Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 152
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 1 544
На мен ми се струва, че в нашите магазини цените са изключително завишени- 200 лв.   ooooh!
Както бях писала малко по- назад в темата, моя Крок Пот си го поръчах от английския ибей за около 25 пауна, доставката с превозваческата фирма не беше повече от 10-12 лв. Ползвам го вече 3-4 години без никакъв проблем.
Моят е най- обикновенният, този:
-6,5 литра. Ние сме трима и манджата ни стига за 2 хранения.
ето една оферта

Днес съм заредила един фасул да ми готви  newsm68
П.П.- Още една с безплатна доставка до Англия

# 106
  • Мнения: 1 698
И аз от Англия си го взех. Но първият ми Крок пот пристигна с превозваческа фирма със счупено глинено гърне. Вторият който си купих беше от Амазон, той вече беше опакован както трябва и пристигна в отлично състояние. Излезе ми 85лв. Така че те съветвам да разгедаш хубаво и да си прецениш от къде да си купиш. Заради глинения съд с превозвачите е малко рисковано. Аз сега си имам и резервни части за моя Крок Пот  Mr. Green

# 107
  • Мнения: 1 065
djily, можеш. Четох че вече ги продават в големите магазини за техника като Технополис например. Виж в сайта, който си пуснала или във фейсбук, там съм го чела някъде.

Благодаря ти.
Аз уж разглеждам, но друго си е информацията от ,,първа ръка''.
Искам голяма тенджера, а между двете, които съм пуснала не виждам разлика освен стъкления капак. А 30 лева са си 30 лв - защо да ги давам само за него.
Затова ми се ще да разбера кое е важно и кое не толкова, да притежава една такава тенджера.

И още нещо - не държа на марката,  какви са екстрите на Crok Pota, които другите марки ги нямат и от съществено значение ли са?

Много въпроси станаха, предварително благодаря на тези, които ще си направят труда да отговорят.
Поздрави!

П.П. Благодаря ти, Майка Зайка, писали сме заедно.
Ще поразгледам.
Не знам дали ще се справя с поръчка, а ми се иска и ,,око да види, ръка да пипне'' предварително.

П.П.2 Хе, хе, докато публикувам още едно мнение.
Благодаря, момичета!

# 108
  • Мнения: 9 453
екстрите са таймер, с който готвиш яденето за точно определено време и като е няма в къщи, ще изключи само.
После остава до 4ч. в режим подгряване (за другите марки  не знам как е)
Корк-пота е по-скъп, защото е "марка" (както Солинген)
първия ти посочен модел е с копчета за ръчна найстройка - т.е. врътваш копчетата и си нагласяш времето за готвене и първа или втора степен, а на втория ти модел - таймера е електронен - вместо да въртиш копчетата ги натискаш  Laughing до желаното време.
Има гаранция година или две, забравих колко е точно.
Можеш да ги видиш в Технополис (не знам дали във всички ги има) но за доставка не чакаш кой знае колко - правиш на единия ден, до 3 дни ти е у вас.
естествено е тези уреди да са по-скъпи в БГ, както всичко, което е скоро излязло на пазара. Тези скоро навлязоха на пазара. А и у нас всички ел. уреди са доволно по-скъпи, отколкото в чужбина или на сайтовете за пазарене.

# 109
  • DE
  • Мнения: 971
Майка Зайка
, много апетитно изглежда лазанята!
Само се чудя как става така, че кашкавала се запича на ниска температура и влага.
Днес купих кори и тези дни ще направя и аз.
Ако се наложи, ще я запека после малко във фурната.
Аз преди малко заредих долни пуешки бутчета, само със задушени гъби, лук и моркови.
Сипах и малко доматено пюре

# 110
  • София
  • Мнения: 1 544
Майка Зайка
, много апетитно изглежда лазанята!
Само се чудя как става така, че кашкавала се запича на ниска температура и влага.
Днес купих кори и тези дни ще направя и аз.

Според мен корите попиват влагата. Няма да се наложи да запичаш Peace Страхотна хрупкава коричка се получава.
Да се похвалиш... със снимки Wink

# 111
  • САЩ
  • Мнения: 170
От доста време се каня и аз да си купя крок пот и сега ме навихте!  Grinning Имам следните въпроси:

- мога ли да заредя продуктите от вечерта в тавичката, да я сложа в хладилника и сутринта само да я мушна в крок пота и да го оставя да си готви докато съм на работа? т.е. мога ли студена тава да сложа в пота?

- когато яденето е готово, но искам да го запека отгоре, мога ли да сложа тавичката от крок пота във фурната или трябва да го прехвърлям в друга тава? Би трябвало да е огнеупорна ама да питам...

- как преценявате колко вода да сложите например на боб? Аз сега го готвя в обикновена тенджера и доливам често вода та нямам представа на практика с колко вода точно го готвя.

Извинявам се може би за глупавите въпроси ама това ми идва на акъла докато обмислям покупката и смятам дали ще си заслужава. Благодаря ви за отговорите!

# 112
  • Мнения: 1 698
Hitrusha, за първия ти въпрос не мога да ти отговоря, защото не съм го правила. Но според мен за да се включи Крок пота, гърнето трябва да е със стайна температура. Ако студено гърне го включиш дори и на ниска Т, има голяма вероятност да се спука.
Можеш да сложиш горещото гърне във фурната без проблем. На мен ми е по-удобно да запичам в по-плитка тава, но иначе няма проблеми.
Как готвя боб - завирам го в обикновенна тенджера, хвърлям две води и прехвърлям боба в крок пота. Слагам всички продукти, подправки, вода и го включвам. Повече нищо не доливам.

Искам само да споделя, че за мен това е много успешна покупка. Успех в избора и на теб.

п.п. Аз днес готвих леща. Стана много вкусна. Но я направих на втора степен, че трябваше да стане за вечеря.  Grinning

# 113
  • САЩ
  • Мнения: 170
Благодаря ти mimes! Това ме притеснява и мен че студената тава може да се спука, но пък си викам нали ще се нагрява постепенно, та затова питах ако някой го е пробвал и му е оцеляла тавата да каже.

И пак за боба  Mr. Green добре де, като го сложиш вече в пота с всички подправки и т.н. колко вода слагаш? Да покрие боба, няколко пръста над него? Ей това ми е чуденката  Thinking

Абе то е ясно че ще има и доста провали в началото докато му свикна, но определено ще си взема и се надявам да го направя моя пръв приятел  Grinning

# 114
  • Мнения: 1 698
Ооо, провали не вярвам да има. Яденето става много вкусно в него. Аз изобщо не обичам да се задържам в кухнята, не се и старая много, много, но всичко в крокчето ми се е получило идеално.
За боба водата ми е на око. Зависи дали обичате по-гъст или не. Но наистина като пробваш един, два пъти, ще му намериш цаката.

# 115
  • DE
  • Мнения: 971
Hitrusha a няма ли да ти е по-удобно да приготвиш и преди да си легнете за нощен сън да включиш да се готви.
На другата сутрин ти е готово ястието.
Аз така правя винаги защото дни в седмицата спя и през деня. Като се събудя "слугинчето" наготвило.

Моите пуешки бутчета станаха страхотни!

# 116
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 761
Искам голяма тенджера, а между двете, които съм пуснала не виждам разлика освен стъкления капак. А 30 лева са си 30 лв - защо да ги давам само за него.


Стъкленият капак е важен защото не трябва да се отваря често капака на гърненцето, даже препоръчват  въобще да не се отхлупва и така може да си наглеждаш манджата без да го отваряш.

Аз обикновено приготвям от вечерта и слагам в хладилника и пускам сутрин да се готви. Иначе трябва да го прбера сутрин горещо в хладилника и после да притоплям, което няма смисъл.  Но имам таймер и само си се изклюява.

# 117
  • София
  • Мнения: 1 544
Hitrusha,  понеже вчера правих боб, т да споделя.  Винаги към боба, лука, морковите , олиото, джоджена и чубрицата слагам и разбъркан в една купичка малко студена вода с 1-2 с.л. брашно, 1-2 ч.л. червен пирер, малко белени домати (с 1щ. захар). Та когато сложа всичко това (боба съм го киснала малко със сода и съм го кипнала) ако сложа вода 2-3 пръста над боба, ястието се получава гъсто като яхния- много вкусно-тогава за първи път се изяде всичко на едно ядене. Ако сложиш 5-6 пръста над боба, става като боб чорба. (такъв ми беше вчеращния.) Гарантирам, че винаги ще се харесва, както и да го направиш Hug

В началото и аз не успявах да преценя колко вода да слагам и като се прибера, съм махала капака за 30-40 мин.  да се поизпари и посгъсти малко.

# 118
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз си накисвам боба от предната вечер във вода, така че да не се занимавам после с варене и т.н. Водата от кисненето я изхвърлям и след това си карам по рецептата. Вчера правих леща, обаче сложих доматите още в началото, защото вечерта бях на театър и нямаше кой да ги добавя допълнително - и нещо не ми хареса как се е получило, накиселяваше. Някъде бях мяркала такива предупреждения, че от дългото готвене доматите може да правят такива драми. Във всеки случай, за мен си знам вече - доматите като на стандартна манджа, чак в края.

Аз съм заредила сега нещо като руло Стефани върху нарязани моркови, карфиол и тиквички. Изчетох маса американски рецепти за meatloaf и накрая си го направих на око Laughing Имах към 1,5 кг сурова кълцана наденица, която майка ми по незнайни причини беше замразила накуп и намотана!, така че нямаше как да си отделям 2-3 парчета, както обикновено правя и трябваше да се оползотвори някак цялата. Така че размразих всичко нощес, днес само я махнах от обвивките и я смесих с галета и лук (и още малко подправки) и вода, докато стане да може да се оформя лесно и я намацах отгоре с лютеница. По идея от рецептите, които четох, сложих дълго парче фолио напречно на гърнето, за да имам "дръжки" да извадя рулото цяло после.

Аз не обичам наденици по принцип... дано в тази форма да става за ядене Confused

# 119
  • София
  • Мнения: 1 544
hedra, аз затова винаги в доматите слагам 1-2 щипки захар- да неутрализира киселото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт