Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 140
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Дами, имам едно питане:

Искам да правя пълнени чушки в бавната тенджера. Гледам разни рецепти, обаче май на повечето пише оризът да е предварително сварен и да не се добавя вода.

А дали ще стане по най-обикновения начин, с добавяне на вода и бавно готвене после newsm78 Оризът ще си я попие водата или поне аз така мисля - пък няма да слагам прекалено много вода, че да не стане на каша... newsm78

Довечера съм решила да правя лазаня в крокпота - но наистина ще е вечерта, че дават само час и половина-два за печенето.

# 76
  • Мнения: 9 453
правила съм сурови, пълнени и в грънеца. Ориз/вода - 1/2 измервам. Докато набъбне ориза и са готови и чушките и каймата. На 3 - 3.5ч. включвам. Ориза ще си покаже

# 77
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 760
Момичета, вижте какво открих:

http://punchfork.com/recipes/slow-cooker

300 рецепти за крок пот  Mr. Green Всичко е на английски обаче, ако имате някакви въпроси, бих помогнала с превода!

# 78
  • Мнения: 5 873
Ихааа,ще се възползвам от предложенето ти максимално!
http://punchfork.com/recipe/Crock-Pot-Italian-Turkey-Meatballs-Skinny-Taste
Имам една каймичка... Simple Smile

Можеш ,ако имаш време да преведеш колкото можеш повече рецепти -всичко изглежда умопомрачително. Simple Smile  И благодаря от сърце предварително! Simple Smile

# 79
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Набързо споделям, че лазанята става мноооого добре в крокпота - сочна, хубаво стегната, много съм доволна. Съвършено стандартно се прави, нищо различно от обичайната рецепта като количества и съдържание на течност (аз я правя без кайма - домашен доматен сос с гъби и сирене или тофу с пресен спанак). Обаче 5 часа на слабо са й много и по стените беше взел да потъмнява кашкавала. Мисля, че 3-4 часа ще са идеални.

# 80
  • Мнения: 1 698
Хедра, страхотно звучи. Ще взема да я спретна и аз утре или вдруги ден. Сега изключих постните ми зелеви сърмички. Утре ще ги пробвам, но силно се надявам да са вкусни, че ухаят много апетитно в момента. Crazy

# 81
  • София
  • Мнения: 1 544
Моля ако някой има изпитана и хубава рецепта за гулаш за Крок Под да сподели, че мъжа ми извади душата Praynig

# 82
  • DE
  • Мнения: 971
Майка Зайка , съжалявам че сега отговарям на въпроса ти Hug
Запържвам месото и отделям.
В същата мазнина запържвам 2-3 глави нарязан на по- едро лук и после малко червен пипер.
Прехвърлям в тенджерата, добавям парчета пушено месо, моркови, може чушка и поливам с доматено пюре.
Понякога лютеница, че имам една пиперлива и не става за ядене. Гулаша и без това трябва да е леко пикантен
Доливам малко водичка. Манджата е добре да е по- гъстичка а и месото пуска сокове.
Подправките са само сол, дафинов лист, черен пипер, суха чушка.

Вкючвам на 6 часа...това е!
Сгъстявам с брашно, ако е нужно после, преди да сервирам.

Изглежда ето така. Това е снимка от лятото и Гулаша беше пригорвен от мъжа ми в обкновенна тенджера.

У нас Гулаш има всяка седмица, по заповед на вожда Mr. Green

# 83
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 760
Ванчето, ето рецептата:

Пуешки кюфтенца по италиански
Продукти:


•   600 гр. Смлени пуешки гърди
•   1/4 ч. Италианска Галета (или обикновена с прибавен сух босилек и риган)
•   1/4 ч. Настърган пармезан
•   1/4 ч. Нарязан магданоз
•   1 яйце
•   1 голяма скилидка чесън, намачкан
•   1 ч.л сол и смлян черен пипер
За соса:

•   1 ч.л. зехтин
•   4 намачкани скилидки чесън
•   750 гр смлени домати
•   1 дафинов лист
•   Сол и черен пипер на вкус
•   1/4 ч. Нарязан магданоз

В голяма купа смесете добре продуктите за кюфтенцата. Оформете малки кюфтенца.
В тиган загрейте зехтина на умерен огън. Прибавете чесъна и запържете до златисто.
Изсипете доматите в крок пота с дафиновия лист. Прибавете зехтина с чесъна. Сложете и кюфтенцата в соса и нагласете на ниска степен за 4 часа. Когато кчфтенцата са готови, може да добавите сол и пипер на вкус и нарязан магданоз или босилек. Сервирайте със спагети.

Нямам време да превеждам наред, кажи ако те интересува нещо конкретно. И поради разликата във времето, особено ако съм и на работа този ден, може да отнеме по-дълго време.

# 84
  • Мнения: 5 873
tunata, благодаря! Heart Eyes
Разгледах рецептите,горе -долу се справям с превода. Ще помагаш само ако се затрудня с някой продукт.  Hug

И честит празник,момичета! Живи и здрави!   bouquet

# 85
  • Мнения: 9 453
Честит празник, дами! Обичани, уважавани и щастливи да сте всеки ден!   bouquet  bouquet

нас снощи ни чакаше сготвен джолан в грънеца  Laughing



набързо сниман, че много лошо ме гледаха.  Аз  промърморих, че снимката май стана размазана, а девойката  вече опитваща, репликира "и аз се размазвам, спокойно"
Без предварително мариноване, но вързах и сложих вътре в плик с "маринатата": лучен сос, соев сос, горчица и подправки.

# 86
  • DE
  • Мнения: 971
tunata
, поразгледах рецептите от линка, но огладнях...със сигурност ще се възползвам!

Пеп-4о, размаза ми се мен пред очите. Ах как обичам джоланчечетатата Hug

И аз спретнах днес на бързо един Гулаш и съм готова с вечерята



Моя вчера донесъл едно мазно парче месо
Сега ще му разцепя кожата на квадрат, запичам и го мятам в тенджурето.

# 87
  • DE
  • Мнения: 971
Аз подготвих( морковите ми са малко смешни, ама Био Mr. Green цяла зима са в земята)



и заредих



# 88
  • Мнения: 15
Здравейте,
получих една от тези тенджери като Коледен подарък. Не е крок-пот, а Cookworks, но съм доволна.
Няма таймер, но аз го зареждам и включвам сутринта, а следобед почти винаги сме си вкъщи, така че мога да го наблюдавам и изкл. когато е готово.
Но досега съм правила само супи, винен кебап и сос болонезе, който става просто невероятен!
Иска ми се да опитам и други рецепти, най-вече печени меса, тъй като половинката ми не е фен на яхнии и сосести ястия. Тук видях много идеи, ще ги пробвам!

Имам един въпрос обаче: когато най-накрая запичате във фурната, за да хване коричка, прехвърляте ли яденето/месото в тава и след това във фурната, или направо както си е в керамичното гърне слагате във фурната и запичате? Безопасно ли е за гърнето, все си мисля дали няма да се спука...

# 89
  • Мнения: 9 453
докато се готви в него, то си е загрято. Прехвърляй спокойно във фурната, е не на 300*, но на загрята на 200* можеш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт