Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 264
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 9 461
1. зависи от количеството продукти в тенджерата  (за различно време ще се сготвят 1.5кг  и 2,5-3 кг продукти )
2. зависи от възрастта на свинското

# 151
  • Мнения: 5 873
О,Пеп ,стига бе.  Laughing Hug

# 152
  • Мнения: 1 065
Последно за днес и спирам да ви занимавам с моето готвене.

Яденето е готово за 6 часа, вече е изключено и пробвано.
Вкусът е много приятен, видът му не съвсем.  Поразбърках го и се поразкашкаха зеленчуците.
Течността му определено е в повече, на вид мъжът ми го уподоби на телешко варено.
Снимка няма за да не ми се смеете.

Определено скоро ще има нов опит.
Ще се заобичаме с моята помощничка, но малко ни трябва ,,напасване''.

Приятен следобяд!

# 153
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Другият път няма да слагаш допълнително течност и ще ти се получи точно както трябва Hug Иначе на втора степен (на "силно") повече от 6 ч наистина много рядко трябва, неслучайно има първоначална програма за толкова зададена.

Аз имам един друг въпрос, ако някой е забелязвал такова нещо - имам чувството, че гърнето на крокпота е поресто и пропускливо. Няколко пъти вече като готвя, от външната му страна (тази, която е към металните стени на основата) ми се получават едни бабунки като загорели капки, които се откъртват и са като карамелизирани. Не ми е бил мръсен от външната страна, за да са загорели остатъци от предишно ядене, нито нещо е капало. Понякога го слагам мокър, но няма как да е това - водата ще си се изпари... Не е спукан и те са разположени произволно по външната страна на гърнето. newsm78

# 154
  • Мнения: 5 873
Моето гърне е някакво лъскаво,незнам всички ли са така? И не съм виждала такива капки.  Rolling Eyes

# 155
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
И моето е лъскаво и просто недоумявам от какво се получава. Не е всеки път - когато са по-водни манджи като боб, тогава няма.

# 156
  • Мнения: 9 461
старото ми не е лъскаво, но ми се получава такова нещо на капака - като капка, която обаче се стича.. една бяла капка с вадичка около 2-3 см.  и край, изпарено е. Но си остава бяло, не като карамелизирано.Но моето при всяко готвене си е май. Капка е силно казано, точица е по-скоро.

# 157
  • Мнения: 1 336
Направих втора манджа - лазаня. Малкото дете, което яде почти всичко я одобри, голямото не чак толкова.. ноо, все пак опита - доволна съм. Вода за сега няма да слагам в манджи, доста водно си стои и без това.
Мисля си, че наистина ще ме улесни през лятото, да не вися над котлона и да не ядем само сандвичи  Peace

# 158
  • Мнения: 5 873
Направих втора манджа - лазаня. Малкото дете, което яде почти всичко я одобри, голямото не чак толкова.. ноо, все пак опита - доволна съм. Вода за сега няма да слагам в манджи, доста водно си стои и без това.
Мисля си, че наистина ще ме улесни през лятото, да не вися над котлона и да не ядем само сандвичи  Peace


О,да. Определено ще ми спести доста висене покрай печката. Имам мерак на една рецепта на Пепчо с кайма,петладжан и други зеленчуци,както и имамбаялдъ(което е подобно,но е постно) . А часът на лазанята скоро ще настъпи. Simple Smile) Само да вземем заплати,че продуктите са си доста . Simple Smile)

# 159
  • Мнения: 1 698
Аз от сутринта се опитвам да го напиша този пост и все нещо ми попречва.

Та тази нощ аз готвих охладено пиле, пълнено със сирене. Сложих и малко водичка и стана прекрасно просто. Сутринта извадих пилето, оставих малко месце, малко от сиренцето и малко от бульончето, долях вода, добавих малко тиквичка, две картофчета, морков и печена чушка и го пуснах на втора степен за три часа и малко. Стана много вкусна супичка, пасирах я и приготвих крутончета. Та яденето днес беше много вкусно благодарение на Крок-потчето /аз така му казвам, въпреки че и моето не е тази марка/.

Момичета, много се радвам, че споделяме рецепти и идеи, защото доста бързо се изчерпвам откъм идеи за готвене. А и така заразително разказвате, че ми идва веднага да хукна и да сложа манджата, за която съм чела преди малко.

# 160
  • Мнения: 5 873
mimes, това с пилето ми се струва чудесно. Crazy Ще изпробвам и идеята със супичката. Благодаря.  bouquet
Аз накиснах боб тази сутрин,довечера късно ще го включа и утре сутрин ще съм готова с ядене за 2 дни. Simple Smile  Само се чудя едни пържолки към боба как да направя... направо се чудя. newsm78  Отделно ли да ги изпека,в тава във фурната или отново в кукъра? Или пък заедно с боба да нарежа 1-2 за аромат, а другите да направя както си знам? Thinking Големи драми за единия боб.  Mr. Green  Laughing
И все пак идеи?  Grinning

# 161
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 775
Слагам едни телешки хапки със сметана, че пусна снимка като стане

# 162
  • Мнения: 1 065
Ето ме пак ( а уж казах-последно за днес Simple Smile)
Ще ми се да споделя визуално днешния експеримент (след многократните похвали на половинката ми) - ето
Скрит текст:
.
Дано се виждат картинките, че и тук съм малко самоук Simple Smile ( също като в готвенето...)

След второто ядене, днешната гозба още повече ни  хареса, а и отделилия се сос някак си беше попил . На вечеря все още беше достатъчно  топло за хапване, без да има нужда от подгряване.

Харесах си следваща рецепта-пълненото пиле със сирене, никога не съм правила такова.
Моля mimes, би ли написала по-точно как се прави и количеството на необходимите продукти?
Само дето днес съм  сготвила ядене ,,за една рота войници'', не предполагах, че ще стане толкова много и не ми се мисли колко дни трябва да го хапваме.

Ааа, tunata, би ли споделила и ти твоята рецепта, моля.

Абе,  изглежда ще се заобичаме с мойто тенджуре, ама що трябваше да са тези мои първоначални  драми. newsm78.  

п.п. Нещо не се справих с качването, съжалявам Embarassed
Сега бързам, друг път ще пробвам отново, сори. Embarassed

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 22:34 от djily

# 163
  • Мнения: 1 698
djily, не се виждат снимки. Щом имаш похвалите на половинката, значи наистина си се справила страхотно с манджата.  Hug
Та за пилето- 1 пиле го измих, пъхнах в него малко масълце, натъпках го със сиренце и го метнах в Крок пота. Отгоре го намазах с меко масло и го поръсих с червен пипер и сол. Долях водичка в гърнето около 1 чаша и малко, но после съжалих, че не съм сложила малко повечко. Беше станал страхотен сос. Та водичката може да е колкото си прецениш, но не прекалявай за да не почне да се вари, а само да се задушава. Включих го за почти 10 часа, че ме домързя да ставам посред нощ да го изключа. Кокалчетата му даже се топяха в устата.  Laughing
Надявам се да ви хареса. Успех!

# 164
  • Мнения: 1 065
Благодаря mimes, усетих вкуса му чак.
Следващото нещо ще е, ама да видим кога ще се справим с тази тенджера ядене в хладилника дето прибрах.

Аз съм малко чешит с ,,влюбването'', но усещам вече коя ще ми е новата любов ... Wink Heart Eyes
Скрит текст:
Негово величество - Крок-пота... Wink Laughing Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт