Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 259
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 135
Момичета влизам да се похваля, че направих лазанята и аз и стана страхотна. Пекох я точно 3ч на 1-ва степен и по края доста ми беше потъмняла, но пък корите бяха супер изпечени и вкусни. Аз също си я направих по моя си рецепта, нищо не съм променяла заради Крок пота и стана много вкусна. Мерси за идейката, не бях правила от много отдавна.

# 136
Хайде и аз да се запиша в темата.. страх лозе пази, ама си поръчах от тук Крок пот-че, че какъвто съм карък, най-много да пристигне не съвсем цяло Simple Smile
Утре го чакам..започвам да чета за някакви тънкости и рецепти.

# 137
Ех,тази лазаня! Скоро ще направя  и аз. Simple Smile  Laughing

jenny_b, честита придобивка! Да си я ползваш със здраве!  Grinning
Аз моят кукър не си го заменям за нищо-всички връткави и отнемащи време "манджи" - боб,зеле,сърми ги готвя там. Много вкусно става.  Crazy  chef

# 138
Ех, направо ме зарибихте с тази "бавноготвачка"- аз обаче искам друго да питам- каква е мощността на тези уреди- колко вата пише на вашите, някой може ли да ме ориентира.
Как се отразява това готвене 6-8 часа на сметката за ток newsm78

# 139
като готвене 1 час на 200-220 във фурната .

Слаба е мощността, наистина добре се отразява на сметката за ток

# 140
  • София, Младост 2
Понеже една приятелка ме попита точно същото, когато си купих уреда, мога да докладвам - този месец сметката ми за ток е 2 лв по-малка от миналия Mr. Green За последните 3 седмици почти не съм готвила в друго, освен в бавната тенджера - печка съм пускала за печене само веднъж. Така че да кажем, че за този период от време има поне 10 пъти готвене, а аз я ползвам основно на слабо с 10-часовата програма и готви през деня.

# 141
Късно снощи включих свинско с кисело зеле,преди малко добавих ориз. Ухае страхотно и изглежда много апетитно.   Crazy  Flutter

Нашата сметка за ток не се е повлияла от готвенето в кукъра. Доволна съм. Simple Smile

# 142
Здравейте.
Днес е първото ползване на моят Крок пот.
Да ви кажа с какво и как го напълних, а вие ми кажете дали нещо не съм направила както трябва.
Не питайте защо с такива продукти- това имах в наличност.
И така на дъното предварително намазано с олио сложих 1 супена чиния нарязани като за пържене картофи объркани с копър. Върху тях половин чиния нарязани на едро под ъгъл моркови, отгоре им 1/4 нарязан кромид лук на полумесеци. Върху него около 1/2 чиния предварително запържени ( докато останат на мазнина) гъби, пак 1/4 лук и върху тях плътно наредих свински вратни пържоли овкусени със  сухи подправки и пресен зелен лук.
Залях с 150 мл прясно мляко + 50 мл олио.
Изглежда красиво, но хич не знам дали всичко ще се сготви до степен да става за ядене.
Включих го на втора степен за 8 часа, не знам как ще стане този фокус при това слабо нагряване да се сготви, но довечера ще дам отчет.

Момичета, имам въпросчета към вас и това всъщност беше причината да седна да пиша.
1. Като се включва първоначално, възможно ли е да се зададе опция след приключване на времето за готвене да се включи подгряване ?
 Ако да - как се задава време за подгряването, като е с един таймер? Или пък подгряването се задейства само? А ако не искам подгряване?
И друго - лятото в горещините, от толкова нагряване, подгряване и седене в топлия съд, няма ли да се развали това ядене?  До сега аз готвя, ядем и ако остане храна или не ядем веднага, всичко охлаждам и прибирам по-най бръз начин в хладилника.

2. Бях писала, че тенджерата ми е от възможно най-скъпите, купих я от Технополис за 230 лв.
Та на тази прехвалена марка още в магазина мъжът ми забеляза отчупена глазура по горния ръб,
смениха ни я. Сега ми прави впечатление, че керамичната тенджера не опира навсякъде  плътно в металния съд, ,,климбуца'' насам- натам като я докосвам. Не се ли разсейва топлина от това?
Вашите как са?

Не ми се смейте на наивните въпроси, моля.
Ще ми се да се ,,заобичаме'' с моята нова кухненска помощница, но за сега я гледам съмнително под вежди, претеглям плюсове и минуси и ... като че ли и търся кусури.

Толкова за сега.
Ако ,,специалитета'' ми става за ядене ще си кажа, а вие споделете за вашите кулинарни шедьоври .
Хубав ден !

# 143
djily, ще се сготви и още как.  Grinning После да споделиш резултата. Simple Smile  Hug

Моят кукър не е Крокпот, взех го от сайт за английски стоки с транспортен дефект или без опаковка и съм доволна. Имала си възможност -купила си по-скъп. Но затова пък имаш таймер,което си е голямо удобство.
За подгряването мисля няма таймер, 4 часа поддържа Т,ако не го изключиш преди това.
Не му търси кусури, отдай се на готвене и ще останеш доволна. В темата има много рецепти и сайтове с такива-възползвай се.   Hug Peace

# 144
Здравей, Ванчето.
Виждам, че си още на линия, дано видиш новият ми въпрос.
Изминаха 2 часа и половина от включването на уреда - като гледам през капака месото си е чистак сурово. Само дето капака е с пара и металната част е нагрята до парещо положение.

Дали зададеното време е достатъчно, или да го увелича?
Или пък да пробвам след 8 часа и тогава ...

Абе, не знам що ме е яд толкова на тази тенджера, та все се съмнявам в качествата и?

# 145
Ванче, нейния е Крок пот и има  Peace След приключване на работа автоматично остава на режим подгряване за 4ч. освен, ако не го изключиш.
djily, предполага се, че марката нямат вина за отчупения ръб. Може и в магазина да е отчупен. И да, леко са "хлабави" гърнетата на тези с електронния таймер.  Нали крок пот с ел. таймер си купи?

1. лятото не е за предпочитане да готвиш толкова дълго млечни. Или да държиш. Или дори сега - 8 ч. са много, можело да го сложиш млякото към края.
Пърженето на гъбите ти е излишно.

Металната част се нагрява, аз затова не харесах новия модел и си ползвам стария.
Тендежрата ти, така както написа е пълна и ще "заври" по-бавно, нищо, че са минали 2ч. до сега. (т.е. достигане на Т* за готвене 96*)  8 ч. са и достатъчни. Можеш да увеличиш времето с още час когато минат тия 8 и видиш, че месото ти е жилаво още

Защо я купи, като не си убедена, че ще ти е полезна?

# 146
Здрасти, Пепи, благодаря, че се включи.
Знаеш ли, купих я тенджерата, защото си мисля, че ще ми е полезна, а я мразя сигурно,  за многото пари,които се оръсих за нея.. Ама пък купих точно тази, защото мисля, че най-новия модел ще е най -усъвършенстван и ще ми е най-полезен.
 Малко като кокошката и яйцето се получи, но в аспект обичам-мразя и полезна- безполезна ...

А млякото сложих в началото,
1. защото това ми е добавената течност за да се осъществи задушаване
2. останах с убеждение, че веднъж включена не е желателно отварянето и.

А гъбите ги изпържих, че пускат доволно количество вода, а ми се ще това, което ще стане на края да не е толкова чорбаво ...

То големи ,,размисли и страсти'' с моето готвене, ама т'Ва ми е голЕма грижа Wink Laughing

п.п.  Хе, хе, Ванче, аз нали съм баба-свекърва, през 10-тина  минути ходя да го наблюдавам и да злорадствам ...  Wink Laughing hahaha
п.п.2 Сега видях, че не съм отговорила на въпрос на Пепи.
Ей, това ми е помощницата
само дето от магазина не раздават вино ...

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 11:16 от djily

# 147
Ванче, нейния е Крок пот и има  Peace След приключване на работа автоматично остава на режим подгряване за 4ч. освен, ако не го изключиш.

Пепи,и аз това написах. Simple Smile   Hug

За подгряването мисля няма таймер, 4 часа поддържа Т,ако не го изключиш преди това.

Изминаха 2 часа и половина от включването на уреда - като гледам през капака месото си е чистак сурово.

За 2 часа няма как да има видим резултат. Не го гледай постоянно,просто го остави да си свърши работата . Това е готиното при него- пускаш и забравяш ,а то си готви само.  Peace

# 148
о да, извинете, Ванчето  Hug прочела съм само първата част на изречението ти Blush
стария модел си имат копче и за подгряване.
Но да имате предвид, че по време на подгряването нещото вътре продължава да се готви още известно време, защото бавно пада Т* от 96 на 60 и нещо си.

А млякото сложих в началото,
1. защото това ми е добавената течност за да се осъществи задушаване
2. останах с убеждение, че веднъж включена не е желателно отварянето и.

А гъбите ги изпържих, че пускат доволно количество вода, а ми се ще това, което ще стане на края да не е толкова чорбаво ...

водата на гъбите, лука и морковите ти е била достатъчна за готвенето. А ако искаш млечен да е соса - малко течна сметана накрая. Ама нищо, то вече свършило. Всъщност само за задушаване - всички продукти си имат влага, която излиза вътре.  А гъбите, за да не пускат вода, не ги мий, а ги почиствай само, че при миенето те точно като гъба се напояват с вода.

Може да се отварят, няма проблем, но с всяко отваряне Т* вътре пада и се увеличава времето за готвене. Това е удобното на стъкления капак, че виждаш какво става вътре.  Ама едни 4 ч. въобще не го мисли.

ПП: Да, тази е новия модел. Също има копче на индикатора , което е само за подгряване да включиш.
А виното подарък е, ако си купиш от сайта (щеше да ти е малко по-евтино, ама нищо)
Абе ще се спогодите двете, дай и време.

Аз сега заложих един врат с кисело зеле. 

# 149
  • София
Само да се включа,  че 8 часа на 2 според мен е много. Сурово свинско на 1 за 8 часа става мозък.

Общи условия

Активация на акаунт