Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 963
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 210
Ето и обещаната снимка:
 Шпикован свински врат със сусам

# 211
  • София
iovina- Разкош Peace Потекоха ми лигите.

# 212
Ох,чудно е станало!  Crazy Може ли рецепта? Hug

enimna,четох отзиви за този модел крок- пот- често му се чупел капака. Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 11:15 от Ванчето

# 213
  • Бургас
В понеделник си получих крок-пота и вечерта заредих една агнешка плешка за 7 часа на І степен. Сутринта добавих малко ориз и още 1.3 часа. Отзивите от мъжете на обяд бяха възторжени.
Снощи сложих боб . Първо повря малко в тенджера на котлона, смених водата и го сложих на І степен за 7 часа. Сутринта не беше много добре сварен, но все пак добавих солта и го включих за още 3 часа. Отзивите от обядващите са, че някои бобчета са твърди, а други препечени. Къде сбърках newsm78
Вие как точно готвите боб?

# 214
времето за готвене зависи от количеството в тенджерата.
а времето за готвене на боба, зависи от самия сорт боб. Ако си случила на някой, дето дрънчи -  ooooh!
така го готвя и аз - кипвам го първо, но аз винаги му слагам с първата вода и сода за хляб.
Ми я, сменям водата, прехвърлям в грънеца. Прибавям лук, червения пипер, универсална зеленчукова подправка (която е солена), солта дори слагам, олио. И ребро, кокал, ако ще е с месо.
Включвам на 8ч. на І (а се прибирам след 9 чАса) и е готов винаги. Това с купения.
Имах домашен, който беше готов за 3 часа в крок-пота на ІІ, заедно със солта. Ама сега нямам  Confused

# 215
  • Бургас
пеп-4o, и аз сложих сода (гледах твоята рецепта). Този боб в тенджетана под налягане става за 40 минути, а тук му се събраха 10 часа ooooh! Като се прибера довечера ще видя как е ситуацията, ама сега се сетих ,че сложих 2-3 лъжици домати от буркан още в началото - може и те да са ме прецакали.
Ще продължавам с опитите - няма да се отказвам

# 216
може и от киселината на доматите да е.  Peace Ако слагам - е към края, със солта, в нормалната тенджера.

# 217
  • в тристайна гарсониера :)
И аз при вас   bouquet От днес си имам крокпот. Искам да сготвя пиле с ориз, но нещо не намирам рецепта. Бихте ли ми дали някакви насоки?   bouquet

# 218
Bambulka, честито ти Крок пот-че. Със здраве да си го ползваш. Аз в гърнето пиле с ориз не съм готвила, но ще ти напиша как приготвям пилешките крилца с ориз. Крилцата ги нареждам в гърнето, добавям вода и соев сос и пускам Крокчето да готви за 8 часа на 1-ва степен. На сутринта се е получило разкошно месце. След това в тавичка си слагам ориза, от бульончето и запичам във фурната. Това ми е най-вкусния ориз.  Peace Май съм я пускала рецептата така като си помисля, но не ми се рови назад да проверявам. Извиняте ме, ако е така.

Иначе тези дни готвих грах с пилешко и зеле със свинско. Чудя се тази вечер какво да бъде, но ще го измисля до след малко. Hug

# 219
  • в тристайна гарсониера :)
Благодаря  Hug
Стана пилето с ориз екстра. Сложих на дъното зеленчуци и ориза, отгоре пилето на порции, водичка и олио. На 2 степен за 3,5 ч. Беше вкусно. Един въпрос: на моя крок има три степени, силно, слабо и средно. На средната пак си се готви, нали?

# 220
Честит ти крокпот. Simple Smile

На въпросът ти- третата степен не е ли подгряване?

# 221
  • САЩ
При нас вече се стопли много и предната седмица тъкмо да наредя крок пота пак в гаража и се разколебах. Обхвана ме параноя че ако оставя ядене с месо да се готви 8-10 часа на жегата може да не е добра идея. То се готви, ясно, ама месото достига бавно нужната температура и дали пък няма да се развали докато я достигне. Има ли други с подобни на моите терзания?

# 222
  • при палмите и алигаторите,FL
Аз Confused

Проблемът при мен е  че го оставям да готви навън, през нощта температурите са около 25 градуса, през деня пък пече слънце и се замислям дали не се вкисва манджата преди да се сготви. Плюсът у дома е че се готви основно постно в крок пота, та поне за месо не се притеснявам. Последно правих леща, готви се 6 часа и стана превъзходна, мъжо рече че друг път толкова вкусно не е било  chef

# 223
  • САЩ
nandi, гледам че сме в един щат и ме разбираш  Hug За сега мисля да го оставям да готви през деня, в кухнята на климатик. Чак смешно звучи ама се шашкам иначе. Обаче то удобството уж на уреда е да ти готви докато спиш ама много размирисва и огладняваме посред нощ, а в гаража няма да му пускам климатик я. Чак пък толкоз за едната манджа!

# 224
  • при палмите и алигаторите,FL
nandi, гледам че сме в един щат и ме разбираш  Hug
, сега остава и комшии да се окажем Sunglasses. Аз го изнасям навън да готви именно заради ароматите, обаче от сега до ноември къде ще го позиционирам още не съм измислила Confused

Общи условия

Активация на акаунт