Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 157
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 120
  • САЩ
  • Мнения: 170
Аз обикновено приготвям от вечерта и слагам в хладилника и пускам сутрин да се готви. Иначе трябва да го прбера сутрин горещо в хладилника и после да притоплям, което няма смисъл.  Но имам таймер и само си се изклюява.

Това ми е идеята да държа в хладилника и да слагам да се готви през деня. Така вечер като се приберем ще имаме прясно сготвено. Като се замисля няма да ми е проблем да си държа всичко приготвено в др. съд в хладилника а сутрин да прехвърлям в пота и да не рискувам да спукам тавата му.

Благодаря ви за съветите за боба  Grinning

# 121
  • Мнения: 5 873
Майка Зайка, лазанята изглежда много вкусно! Скоро ще направя и аз. Simple Smile


Днес на обяд заредих зелеви сърми.  Crazy 5 часа на втора степен дали ще е добре?   chef

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 15:04 от Ванчето

# 122
  • Къде ли не
  • Мнения: 810
Ще ми помогнете ли в избора на слоукукър? Искам да е с електронен таймер, да е за 6 души и самата тава да е безвредна. В момента съм в щатите и гледам, че тук цените са много по - ниски от тези в Бг и ми се иска да си купя от тук.
Благодаря на отзовалите се!

# 123
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 761
Ще ми помогнете ли в избора на слоукукър? Искам да е с електронен таймер, да е за 6 души и самата тава да е безвредна. В момента съм в щатите и гледам, че тук цените са много по - ниски от тези в Бг и ми се иска да си купя от тук.
Благодаря на отзовалите се!

Имай пред вид раликата в тока и формата на контактите!  Може би ще ти трябва трансформатор?

# 124
  • Мнения: 1 065
Добро утро, дами.
Идвам при вас да ви благодаря и споделя радостта си, че от вчера съм горд собственик на  уред за бавно готвене Сrok-pot ето този модел

.

Вашите  възторжени публикации  надделяха над ,,да купя, или да не купя'', макар че мъъъничко ме гложди една мисълчица наистина ли пък имах толкова нужда от него, и струва ли си паричките, които се оръсих.
Моля, помогнете ми още веднъж да се отърва от съмнението- ако е възможно на някоя добра душа би ли ми пратила на лични, систематизирани поне няколко основни рецепти, с които да започна експериментите с готвенето.

Ще ви чета и задължително ще се похваля при първите си готварски опити с новата ми придобивка . А на вас пожелавам хубав ден и много прекрасни и вкусни  кулинарни изненади.

П.П Редактирам се.
Отново прочетох цялата тема. Хем ми се иска нещо да сготвя, хем ме е страх да не объркам нещата. Нооо .... като всеизвестен сладокусник, май ще започна с крем карамела. Отивам да пробвам колко чашки ще побера  слагам сефтето..
Поздрави!

П.П2. Сори, греда.
Моето лъскаво тенджуренце с екстравагантната си елипспвидна форма събира едва 3 купички за
крем. Не си струва просто....

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 08:24 от djily

# 125
  • Мнения: 9 453
като държиш да правиш крем карамела вътре, сложи го в бурканчета, равномерно цилиндрични, високи, ще ти събере повече. Не можеш ли да си направиш крем-карамела в другата фурна, както до сега?
Няма как да объркаш боб, яхния или кебап някакъв като сложиш  да се готви вътре.
Ето ти 26 бр.  http://pep-4o.blogspot.com/search/label/Crock-Pot    лично изпитани, многократно готвени, дегустирани от  newsm78 мога да кажа съвсем отговорно десетки хора, и освен един сладкиш, който стана жилав вътре, други оплаквания нямам (но и тенджерата ми е за готвене, не за сладкиши, да им дремя с часове, като ще се изпече в нормална фурна за 40 мин. Ако е експерименти - може, но нито имам продукти за хвърляне, нито време за губене с такива. 

Честито за тенджУрето,  ще ти е от полза  Peace

# 126
  • DE
  • Мнения: 971
djily
, и аз така си мислех, че ще е поредната джаджа която купувам и потъва после пак някъде из шкафовете.
Мислех няколко години да си купя или не и покрай Пеп-4о със снимки на вкусотии се реших.
Моя е евтин и малък, но ми е достътъчен за сега.

От мен неделното печено.
У нас не сме много по манджите и като е готово месото запичам за коричка, прецеждам соса и правя сос за месото и гарнитурата

# 127
  • Мнения: 1 698
matze, много апетитно изглежда. Аз сега заредих пилешки крилца със соев сос. Включих ги на втора степен, че нямам много време да ги чакам. Предния път ни станаха страхотни, само леко ги запекох за минутки във фурната, че и ние обичаме запеченко месцето.
djily, честито ти крокпотче. Със здраве да си го ползваш.

# 128
  • София
  • Мнения: 1 544
Вчера заредих свинско със зеле. Стана много вкусно. Понеже мъжото не обича много прясно зеле, като го редях, пръсках по малко оцет с шишето и стана като кисело Joy.

Ей го преди и след:
Скрит текст:


# 129
  • Мнения: 1 065
Добър ви ден.
Още не съм направила сефтето на ,,бавноготвачката'', ама пък съм си я поставила на видно място в кухнята и при всяко влизане и хвърлям ,,любовни'' погледи Wink Simple Smile.  Каква ми е хубавка и лъскавка, скъпата ми Wink Laughing Simple Smile ( в буквален смисъл...)

Пеп-чо, благодаря за рецептите  bouquet. Прегледах ги, ама за моите кулинарни способности ми идват почти ,,висш пилотаж''. Не сме от месоядните, а там всичко е с месо, кое от кое по специално.

Нещо започвам да се самонавивам, че можех да си поспестя дадените 230 лв.
Кое му е удобното newsm78 - за повечето ястия така като ви чета, трябва предварителна топлинна подготовка, след готовност пак отново запичане във фурната ...

Та така засега.

# 130
  • Мнения: 9 453
Прегледах ги, ама за моите кулинарни способности ми идват почти ,,висш пилотаж''. Не сме от месоядните, а там всичко е с месо, кое от кое по специално.


ами не съм съгласна за висшия пилотаж  Laughing почти всички са обикновени манджи. Вярно, с месо, но има поне 2 манджи с картофи (рагу и кюфтета по чирпански); грах има, зелен фасул, зеле, бакла и разни доматени. Имала съм различно месо - сложила съм.  Wink

А удобството предполагам трябваше да го разбереш по-рано. Че можеш да си осигуриш обяда от вечерта, или вечерята - от сутринта, преди да излезеш. Предварителната обработка не е задължителна на голяма част от ястията. Когато нямам време ги свеждам до един етап. Най-много да запека, когато е готово, но това става бързо, тъй като уреда е загрят вече и след работа, докато "се разтоваря" то се запича. НО! не е задължително.

# 131
  • Мнения: 1 698
djily, не я гледай а я зареждай с продукти. Такова хубаво тенджере си си купила, срамота е да не го ползваш. И ние не сме от много месоядните, достатъчно ни е само да мирише на месо и да има тук таме мръвка. От манджите без месо съм готвила боб, леща, гювеч. Всичко става страхотно.
Айде действай и после да се похвалиш.

# 132
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Кое му е удобното newsm78 - за повечето ястия така като ви чета, трябва предварителна топлинна подготовка, след готовност пак отново запичане във фурната ...

Ни-що не обработвам предварително - пляскам всичко директно в нея, включвам и забравям. Аз меса не пека много-много, правя си най-обикновените манджи вътре и нито запържвам предварително нещата, нито нищо. Боб, леща, гювеч, телешко варено, супа, зеле с месо, пиле с картофи, лазаня... (пълнените чушки също ги пльоснах така, но оризът им се беше смил много, че много вода бях сложила и на доста време ги оставих).

# 133
  • Мнения: 9 453
боб с кисело зеле в грънеца.
Ето него му слагам всичко наведнъж

# 134
  • Къде ли не
  • Мнения: 810

Имай пред вид раликата в тока и формата на контактите!  Може би ще ти трябва трансформатор?
Благодаря за предупреждението! За това никак не се бях замисляла! в такъв случай най -вероятно няма да си купувам от тук.

Общи условия

Активация на акаунт