Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 155
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 15
Благодаря Simple Smile

# 91
  • Мнения: 5 873
Здравейте,
получих една от тези тенджери като Коледен подарък. Не е крок-пот, а Cookworks, но съм доволна.


Аз също съм с Cookworks, ето такъв



и съм много доволна.  Heart Eyes Сподели как правиш сос Болонезе.  Hug

# 92
  • Мнения: 15
Да, същият Simple Smile

Рецептата за болонезе е тази, малко се различава от класическата, и някои продукти са на око:

около 500 гр. кайма
лук, на ситно
целина стрък(celery), настърган
морков, настърган
две скилидки чесън, на ситно
бекон, нарязан на кубчета
гъби
1 кубче телешки бульон
2 с.л доматено пюре
400 мл. доматена пасата
подправки: магданоз, босилек и риган

Зареждам гърнето с продуктите, като бульона го разтварям с малко вода, а по-късно доливам още ако има нужда. Включвам тенджерата и забравям Simple Smile След няколко часа поглеждам ако има нужда от още вода и разбъркам.
Този сос използвам за спагети с болонезе, или лазаня, каквото ми остане - замразявам.

И една хитрост: често слагам малко червена леща. Сварява се много добре и не се усеща. Прибягвам до нея, защото и двамата ми мъже отказват да ядат леща, а така хапват без да знаят и много им харесва Simple Smile

# 93
  • София
  • Мнения: 1 544
Пригодена за крок пот рецепта за лазаня накой дали ще метне?

matze - мерси за рацептата за гулаша. Не можах да изчакам и го сготвих нормално, но следващия път непременно ще го заредя в КП.  bouquet Няма такова въртене покрай тенжерите просто.. скъсах си нервите.

# 94
  • Мнения: 5 873
meleean , благодаря за рецептата.Ще пробвам в най-скоро време.  Hug

Тук има рецепти за лазаня в кукър.  Grinning

http://www.youtube.com/results?search_query=Slow+Cooker+Lasagna

www.marthastewart.com/274310/slow-cooker-recipes/@center/854190/ … od-recipes#285384


Тази рецепта ми хареса най-много мисля-и като продукти ,и като краен резултат.  Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=SqaUphptXCo

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 15:58 от Ванчето

# 95
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз си я направих лазанята точно както я правя обикновено - не съм търсила специална рецепта и нищо по-различно не съм правила като количества на продуктите. Не съм добавяла повече течност, нито нищо. И стана много добре - така че ако си имаш рецепта, която си обичаш, просто си я направи, а само печенето е в крок пота. Просто я наглеждай след третия час да не ти потъмнее много кашкавала - моята стоя 5 часа и по стените беше потъмнял доста (не беше загоряло, но малко му оставаше).

# 96
  • Мнения: 1 698
Мерси Hedra. Аз снощи сложих едни пържолки със зеленчуци и цяла нощ се готвиха. Днес ни нямаше цял ден и като си дойдохме вечерта само притоплих яденето и имахме готова вечеря без да съм се напрягала изобщо.  Grinning

# 97
  • Мнения: 5 873
http://www.cookingcache.com/cat/crockpot_recipes/default.aspx

Незнам колко успешни са рецептите,но някой може да се заинтересува. Има и веге рецепти за крокпот.
http://www.cookingcache.com/cat/crockpot_recipes/vegetarian_croc … aspx?pagesize=100

# 98
  • София
  • Мнения: 1 544
hedra, благодаря за мнението. Hug Истината е, че до сега не съм правила никога лазаня. Embarassed и си нямам любима рецепта.

Току що заредих КП с този вариант:
Тази рецепта ми хареса най-много мисля-и като продукти ,и като краен резултат.  Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=SqaUphptXCo
Но я пуснах на 2, за да може да стане за вечеря.
Ванче, благодаря за линковете  bouquet

# 99
  • Мнения: 5 873
После да се похвалиш. Simple Smile 
Моите хора и те си дадоха заявка за лазаня,така ,че ще чакам отзиви.  Grinning

# 100
  • DE
  • Мнения: 971
Ама да покажете и снимки как изглежда Hug
Гледах сега и аз видеото, ама аз обичкам да е и малко с препечена коричка.

# 101
  • Мнения: 15
И на мен ми е интересно как изглежда лазанята в Крок-пота Simple Smile

Моята я правя традиционно във фурната, първо соса в тенжерата, после в тавичка нареждам сос-кори-сос-кори-сос, и настъргвам обилно с кашкавал и запичам във фурната. Не слагам бешамел защото предпочитаме без.

# 102
  • София
  • Мнения: 1 544
Момичета, малко по- късно ще кача снимки и ще споделя впечатления и използвани продукти. Страхотна стана Peace Отново благодаря за рецептата.

П.П. Така.. направих рецептата с 2 консерви белени нарязани домати , 1 малка кутия доматена салца, 2 кутийки х200 гр. котидж, един кашкавал едам (200 или 300 гр. не помня)- всичко от Lidl и другите неща от рецептата. Стана много вкусна, но корите не бяха съвсем омекнали навсякъде и грешката може би ми е, че го пуснах на II(High). Беше готавa за около 2,5- 3 часа., с страхотна коричка от запечения кашкавал. Следващия път ще направя малко по- сочен доматения сос с каймата.

Пробвайте, страхотна е. (От светкавицата не телефона и излезнала много жълта снимката Embarassed)



Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 18:07 от Майка Зайка

# 103
  • Мнения: 1 065
Здравейте.
От известно време ми се ,,върти'' в главата да се сдобия с такъв уред. Сега след прочетеното в темата, още повече ми се прииска.

Искам да ви попитам- каква е разликата между това

и това- и мога ли някъде да ги видя и купя, без да правя поръчка и чакам доставка.

Какви екстри трябва да гледам да имат и с кое може да се направи компромис?

# 104
  • Мнения: 1 698
djily, можеш. Четох че вече ги продават в големите магазини за техника като Технополис например. Виж в сайта, който си пуснала или във фейсбук, там съм го чела някъде.

Общи условия

Активация на акаунт