Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 967
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте
Кукъра не мисля да го връщам. Написах по-подробно мнение с всичките недостатъци за да може хората, които тепърва правят своя избор да са по-добре информирани. Май имам професионално изкривяване да търся кусури и проблеми Simple Smile
Пожелавам на всички приятно готвене. Като натрупам опит с готвенето ще споделя какво е качеството на манджите (нали това е важното).

# 691
моя е (първия) е такъв модел - не кипи. ОТ БГ ми е.  Но не може да заври вътре - дори малко да е яденето, вижда се тихо къкрене по краищата.
Че има разлика в І и ІІ степен има, виждам, защото едно и също си месо ми става за различно време, но за  термостата да  се чува - не знам, не го слушам. А когато "заври" вътре - си къкри еднакво, независимо на кое е включено.
Това за тока - ако спре наистина е неприятно. Май не ми  се е случвало до сега и дано да не.

# 692
Здравейте,
Да се включа и аз Simple Smile Може ли да ми кажете рецепта за закуска Simple Smile Принцески мога ли да направя? И как? Видях че има и рецепти за кекс пробвали ли сте?

В бг сайта на крок пот има рецепти за десерти, не съм ги пробвала:
ето.

# 693
чийзкейка на лулуто съм го опитвала -  шестица е.
Плодовете както илианка - да, ябълки правих последно само
английски коледен пудинг - не на лулуто, друг  също е хубав.

# 694
Момичета, нали няма проблем да си ползвам металния черпак в керамичния ми крок пот?   bouquet

Благодаря ти, пеп4о, ще си купя тефлонов черпак, с него би трябвало да е ок вече,нали?

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 15:56 от L0v3d

# 695
ше го надереш, недей

# 696
  • Някъде Там
Здравейте,
Да се похваля и аз - боба стана наистина много вкусен с крока Simple Smile не се развари или напука Simple Smile
Другото което пробвах беше пиле нарязах го, наредих го и залях с 1 чаша и половина бира. Накрая за малко добавих топено сирене - супер стана Simple Smile Почти цялото си го изядохме 2 възрастни с 2 деца а иначе го ядем няколко дена Simple Smile больончето което остана от пилето го ползвах за ориз със зеленчуци - надявам се и те да са станали не съм ги пробвала още Simple Smile
мерси на всички и най вече на hedra - покрай нейните коментари се запалихме за крок Simple Smile
Наистина е добро попадение - особенно като се прибереш след работа и манджата е готова и топла без особенно усилия chef

# 697
  • Варна
Здравейте! Искам да попитам, някой има ли този модел: http://www.amazon.co.UK/Тя-5-7-Litre/DP/B00473EUY8/ref=Sr_1_3?IE=UTF8&quid=1389704512&Sr=8-3&keywords=crock+pot
Струва ми се, че нещо с моя уред не е както трябва и се чудя, дали да не го върна. Първо се опитах да сготвя пиле със картофи и моркови. Сложих картофите и морковите отдолу, покрих ги с пилето, добавих подправките, олиото и 1к.ч вода. Включих на високата степен за 6 часа. Картофите и морковите си останаха полусурови и много твърди, пилето можеше да се яде, но явно му трябваше още време. Реших, че проблема може да е от ниската околна температура, защото готвя в остъклена тераса, а не вътре в кухнята.
Днес сложих леща на ниска степен за 6 часа. Преместих крок пота  в стаята, накиснах лещата от предната вечер, обаче минаха 4-ри часа и изобщо не се вижда да бълбука. Отворих го, за да сложа доматите. Ами изобщо не е горещо, просто е топло, а лещата си е твърда. Иначе пък корпуса е горещ, явно загрява   newsm78   Предполагам, че не би трябвало да е така. То вярно, че готви на ниска температура, ама чак пък толкова, ниска едва ли  Thinking. Пуснах я сега на високата степен за 2 часа, да видим до къде ще я докара. И все пак си мисля, че моя уред е дефектен.
Ако някой има същия модел, моля да сподели дали в неговия уред яденето ври.

# 698
Katrin,дай му малко шанс, може и да не е развален. Днес например се наложи да готвя боб на високата температура. Пуснах го за 5 часа. На 4я час домочадието беше гладно и сипах, ставаше за ядене, но така и не го пипнаха. Не беше точно това, което се очаква. Върнах го да се доготви с останалото. Само още час и стана приказно вкусен и мекичък. При моя уред кипенето е чак накрая. Тези 4 часа само си седеше, чак на 5я взе да бълбука, а беше на висока степен. Освен това слагам фолио или хартия под капака. Така зърната от горния ред не изсъхват.

# 699
  • София
зависи и от боба. аз правих един, на който му трябваха 8 часа, като 5 го оставих на ниска степен, видях, че е много твърд и още 3 на висока и стана. а скоро правих един боб, много вкусен, който за 4 часа ми се получи, но вече директно го пуснах на висока степен.
и за свинското със зеле ми трябваха около 7 часа, но стана убиец.

# 700
  • Хасково
Споделете варите ли боба преди да започне основното готвене /да се изхвърли първата вода/?
Колко време варите боба /ако в херметик увираза 1 час колко ще му трябва в крокпота -боба ми е винаги един и същ/!

# 701
Аз варих един боб в събота по една рецепта, която беше публикувана от някой тук и  стана много вкусен. Накиснах го от вечерта с вода. След това направих всичко което е описано по рецептата. И боба беше готов още на шестия час, но го оставих още малко да покъкри заедно с финалните подправки - сол, домати, брашно....Готвя само на втора степен, и нещата се получават.  Ето ти и рецептата която си я копирах ..
Продукти: 500 гр. бял боб 1-2 глава кромид лук 60-80 мл олио 2 равни с.л. червен пипер 1 чушка, 1 морков, 1 домат или 2 с.л. доматено пюре/кетчуп (по желание) или 2 с.л. универсална зеленчукова подправка, която се поставя към края, когато са омекнали бобените зърна джоджен (пресен или сух) сол (ако не се ползва онази универсална подправка), брашно (сода за хляб, 50 мл. ракия)
Приготвяне: * Бобът се накисва за 8-10 часа в студена вода. * Изплаква се и се поставя да се вари в тенджера с 1 литър вода. * Когато кипне, степента на котлона се намалява за тихо кипене, а във водата се поставя 1 ч.л. сода за хляб. Това ми е тайната съставка. От нея водата става по-жълта, но и се отделят ония вещества в боба, които причиняват подуване на корема. Оставя се да ври със содата 10-15 мин. * Измива се хубаво със студена вода (гевгира е много удобен за целта) и се поставя отново на котлона с тенджерата (или се прехвърля в глинено гърне и във фурната, или в Крок-пот-а, ако сте се сдобили с такъв). * Ако се готви в гърне или Крок-пот - сега се прибавят всички зеленчуци, нарязани на дребно (или зеленчуковата подправка), червения пипер и олиото. Прибавя се 1,5 л. до 2л. вода и се оставя да се готви - във фурната около 5ч. на 150* , а в крок-пот - 6ч. на ІІ степен, или 8 часа на І степен. Накрая се прибавят подправките, солта, оставя се къкри още 10 мин. и се сгъстява с лъжица или две брашно. * Ако е в тенджера на котлона - прибавят се около 2-2.5л. вода, само ситно нарязания лук; включва се котлона и щом заври, отново се намалява котлона така, че боба да къкри под капак. Тук до скоро слагах по 50-60 мл. ракия, но май не влияе на скоростта му на увиране. * Оставя се да ври така тихо около час, след което се проверя и ако е хубав боба, зърната са вече поомекнали. Прибавят се ситно нарязаните зеленчуци (ако ще прибавят), червения пипер и олиото. * След още 15 мин. (или когато бобените зърна са съвсем омекнали и не хрупат) се прибавя солта, а след 5 мин - размитото с малко вода брашно. * Прибавят се подправките - сухите стрити или зелените ситно нарязани, затваря се тенджерата с капак и оставя да ги поеме за 10-на мин.

# 702
А, аз искам да помоля някой да ми даде рецептата за сладката тиква, че нещо не мога да я открия Simple Smile

# 703
Аз варих един боб в събота по една рецепта, която беше публикувана от някой тук и  стана много вкусен. Накиснах го от вечерта с вода. След това направих всичко което е описано по рецептата. И боба беше готов още на шестия час, но го оставих още малко да покъкри заедно с финалните подправки - сол, домати, брашно....Готвя само на втора степен, и нещата се получават.  Ето ти и рецептата която си я копирах ..

мойта  Laughing http://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_29.html  Но времето за готвене понякога е различно, че много сортове има. На мен ми се случи с хубав домашен боб от приятелка и за 4 часа да стане - бях с и в къщи и го довърших.  Но и да остане повече време в гърнеца не е проблем.
Когато съм в къщи го включвам на ІІ, но когато съм на работа на І степен - така или иначе ме няма 9 часа.

и да, всеки път го кипвам отделно със содата и тогава прехвърлям в крок пота.

# 704
Все повече си заобичваме вкъщи крок пот-а. Сготвихме си пиленце с подправки и лимон, топеше се в устата! А за фасула и аз ползвам на пеп4о рецептата и няма грешка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт