Crock Pot -мнения, рецепти

• 400 029
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 675
Сакън - не дей!
Много си е добър размера. Остави си го. Няма да съжаляваш

А дано!  Hug  Hug  Hug Благодаря!

За днес имам огромно количество манджи за довършване, но утре ще го заредя с нещо, като за целта правя файл с вашите рецепти, поствани в темата  Mr. Green

# 676
Здравейте
и аз искам да си взема Крок Пот и съм харесал този: http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Chrome-Cooker-Litre-Brushed/dp … roductDescription

въпроса ми е stoneware pot означава ли че е керамичен или е от друг материал? Всичките ли  Крок Пот-тове са с керамични гърнета?
Мерси

# 677
Здравейте
и аз искам да си взема Крок Пот и съм харесал този: http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Chrome-Cooker-Litre-Brushed/dp … roductDescription

въпроса ми е stoneware pot означава ли че е керамичен или е от друг материал? Всичките ли  Крок Пот-тове са с керамични гърнета?
Мерси
stoneware  е каремика да

# 678
Пържолите станаха чудни. Благодаря за рецептата и напътствията. Simple Smile

# 679
Сакън - не дей!

За днес имам огромно количество манджи за довършване, но утре ще го заредя с нещо, като за целта правя файл с вашите рецепти, поствани в темата  Mr. Green
Пък после да го споделиш с нас този файл Simple Smile

# 680
Сакън - не дей!

Хаххаха, представи си как реагирах като видях моя 6.5л  Shocked Но са удобни особено за пълнени чушки, сърми, зеле. Това са обемни неща и не е зле уреда да е голям. Моя не си го давам за нищо, но ще му взема малък помощник, който ще мъкна по екскурзийки (на село или къмпинг, не на хотел:) ).

# 681
Dobra,   bouquet

Разбира се, че ще споделя файла, само да ми остане време да довърша темата, че в момента съм на 20 страница Simple Smile

# 682
Здравейте
От вчера и аз имам Крок 5.7 литра Соте. този модел: http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Saut%C3%A9-Countdown-Cooker-Li … cr_pr_product_top       

Като цяло съм много разочарован. Продуктът има следните недостатъци:

1. Таймерът не работи коректно. Когато нагласиш даден период (примерно 4 часа) и токът премигне(спре за момент) таймерът се изключва и уредът продължава да работи докато не го изключиш ръчно. Това според мен е много опасно. Примерно ако съм отишъл на работа и ме няма 11 часа уредът ще готви почти 3 пъти по дълго от желаното от мен време. Най малкото, което ще се случи е яденето да е изгоряло, може да е опушило цялата къща или да е станал пожар. Няма никаква логика уредът да е направен така - може просто моят да е дефектен. Моля някой, който има подобен уред да провери дали неговия таймер работи по същият начин.

2. Изглежда, че самият уред няма вграден термостат. Аз поне го слушах моят, превключвах на отделните степени и не чух да изключва и включва. Ако няма термостат няма как да е направено уредът да поддържа постоянна температура? Също така температурата на готвене ще зависи от количеството на яденето и от температурата и условията в стаята в която е разположен.

3. След като загрее уредът вътре доста кипи. Това означава че температурата е доста над 100 градуса ( ще купя подходящ термометър и ще я премеря). Сега свалих ръководството от Интернет, че оригиналното остана в къщи, и вътре никъде не пише на каква температура готви уредът. Аз понеже се чудех кой модел да купя вчера прочетох няколко ръководства. В едното пишеше че уредът готви на една и съща температура, просто на low  я достига по бавно. Моят със сигурност не готви на една и съща температура, защото когато го превключа на по-ниска температура имам чувството че почва да кипи по-малко. Това ще го проверя като купя термометър. От долу на уреда пише консумирана мощност 230-250W. Не става ясно това максимална та мощност ли е?

4. Като цяло уредът изглежда доста некачествено произведен. Капакът има някаква фабрична пукнатина (там където се свързва с дръжката). Също така е доста крив. След включване уредът доста бързо загрява от външната страна на корпуса а вътре загрява доста бавно - значи хаби излишна енергия. В книжката липсват основни неща - на каква температура се готви яденето, колко харчи самият уред, какви са му външните размери  и размерите на кошницата... Това е доста объркващо за потребителите. Аз срещнах следните проблеми - когато отидох да купя преходник в магазина( от английски към български контакт - уреда е купен от амазон ) в магазина имаше преходник с максимален ток 2.5 Ампера. Бушона в оригиналния контакт е 3А. Преходника тава ли или не?!?! Уредът го купих от човек във форума понеже му бил огромен. Аз като отидох да го видя ми се видя малък. Като няма размери как предварително човек да прецени малък ли е или голям?!?!? В крайна сметка се оказа че за мен е малко малък но докато са малки децата ще ни върши работа.

Когато ми остане време ще купя термометър и ще му премеря температурата с която готви. Ще му премеря и консумираната мощност.

Като цяло уредът по скоро изглежда произведен в някой гараж отколкото от реномирана фирма с многогодишни традиции. С този дефектен таймер даже бих каза че е доста опасен.

Снощи като го взех реших да сготвя нещо и направих телешки ребра с лук и моркови. Като за първо готвене излязоха доста вкусни.
Стана доста дълго, но се надявам че съм бил полезен.

# 683
  • Балчи-Варна
Здравейте момичета.Днес готвя зелеви сърми.Сложих 1 ред сърми,отгоре наредих патешки маншони и върху тях пак сърми но не на цял ред .Сложих малко вода и вкл. на слабо за 6 часа.Притеснявам се че доста се напълни тенджерката-два пръста под долния ръб.Опасно ли е?

# 684
  • София, Младост 2
Не е проблем - уредът работи най-добре, когато е пълен около две трети Hug

Стойчо, моят крок съм го оставяла да работи една седмица включен непрекъснато (за една рецепта, която се казва perpetual chicken broth и се готви толкова време). И редовно готвя доста повече от 10 часа, най-често 12 часа ми стоят нещата. Имам го от една година и никога не ми е загаряло ядене в него - а не готвя само супи, да речеш. Цяло пиле с картофи, приготвено без никаква вода, ми седи 12 часа в крока без грам поражения по пилето или картофите. Единственото нещо, което ми потъмнява по-сериозно при по-дълго готвене, е лазанята, която повече от 4 часа не оставям да се готви заради кашкавала, който почва да загаря.

Заливала съм си ръката с един черпак врящ в крока бульон - имах само леко зачервяване на единия пръст и тогава много се чудех точно на каква Т готви, за да не се изгоря по-сериозно... Така че ще е интересно да кажеш каква е Т. Уточнявам, че моят не е този модел - макар че е на същата марка.

# 685
Стойчо, в  Амазонските ревюта на доста модели има споделени температури на готвене, но замерени от потребители. Факт, че някой  фирми имат неуспешни модели, затова винаги чета отзиви.
Добрият слоу кукър не кипи при готвене, т.е. не достига 100С, а до около 96С. Моят е куча марка SHEF и едва къкри на високата степен. На ниска дори не къкри, затова предполагам има няколко градуса разлика.
Пак според прочетено от ревюта, ватовете са различни на вариант слабо и силно.
Досега не е имало спиране на ток докато готвя затова не мога да коментирам таймера. Но дори без таймер можеш спокойно да оставиш ястието цяла нощ или докато си на работа 10-12часа на слабо.
И при мен външното тяло се нагрява доста, но уреда е сложен директно върху плота, проблем няма.
Нямаш точно време за готвене, защото зависи колко пълниш уреда. Ако сложиш 1кг месо и 2кг месо има разлика.  Наскоро пекох свинско роле, цяло парче месо 2кг. Пуснах го на 10ч слабо и стана чудесно.
Експериментирай докато му свикнеш Simple Smile)) 

# 686
Крокът е този, който получих аз и снощи съфорумецът го взе, след като се разбрахме за по - ниска цена. Ако има основание за рекламация и мога да го върна, няма да се поколебая и за миг, защото човекът е разочарован и излиза, че съм му го пробутала  Sad И аз съм с две деца и си ценя парите. Пуснах запитване в Амазонската тема да ме посъветват, но тук има и много от вас, които пазаруват от там, затова ви моля от сърце - давайте съвети. Уредът не беше ползван, бях решила ако човекът не го вземе, да си го ползвам. Гледахме го, ужким нямаше проблеми, тествахме го - работеше. Просто не знам какво да правя Sad

# 687
Крокът е този, който получих аз и снощи съфорумецът го взе, след като се разбрахме за по - ниска цена. Ако има основание за рекламация и мога да го върна, няма да се поколебая и за миг, защото човекът е разочарован и излиза, че съм му го пробутала  Sad И аз съм с две деца и си ценя парите. Пуснах запитване в Амазонската тема да ме посъветват, но тук има и много от вас, които пазаруват от там, затова ви моля от сърце - давайте съвети. Уредът не беше ползван, бях решила ако човекът не го вземе, да си го ползвам. Гледахме го, ужким нямаше проблеми, тествахме го - работеше. Просто не знам какво да правя Sad
Рекламацията с Амазон е повече от лесна. Пишеш им най-добре на лайф чат, че уреда кипи силно и не можеш да го оставиш без надзор. Съответно се обезмисля същинската му роля. Искаш да ти пратят етикет за връщане и да поемат пощенските. Пращаш им го примерно с Интерлогистика, те са доста изгодни и бързи.  Сканираш тпанспортната разписка и я пращаш по имейл, те ти възстановяват парите за уред и транспорт по банковата сметка.
От друга страна аз не бих го върнала, просто бих готвила на ниска степен, ако ме няма в къщи, а на висока само в мое присъствие. Относно капаците - всички слоу кукъри са с неперфектно пасващи капаци. Просто не им е нужно заради презумцията, че не кипи.

# 688
dobra, отново мила и в услуга!   bouquet  Hug   bouquet
Благодаря ти!
Ами един човек в темата за Амазон пише, че е нормално да кипи и после да спре, при вас как е?

# 689
  • Някъде Там
Здравейте,
Да се включа и аз Simple Smile Може ли да ми кажете рецепта за закуска Simple Smile Принцески мога ли да направя? И как? Видях че има и рецепти за кекс пробвали ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт