Crock Pot -мнения, рецепти

  • 397 910
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 440
  • Мнения: 240
Онзи ден и аз правих цяло пиле в крока. На дъното сложих нарязани лук и чушки, от горе пилето предварително мариновано за час със соев сос и после поръсих със червен пипер. В пилето пъхнах 1 назпуловена мандарина и по стрък пресни мащерка и розмарин. Отгоре наръсих накълзано от същите подправки. Сложих върху пилето няколко ленти масло. Сипнах малко бира / не повече от 1/2 ч ч/ и готвих 4 часа на висока степен. После прехвърлих в тава и за 10 минутки във фурната. Стана разкошно.  Heart Eyes


# 1 441
  • Мнения: 33 092
Мммммм това изглежда много вкусно! Момичета кажете може ли на крока да се сготвят единадесет вратни пържоли, една върху друга, да слагам ли вода и въобще как да ги направя?Ако Пепчо види да се включи и помага! Simple Smile Praynig

# 1 442
  • Мнения: 1 572
Мммммм това изглежда много вкусно! Момичета кажете може ли на крока да се сготвят единадесет вратни пържоли, една върху друга, да слагам ли вода и въобще как да ги направя?Ако Пепчо види да се включи и помага! Simple Smile Praynig
Аз сложих горе-долу толкова на 2 реда. Първи ред на дъното, отгоре част от гарнитурата /много лук и малко моркови/, пак пържоли и завърших с гарнитура. Крока ми е 6,5л напълни се до ръба.
1чч вода : 1чч червено вино. Накрая зеленчука беше пуснал много сок и всичко беше покрито догоре. така че може да се намали от водата, ако гониш по-сух ефект.

Вчера - супа с праз. Идеята взех от "Сливенска супа с праз и зелева чорба", но направих своя версия.
6 часа на силно, исках праза да се развари и детето да не се дави. Получи се.

Рецепта:
1/2 кг праз / на око/, нарязан на колелца, защото ползвам робот.
3 големи моркова;
1л. сок от кисело зеле + вода на око;
1чч ориз;
куркума /току що си купих и реших да я ползвам/ на око;
копър около 1 чаена лъжичка.
Не застроих, вместо това сервирах с кисело мляко.

# 1 443
  • Мнения: 33 092
Добра мерси, а горе долу колко часа, май около 6 на ниска степен е добре! Hug

# 1 444
  • Мнения: 1 572
Добра мерси, а горе долу колко часа, май около 6 на ниска степен е добре! Hug
За такова количество увеличаваш времето.
Аз сложих цяла нощ на слабо, т.е. 10 часа на таймер.

При сервиране долния ред пържоли малко се поразкъсаха, но и не внимавах. Ако ти е важно да останат красиви може да сложиш фолио на дъното и фолио между двата реда. Пак няма гаранции  Rolling Eyes

# 1 445
  • Мнения: 33 092
Добра мерси, а горе долу колко часа, май около 6 на ниска степен е добре! Hug
За такова количество увеличаваш времето.
Аз сложих цяла нощ на слабо, т.е. 10 часа на таймер.

При сервиране долния ред пържоли малко се поразкъсаха, но и не внимавах. Ако ти е важно да останат красиви може да сложиш фолио на дъното и фолио между двата реда. Пак няма гаранции  Rolling Eyes
Ох дано ги докарам, че ако се изложа лошо! JoyФолио защото долния ред се разваряват повече ли? Тях ще слагам на по близките Joy

# 1 446
  • Мнения: 9 451
фолио за да не разкъсваш долните ,докато вземаш от горния ред.
Добра ти е отговорила, аз  не мога да помогна с личен опит.  Една друга Пепи прави пържоли (по рецептата на Лулу) на няколко пласта са, но мен ме притеснява така да не станат като варени и не съм пробвала на повече от 1 ред,  дори нагъсто наредени, но събира не повече от 5 пържоли

# 1 447
  • Мнения: 33 092
фолио за да не разкъсваш долните ,докато вземаш от горния ред.
Добра ти е отговорила, аз  не мога да помогна с личен опит.  Една друга Пепи прави пържоли (по рецептата на Лулу) на няколко пласта са, но мен ме притеснява така да не станат като варени и не съм пробвала на повече от 1 ред,  дори нагъсто наредени, но събира не повече от 5 пържоли
Пепчо и аз това се притеснявам, да не станат като варени! Вчера правих котлети с бяло вино и манатарки на крока! Но първо хубаво запечатах котлетите до зачервена коричка, след това един пръст вино и накиснатите сушени манатарки! Котлетите станаха божествени! Но вратната има и сланина и тя сварена ще е отврат! Освен това моят крок е 4,7, зачина един ред щесъбере още по малко! newsm78

# 1 448
  • Мнения: 9 451
ако ги наредиш като ветрило? но задължително преди това запечатани?  Rolling Eyes

# 1 449
  • Мнения: 33 092
Или освен да ги разделя, половината на крока, половината на мултито! Май така ще е най добре! newsm78

# 1 450
  • Мнения: 1 572
Късно виждам коментара.

С фолиото можеш евентуално да ги извадиш в по-удобен съд за сервиране. Но трябва да се сложи поне двойно и краищата да са дълги, удобни за вдигане. Миналата година сложих единично с цел да извадя "на асансьор" едно тежко руло и да го сервирам в елипсовидна чиния.... да го режа елегантно пред гостите.  Разкъса се и цопна обратно, не издържа тежестта.

Вратните също запечатах на тиган. Не станаха  варени, въпреки обилния сос. Бяха много сочни. Аз месо не ям та да съм достоверен източник, но ММ ги оцени високо. Приятелите ни също.
Имам съмнения за 11 пържоли в 4.7л  newsm78 Не пречи да се опита.

# 1 451
  • Мнения: 33 092
Добра мерси хубава идея ми даде за фолиото! Но точно на НГ няма да експериментирам да слагам всичките на крока май, че ако не се получи какво ще ядем Simple Smile Слагам половината на мултито и това е, там също стават много вкусни! Слагам на стю и после за тен на бейк, направо се топят!

# 1 452
  • Мнения: 58
Направих 2 опита с готвене на слоукукъра. Първият с боб - добре - 6 ч на високо и стана. Вторият с телешки шол (цяло парче) , който първо запечатах на котлона и после с картофи и разполовени на 4 глави лук в тенджерата - 6 и 1/2 ч. на Ауто и....месото стана страхотно, а картофите и лука сурови. Sad Аз изобщо не понечих да ги опитам, защото изобщно не си представях, че може да не станат. Ядат се, но... Вчера щях да пека патка с кисело зеле, но нямаше място за зелето и отиде във фурната. Следващият опит ще е със зелеви сърми, че да видим какво ще стане. Колко вода да сложа на сърми наредени на 2 реда?

# 1 453
  • Мнения: 9 451
1.5 ВОДА КЪМ 1 -КОЛИЧЕСТВОТО ОРИЗ

# 1 454
  • Мнения: 4 369
След като за празниците подарихме на свекърите slow cooker и я тествахме, си поръчах за мен ето тази. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BG4FZRM?psc=1&redirect … etailpage_o00_s00 Към средата на януари ще е при мен, нямам търпение

Общи условия

Активация на акаунт