоре плътно подреждам измитите и подсушени бутчета. Поръсвам със сол, черен и червен пипер. Слагам обилно  Simple Smile малки парченца масло върху месото, наливам около 100 мл. вода (може и по-малко) и включвам на 6 часа на силно. След 4 часа и половина -5 часа, месото се разпада от кокала, а картофите са запазили цвета си (не са покафенели), защото са облени в сос (вода и от пилето каквото е пуснало). Стават чудни, нямат хрупкавата коричка като във фурна, но зареждам за десет минути и излизам - няма гледане, губене на време...

Бутчетата с картофки ще се пробват при първа възможност  bouquet

# 2 653
Аз не бих се отказала от Крок пот-а за сметка на ИП. Слоу кукър функцията в ИП не е същата като в Крок пот-а. Слоу кукър фунцкията на ИП не измества Крок пота.  Емпирично "доказано". Но разбира се всеки преценява сам.

Патица в крок пот-а за около 8 часа стана превъзходна. Предварително нарязана на парчета посолена я оставих да се отцеди за 1 нощ в хладилник сложих допълнително патешка мазнина, патешкото пуска и своя мазнина и всъщност цялото месо се покрива с мазнина  и след това 8 часа на слоу се получи страхотно. Това е като duck confit.

# 2 654
и аз съм правила заек и патица там и така , но не с патешка мазнина (нямам), а с олио . Противно на очакванията да бъде мазно и да не се яде Simple Smile  месото е страхотно - топи се в устата.

Също не бих заместила слоукукъра с ИП. Друго си е керамичното гърне, ползвах кукър, има разлика във вкуса на сготвено в метален и керамичен съд  Peace А че готвенето под налягане не го харесвам си е друг и мой проблем  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт