Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 903
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 795
мерси Simple Smile
имам една питанка малко трудна
моят крок пот е този
http://www.ebay.co.uk/itm/Crock-Pot-Saute-Countdown-Slow-Cooker- … sh=item3a8be243b0

и се чудя ако му поръчам стъкления капак от този модел
http://www.ebay.co.uk/itm/Crock-Pot-Slow-Cooker-5-7-Litre-Polish … sh=item19e90e557c

дали ще мине номера?

не става, по-малък е в дългата част на овала, пада на долния ръб и пак не затваря плътно. Ти защо искаш стъклен капак? На мен не ми харесва, тъй като е с гумено уплътнение, а гумата при нагряване старее и ще изгори за 2-3 години.

# 796
  • София, Младост 2

Ако някой се интересува, мога да постна метод за правене на кисело мляко в крок пот.
Аз искам. Един път сложих в буркани, в крока. Обаче бяха високи, завивах с кърпа. Стана, но не беше много гъсто.

А всъщност за какво ви е крок за киселото мляко, като за същото време дори само на стайна Т да го оставите, ще се подкваси newsm78 За 12 часа на стайна Т си става млякото без проблем (в топлото време, де - сега ще му трябва повече). Аз не обичам да ползвам ток за нещо, което става и без него - с едно просто завиване млякото перфектно става от вечерта до сутринта, без да се хаби въобще ток, колкото и малко да харчи крокът.

Когато не ми е достатъчно гъсто млякото, просто го оставям да постои още няколко часа, докато достигне желаната гъстота (да не ми мърда в буркана).

# 797
Аз загрявам фурната до 40-тина градуса,след 30-тина мин го изключвам  и го оставям цяла нощ.Ако го правя в гювеча става много добре. ПОнякога ако е по-висока Т и става по-рядко.

# 798
  • Cambridge, UK
мерси Simple Smile
имам една питанка малко трудна
моят крок пот е този
http://www.ebay.co.uk/itm/Crock-Pot-Saute-Countdown-Slow-Cooker- … sh=item3a8be243b0

и се чудя ако му поръчам стъкления капак от този модел
http://www.ebay.co.uk/itm/Crock-Pot-Slow-Cooker-5-7-Litre-Polish … sh=item19e90e557c

дали ще мине номера?

не става, по-малък е в дългата част на овала, пада на долния ръб и пак не затваря плътно. Ти защо искаш стъклен капак? На мен не ми харесва, тъй като е с гумено уплътнение, а гумата при нагряване старее и ще изгори за 2-3 години.

мерси   bouquet май го искам само, за да виждам какво става с маджата вътре  newsm78

# 799
  • София

[/quote]

май го искам само, за да виждам какво става с маджата вътре  newsm78
[/quote]

Нямам особено голям опит с крок-пота, имам го от около 2 седмици и съм правила 2 манджи вътре, но вчера готвих зеле през деня и отхлупвах няколко пъти, защото капака като се запоти не се вижда много. Добиваш някаква бегла представа, но точно си мислех вчера, че не е кой знае какво предимство (като се изпоти, поне при мен наистина не се вижда, така, че да упражниш контрол.. трябва да отхлупиш..)

# 800
  • Някъде Там
Здравейте, искам да попитам някой пробвал ли е хляб с квас в крока или пица (може и с мая) newsm78

# 801
  • Cambridge, UK

май го искам само, за да виждам какво става с маджата вътре  newsm78
[/quote]

Нямам особено голям опит с крок-пота, имам го от около 2 седмици и съм правила 2 манджи вътре, но вчера готвих зеле през деня и отхлупвах няколко пъти, защото капака като се запоти не се вижда много. Добиваш някаква бегла представа, но точно си мислех вчера, че не е кой знае какво предимство (като се изпоти, поне при мен наистина не се вижда, така, че да упражниш контрол.. трябва да отхлупиш..)
[/quote]

мерси много!

# 802
  • София
май вече имам неуспешна рецепта в крок пот-а.. исках да направя задушени/печени картофи - нарязах червени картофи на сравнително едри парченца, сипах половин чаша зелечуков бульон сложих си подправки и масло, разбърках и пуснах за 5 часа на low, сутринта като ги видях не ми се харесаха особено (потъмнели, разчупих един и ми се стори стегнат, даже леко твърд), аз очаквах да станат крехки Sad ще ги опитам на обяд, но не изглеждат обнадеждаващо.

Някой има ли изпробвана рецепта за такива картофки? (без месо, ако може)

# 803
  • София, Младост 2
Според мен така няма да станат - евентуално ако ги сложиш в плик за печене? Пепчо имаше някакъв подобен трик за картофките, за да не потъмняват и да стават добре в крока.

# 804
  • София
мерси, може би наистина трябваше да ги сложа в плик, следващия път ще пробвам с плик или да увия цели картофи в алуминиево фолио.

# 805
в плик за печене картофите, мазнина, подправки, 2-3 лъж. сол. 6 часа на ІІ степен.
Иначе не са ли на манджа (със сос)  добиват малко по-тъмен цвят и моите се стерсират Laughing

# 806
  • Калифорния, САЩ
в плик за печене картофите, мазнина, подправки, 2-3 лъж. сол. 6 часа на ІІ степен.
Иначе не са ли на манджа (със сос)  добиват малко по-тъмен цвят и моите се стерсират Laughing

Добре де, ами аз за колко време да ги направя - моя крок пот е оригинален, но има 4 часа и 6 часа за висока /първа/ степен и 8 часа и 10 часа за ниска /втора/ степен?

# 807
какво ще рече - оригинален?  newsm78   Моя е марка Crock pot http://slowcooker.bg/product/3/programiruem-ured-za-gotvene-krok … t-5-7-l-sote.html  и има две копчета, които нагласят време и степен.
Степен І е ниската;
степен ІІ - високата (т.е. бързата)
и степен да поддържа храната топла.

копчето за нагласяне на времето се върти и е през 30 мин. - може да си го нагласям от 30 мин. нагоре, май до 12 часа беше, без никакво значение на коя степен ще готви

този ми е другия ,но само дето таймера е електронен и капака стъклен  Peace

# 808
Има модел на крок пот, който дава избор само от 4 позиции както е изброила ir74.
Най-добре 8 часа, няма да се разварят.
Моята единствена неуспешна рецепта е от печени картофи. Не само цвета и вкуса беше гаден.
Вече си ги правя на фурна.

# 809
Има модел на крок пот, който дава избор само от 4 позиции както е изброила ir74.

да си готвят те в него  Laughing Защо такива ограничения? Не ми харесва това.
Картофите слагайте в плик и за повече време тогава - 8ч. пъквинаги може да изключите по-рано

Общи условия

Активация на акаунт